Daha önce paylaşmıştın sanki bunu. paylaşmıştın. Bence en doğru cevabı onaylayacak mak.müh. verebilir.Bişey sorucam belki bilen vardır içimizde. Şimdi biliyorsunuz bu engelli araçlarına elden kumandalı gaz ve fren tertibatı yapan firmalar var ve yaptıkları sistemlerde herkesçe bilinen bir sistem. Fakat babam gaz ve fren tertibatını kendim yapacağım diyor. Şimdi sorun şu ki bu yapılan tertibatın yetkili bir makine mühendisi tarafından onaylanılıp ruhsata işlenmesi gerekiyor. Bu tertibatı yapan firmaları yaptıkları sistem makine mühendisinin onayından geçiyor fakat biz bu tertibatı kendimiz yaptığımızdan dolayı onaylanır mı onaylanmaz mı? Onaylanacak muayeneye girecek ardından ruhsata işletilip kullanılacak. Cevaplarınızı bekliyorum
yaptığımız sistemde şu şekildebilmiyorum videoda ne kadar net görünüyor ama
![]()
ya orası öyle de abi şimdi gidecez adam onayı vermeyecek sonra söküp bildiğimiz sistemi taktırmamız gerekecek falanDaha önce paylaşmıştın sanki bunu. paylaşmıştın. Bence en doğru cevabı onaylayacak mak.müh. verebilir.![]()
Sadece ornekliyorum.benim babamda gemi mak muhendisi gemide kendi kafasina gore her parcayi tamir etmez. Gecici cozum yapar. Asil parcalari bekler . Belirli standarlar uzerine olan planlara uygun hareket eder. Sizdeki durum bana gore cikartip takmanizdan ibaret olur. Belirli kalifiye elemanlarin test edilip belirli standartlarla yapmasi gerekir. Belki daha iyisini yaparsiniz ama o meslek gruplarinin para kazanmalari icinde izin vermeyeceklerdir.ya orası öyle de abi şimdi gidecez adam onayı vermeyecek sonra söküp bildiğimiz sistemi taktırmamız gerekecek falan2 iş olacak yani. O yüzden dedim bir sorayım da ona göre bunu söküp bildiğimiz klasik sistemi yaptırıp gidelim mühendise
onaylansın bir an önce de kullanayım şu arabayı
ehliyeti aldım sayılır ama bu tertibat mevzusu uzarsa kullanmak için çok bekleyeceğim
bu arada evet paylaşmıştım ama daha önceden tertibat taktıran birisinin dediğine göre öyle her sistem kabul edilmiyormuş. Şimdi bunu da kabul etmezlerse bu sökülecek diğeri takılacak sonra onayı alacak sonra muayeneye girecek tertibat ruhsata işlenecek falan filan
çoook uzun hikaye anlayacağınız
![]()
işte bunu bir türlü babama anlatamıyorum belki sistem daha iyi olabilir ama onay alamayacağını da biliyorum. Dediğiniz gibi abi bu sistem zaten yapılmış. Hazır olan bu sistem kabul görmüş zaten. Belli ki kabul edilmeyecek dolayısıyla sökülüp bildiğimiz sistem takılacakSadece ornekliyorum.benim babamda gemi mak muhendisi gemide kendi kafasina gore her parcayi tamir etmez. Gecici cozum yapar. Asil parcalari bekler . Belirli standarlar uzerine olan planlara uygun hareket eder. Sizdeki durum bana gore cikartip takmanizdan ibaret olur. Belirli kalifiye elemanlarin test edilip belirli standartlarla yapmasi gerekir. Belki daha iyisini yaparsiniz ama o meslek gruplarinin para kazanmalari icinde izin vermeyeceklerdir.
aynen o hesapmühendisler odasının bu iş için yetkilendrdiği firmalar varsa onlardan yaptırmak zorunludur, değilse yapan firmanın yetki belgesi olması gereklidir yapılan sistemin belli testlerden geçmiş olması gerekli yoksa onaylamazlar, yoksa arazi araçlarında ne sistemler yapıyoruz ama hiç biri geçmiyor muayeneden illa onaylı bi örnek var o olcak diyorlar bu da o hesap
valla tüm babalar aynıaynen o hesapbunu bide babama anlatabilsem ah
![]()
Arkadaşlar gereken şeyleri söylemişler, prosedür tarafı öyle. "Baba kendimi keserim" mi dersin, duygu sömürüsü mü yaparsın, mühendisler nasıl ekmek yiyecek diyerek mi bağlarsın bilemem. Evin içini nasıl kotarırsın bilememaynen o hesapbunu bide babama anlatabilsem ah
![]()
Bi şekilde ikna edeceğimArkadaşlar gereken şeyleri söylemişler, prosedür tarafı öyle. "Baba kendimi keserim" mi dersin, duygu sömürüsü mü yaparsın, mühendisler nasıl ekmek yiyecek diyerek mi bağlarsın bilemem. Evin içini nasıl kotarırsın bilememO konuda kolay gelsin.
![]()
sa sa sa sa sa sa sa <3Gençler napıyonuz![]()
as as as as as as as assa sa sa sa sa sa sa <3
çok sakin buralar panpi yaas as as as as as as as![]()