hesap ediyorum 15 yıldır herşeyi betona gömdük birsürü para çar çur oldu. hepsine batık fabrika toplasaydık şimdiye kraldık heralde. düşünsenize volvo,saab, range rover, mitsubishi falan ilk etapta aklıma gelenler 15 yıl içinde dönem dönem bunları alsaymışız ve hala yüksek vergi ödeseymişiz şimdiki gibi ama paralarımız betona değilde bunlara fon olsaymış. sonra motorola sı var bunun siemensi var. hep böyle aslında kaliteli olup elinde değerli patentleri olup ama kötü yönetimden batmıs el seğiştirmiş şeyleri ayağa kaldırsaydık. şindi anlamam ama linux diye birşey varmıs pc de herkes hayranlıktan bahsediyor ama birtürlü gelişemiyormış. ona fon sağlasak mesela fabrikalarını tr de kursak alman, amerikan, japon mühendisleri ülkemizde toplasak tasarlatalım biz burdan fabrikadan üretime verip dünyaya salsak. ne güzel olurdu ya. yemin ediyorum vergiler yine bu kadar fahiş olsa bile arada elde kalan çerez paralarını bile üzerine bağış yapardım fona kaynak sağlamak için. ama şimdi kullanmadığım köprüye vergi ödemek koyuyo be ağalar. fabrikalar şirketler ülke sınırında olsa işsizlikte azalırdı. çalışma saatleri düzelirdi maaşlar mecbur artardı patronlar köle bulamayınca. aslında yazarken farkettimde herşey ne kadar da bağlantılı. şimdi diceksiniz o iş o kadar kolay olmuyor, doğrudur ama paramız yine boşa gidiyor ne kaybederdik ki. 15 yılda yine bu kadar fakirleşirdik belki ama tek değişen betonlarımız daha az olurdu. 2 tane köprümüz eksik olurdu aynı ekonomiye. denemeye değmez miydi be.

düşününce üzüldüm birden