Teşekkürler beni unutmayıp bilgi verdiğiniz için, biraz geç okuyabildim yazdıklarınızı.
Bunları okuyunca brother'ı bir kenara koyup epson ml serisi alasım geliyor. Kıyaslayınca dünya kadar fark var. Siz baya yoğun kullanıyorsunuz yazdığınıza bakılırsa. 10 aylık makine 4.000 sayfa dökmüşüz. Yanlış hatırlamıyorsam içinde dördüncü toner var (80 lira civarı toner fiyatı, TN-1040 toner modeli güncel fiyatını bilmiyorum).
Foruma biraz seyrek girdim bu ara, yazıcının durumunu ondan geç yazıyorum. Servise bir türlü ulaşamayınca makinenin drumına ben baktım. Drumı temizleyince bıraktığı boydan boya çizgi gitti. Ama nokta nokta çizgi devam ediyor. Onun nedeni drumın (nasıl olduysa? ilk defa açıyorum, dış etmen olma imkanı yok) üstünün zarar görmesi. Siz daha iyi biliyorsunuz, drum silindir şeklinde parlak bir şey. Onun 2-3 yerinde nokta şeklinde soyulma olmuş. Yeni drum olmadan o noktalı çıkarma sorunu geçmez yani, o da 164 lira gözüküyor internette. Nasıl oldu o deforme aklım almıyor.
Bir de yavaşlaması cidden sorun, şuana kadar 1 defa öyle yoğun çıktı almamız gerekti, makine ısındığı gibi hızı 3'te 1'e düşüyor. Yazıcı almayı düşünen arkadaşlar varsa, yoğun kullanacaksa (aynı günde çok sayfa çıktı alacaklar) Brother mfc-1811'i düşünmesin.