Geyik Başlığı 3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Elimde kalmayacağını bilsem bıdığı satıp şunu alacağım.

Üstteki ilanı adam ilk olarak nisanda mı mayısta mı ne vermişti, alıcısı yok. Yakıtı çok iyi, içi desen corolla'yla falan kıyaslarsan baya kaliteli diyorlar (gt86'ya dahi binmişliğim var ama şuna binemedim, canlı hâlini göremedim).

Gerçi bu kasanın makyajlısı daha güzel duruyor ama onlar 75 bin lira civarı. Elde kalma konusu onun içinde geçerli tabii.
...
Halkımız henüz Prius gibi araçlara hazır değil :) Muhtemelen elinizde kalır ama çok severek kullanırsınız diye tahmin ediyorum.

Elimde kalmayacağını bilsem bıdığı satıp şunu alacağım.

Üstteki ilanı adam ilk olarak nisanda mı mayısta mı ne vermişti, alıcısı yok. Yakıtı çok iyi, içi desen corolla'yla falan kıyaslarsan baya kaliteli diyorlar (gt86'ya dahi binmişliğim var ama şuna binemedim, canlı hâlini göremedim).

Gerçi bu kasanın makyajlısı daha güzel duruyor ama onlar 75 bin lira civarı. Elde kalma konusu onun içinde geçerli tabii.

Yob tvoyu mat. Suka blyat. Klasik Rus uzun yol kazası olmuş. Youtube'da biraz dolanınca Rus araç içi kamera videolarına baya bir karşılaşılıyor bunun gibi videolarla.

o göstergelerin neden ortada olduğuna dair mantıklı bi açıklama var mı ya...

Bugun öyle arkadaş için bir kaç araba baktık bir kaç bayi gezdim @berkertekin opele uğramadım @gtepro vw de golf,transporter ve caddy dışında başka test aracı yoktu.
İlk baktığımız araba civic 1.5t hb: Daha önce sedanı için bu araba tokluğu ile C-D sınıfı arasında kalmış demiştim. Hb içinse B-C arasında kalmış bu sefer arabayı sürmek yerine arka seyahat ettim ve yol sesi aşırı derece de hatta öndeki duyamayacak şekilde var berbat bir durum. Bide arka kapı da her yer sert ve kapılardaki kol dayama benim için biraz aşağıdaydı çok destekleyemedi ve ortadaki kol dayamanın da kademesi yok salıyor bildiğin onu da hiç beğenmedim. Kısaca araba bildiğiniz coupe almışlar 2 kapı çakmışlar havası vardı gözümden düştüğünü söyleyebilirim civic sedan rs kullandığımda lastik sesi bu kadar almıyordu.
İkinci baktığımız ise kuga: Dışını çok beğendim özellikle turuncu bir rengi var harika duruyor ama içi çok dar. test sürüşüne de çıkmadık.
edit: @Cagdas Cag hocam sen 1.6t astra bulamıyorum diyordun. Canım ford um bayinin içine mondeo ve kuga yı koyacak yer bulamamış gitmiş güneşin altına koymuş arabanın içini inceleyeceğiz bildiğin sırtımdan ter aktı etrafına bakarken şaka gibi cidden böyle amatörlük görmedim. Bu arada showroom içinde 2 fiesta 2 ford 4 farklı ticari aracı da vardı.

Seri üretimde maliyeti düşürme? Anavatanı olan Japon pazarına ve Britanya kültürünün ülkelerine sağda direksiyon, ABD ve dünyanın geri kalanına solda direksiyon gerekiyor malum. Ne kadar simetrik, o kadar iyi.

sana sana sana helal olsun yemin ediyom üreten mühendis bile bu kadar güzel bi açıklama yapamazdı :D SAğolasın abi şimdi taşlar yerine oturdu :D

Seri üretimde maliyeti düşürme? Anavatanı olan Japon pazarına ve Britanya kültürünün ülkelerine sağda direksiyon, ABD ve dünyanın geri kalanına solda direksiyon gerekiyor malum. Ne kadar simetrik, o kadar iyi.

Neden ortada diye hiç bir zaman düşünmedim, adamlar öyle yapmış, öyle tasarlamış diye geçiştirirdim hep.
Şu yazıyı okuyunca gerçekten çok mantıklı geldi.

Kanka benzinli motorlarda turbonun içinden geçen ve turboyu yağlayan yağı soğutmak amaçlı normal su radyatörüne bağlı sistem var. Yani turbodaki yağın özelliğini yitirip sürtünmeye sebep olmaması için. Bu günümüzdeki turbo benzinlilerin hepsinde böyle yani bu 1.2T üniteye özel bir teknoloji değil.
Turbo dizellerde bu görev için yağ soğutucu kullanıyorlar bir radyatör direk olarak motor yağını soğutuyor. Bazı dizellerde de su soğutması mevcut fakat genelde yağı direk soğutan radyatörler bulunuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...