Geyik Başlığı 3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kanka benzinli motorlarda turbonun içinden geçen ve turboyu yağlayan yağı soğutmak amaçlı normal su radyatörüne bağlı sistem var. Yani turbodaki yağın özelliğini yitirip sürtünmeye sebep olmaması için. Bu günümüzdeki turbo benzinlilerin hepsinde böyle yani bu 1.2T üniteye özel bir teknoloji değil.
Turbo dizellerde bu görev için yağ soğutucu kullanıyorlar bir radyatör direk olarak motor yağını soğutuyor. Bazı dizellerde de su soğutması mevcut fakat genelde yağı direk soğutan radyatörler bulunuyor
eyvallah.)

Daha demin başıma gelen olayı anlatacağım.Evim yolun öbür tarafında kaldığı için ters yolda emniyet şeridinden gidiyorum bisikletle.Düğün konvoyu geçmeye başladı bi passatlı çekil lan ordan diye çirkefçe bağırdı.Ben de durur muyum durmadım tabi arkasından söve söve pedalladım ve ona yetiştim konvoy yavaştı.Yanına geldim camı açıktı dedim dayı hayırdır ya neden bağırıyon öyle kaza mı yaptırdık sana(ses tonum yüksek baya).Dedi pardon kardeşim filan camı kapattı devam etti ipne herif.Sinirlendim iyice yav ne kadar öküz var ya.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Daha demin başıma gelen olayı anlatacağım.Evim yolun öbür tarafında kaldığı için ters yolda emniyet şeridinden gidiyorum bisikletle.Düğün konvoyu geçmeye başladı bi passatlı çekil lan ordan diye çirkefçe bağırdı.Ben de durur muyum durmadım tabi arkasından söve söve pedalladım ve ona yetiştim konvoy yavaştı.Yanına geldim camı açıktı dedim dayı hayırdır ya neden bağırıyon öyle kaza mı yaptırdık sana(ses tonum yüksek baya).Dedi pardon kardeşim filan camı kapattı devam etti ipne herif.Sinirlendim iyice yav ne kadar öküz var ya.

Lan ne uğraşıyosun olum mabadına sokacaklar tabancayı tövbe tövbe :D:D:D yürek mi yedin sen :confused:?

Kanka ben düz tarafa giderken benzer şeyi yaşadım ama tepki "ne dion yaprağım" olmuştu seninki iyiymiş :D ama ceyko haklı seleyi şaaparlar kdkfkskf

d20d338e5e01386a47801b59dc17783e.jpg

Nasıl şapka ama çiçek dimi

Millet turboyu soğutmak için kullanılan intercooler hava mı su mu yağ mı nasıl soğutuyor??
Turbodan çıkan sıcak hava intercooler hava radyatöründen geçerek soğuyor ve soğuyan hava büzüşerek yanma odasına daha fazla hava alınmasını sağlıyor = güç
su soğutma radyatörleri zaten aracın önünde
yağ soğutucu radyatörlerde var özellikle her dizel motorda 1 adet yağ soğutucusu bulunuyor motor soğutma suyu yağ soğutucusunun içinde dolanarak soğuma yapıyor hatta oranın oringi sertleşir ve yağ ile su karışır dizellerde :)
emisyon hile sonrası tdı motorlarda su soğutmalı manifold kullanılmaya başlandı buna ek olarak elektrikli devirdaim ( kronik hararet sorununa yol açan arızalı parça ) ve egzos klapesi eklendi :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...