Hyundai Türkiye bugün Instagram hesabından şöyle bir paylaşım yaptı:
i30 5 yıldız alarak sınıfında bu dereceye sahip ilk otomobil oldu.
Ben de şöyle dedim: i30'un rakiplerini öğrenebilir miyiz? VW Golf ile eğer rakipse, yazdıklarınız yanlış. i30, NCAP'in C segmentinde 5 yıldız verdiği ilk otomobil değil. Hyundai i30'u nasıl konumlandırıyor?
Yorumumu silmişler. Gerçekten ilginç. Yani yanlış bilgi ile reklam yapmak baya ilginç. Neyse devam edeyim:
HyundaiTR yorumumu neden sildiğinizi anlamadım. Ben Hyundai'nin i30'u hangi segmente koydugunu merak ettim. Cunku eger C segmenti ise i30 NCAP'ten 5 yıldız almış ilk otomobil değil. Bu i30'u güvensiz bir otomobil yapmaz, fakat bilginizin yanlış olduğu anlamına gelir. Cevabınızı merakla bekliyorum.
dedim.
Gelen cevap: Hyundai i30 modelimiz C segmentinde yer almaktadır. Bu segmentte 2017 yılında standart donanımla bu dereceyi elde eden ilk modeldir.
Markaları yalancı vs. çıkarmak için uğraşmıyorum. Sadece reklam yapmayı beceremiyorlar gibi geliyor bana. Yani i30 5 yıldız almış, bunu anlatmak için neden i30'u sınıfının güvenlik devrimcisi kılığına sokuyorsun. Bas bas bağır 5 yıldız aldı yolcu korumada rakiplerini geride bıraktı vs. diye. Yazık...