Geyik Başlığı 3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Soyledigim gibi hocam esp'nin fren mekanizmasi donen lastigi tamamen durdurup kilitleyecek boyutta degildir. Ilk nesil esp'ler sesli calisir sert ve dengesiz mudahaleler uygulayabiliyordu ama yeni nesil esp'lerde mudahalelerin olabildigince yumusak ve hissedilmesi daha zor seviyeye getirilmeye calisilmasina oldukca buyuk yatirimlar yapilirken porsche gibi bir aracta donen lastigi kilitleyecek kadar kotu esp yaziliminin olmasi bence dusuk ihtimal ki nette esp'nin donen lastigi bir saniye icinde kilitleyecek kadar sert ve keskin mudahale edebildigine dair bir bilgi de okumadim hic. Yine de kesin olarak neden oldugunu anlamak guc.
Hocam kusura bakmayın atladım konuya ama bir yorum yapmak istedim. Tamam, ESP o kadar sert fren uygulayamaz fakat tekerlere giden gücü kesebilir. Boşta dönen tekerleğin üzerinde otomobilin de sekmesi dönüş hızını iyice yavaşlatır. E bir de sonra ESP müdahelesi, tekerlek kitlenmiş bu sebeple gibi geldi bana.

Hocam kusura bakmayın atladım konuya ama bir yorum yapmak istedim. Tamam, ESP o kadar sert fren uygulayamaz fakat tekerlere giden gücü kesebilir. Boşta dönen tekerleğin üzerinde otomobilin de sekmesi dönüş hızını iyice yavaşlatır. E bir de sonra ESP müdahelesi, tekerlek kitlenmiş bu sebeple gibi geldi bana.
Zaten daha gecmis yorumlarda da bunu konustuk hocam. Lastigin anlik olarak kilitlenmesinde esp'nin uyguladigi guc kesintisinin/ frenlemenin de etkisi var tabii ki. Ama bu anlik kilitlenme direkt ve tek sebep olarak esp'den olmustur dersek esp'siz araclarda da olabilen bu durumu nasil aciklayacagiz ? Benim soylemek istedigim lastigin uzerine uygulanan guc ile birlikte anlik olarak donmeyi birakmasinda esp'nin uyguladigi frenlemenin de etkisi var ama bu durumun yasanmasinin asil sebebi fizikseldir. Cunku bu durum esp'siz araclar dahil limiti hizli ve sert sekilde asan her otomobilde gorulebiliyor. Direksiyon hareketiyle lastik saga gitmek istiyor, otomobil sola aciliyor. Iki ters etkinin sonucunda kasanin lastige uyguladigi gucun neticesinde anlik kilitlenme yasaniyor. Daha dogrusu lastigin donme eylemi duruyor. Soyledigim gibi bu konuda esp'nin de etkisi var ama esp'siz araclarda da gorulebilmesi, birincil sorumlunun esp olmadigi ihtimalini guclendiriyor.

Reis naparsın yav :D hayırlı uğurlu olsun tekrar kazasız belasız bin :) geçen hafta perşembe akşam sizin sokaktan geçtim zamanım da yoktu arabayı da göremedim görsem indirirdim seni aşağı :D

la valla son bi haftadır ne yaptığımı ben de bilmiyorum işyerinde kişi sayısı azaldı işler yoğun geçen haftasonu ortaca tarafındaydım yoruldum, önceki gün arkadaşlarla içtik fazla kaçırmışım dün bütün gün sarhoş gibi gezdim uykusuzluk zaten fazla bünyem şaşkın naptığım belli değil :D

sen nabion nası keyifler? hangi gün geçtin burdan?

Sabahladım, maymun gibiyim. Evribadi günaydın.
upload_2017-7-15_9-27-38.png

la valla son bi haftadır ne yaptığımı ben de bilmiyorum işyerinde kişi sayısı azaldı işler yoğun geçen haftasonu ortaca tarafındaydım yoruldum, önceki gün arkadaşlarla içtik fazla kaçırmışım dün bütün gün sarhoş gibi gezdim uykusuzluk zaten fazla bünyem şaşkın naptığım belli değil :D

sen nabion nası keyifler? hangi gün geçtin burdan?
ayın 6sında geçtim diye hatırlıyom ama 5i de olabilir :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...