Otopark.com plajına hoşgeldinizBura nere ya?

Birazdan mojito servisimiz başlayacaktır

keyfiniz bol olsun

Otopark.com plajına hoşgeldinizBura nere ya?
Asdhashdhas allah affetsin imzam yaptım
Şafak Sezer: Elon Musk (Tesla kurucusu)
Cem Yılmaz:Akio Toyoda (Toyota Ceo)
Kırmızı donlu: Ceyhun (Panpa)
Geçmiş olsun hacım@alfhonso @DouglasAdams @kenblock
Cok tesekkur ederim atlattık şükür bize bisey olmadı. Az once teslim ettim aracı bi sorun da cıkmadı mini hasardan hallolcakmıs![]()
Ahahahahaha Golf GTE Almanya'da 4 yıldır satılan bir model tabii siz hala Golf GTE gelecek diye düşünün.
İnan inanma bu tamamen sana kalmış bir durum inandırmak ile uğraşacak halim yok.ceyhun tesla ile diğer herhangi bi otomobil firmasını kıyaslama hatasına düştüğüne inanamıyorum
Şimdi şöyle, ben Tesla mükkemmel bir firma demeye çalışmadım... Hataları, kusurları tabii ki vardır Tesla'nın. Hatta VW'in 2 senede doğru hamlelerde Tesla seviyesine gelebileceğini de düşünüyorum, bunda da hemfikiriz.Tesla başlı başına bir firma sadece otomotiv ile yetinmiyor adamlar aynı zamanda kendi enerjilerini bile üretiyorlar yani hem kendi aracını üretiyor hemde kendi aracının yakıtınıda üretiyor. Kısacası Tesla'yı sadece otomotiv ile ele almak yanlış. Elon Musk'ın cok güzel projeleri var falat bunların kaçı otomotiv ile ilgili bunu düşünmekte fayda var. Ayrıca Tesla hala isteklere yeterli düzeyde cevap veremeyen bir firma. Adamlar hala Gigafactory2'yi açamadılar üretimleri yetersiz bu sebeple fiyatlar yüksek bu uzar gider daha Tesla'nin büyümesi için 40 fırın ekmek yemesi lazım tamam çok iyi teknolojileri var arabaları güzel ama müşterilerin taleplerini karsilayamadiktan sonra bunlar ne önemi var. Mesela VAG grubunun üretim abi genis ve yaygın olduğu için fiyat olarak düşük ve üretim adeti olarak yüksek modeller piyasaya sürülecek. Ayrica gecenlerde Dr. Herbert Diess'in yaptığı açıklamada TESLA'dan hala daha güçlü olduklarını ve önümüzdeki 2 yıl içerisinde Tesla ile çok rahat rekabet edecekleri modelleri tanıtacaklarını üstüne basa basa söyledi.
Ah biraz para kazansalar neler yapacaklar neler amaceyhun tesla ile diğer herhangi bi otomobil firmasını kıyaslama hatasına düştüğüne inanamıyorum
Zaten ben şu anda kullanacak diye birşey demedim kaldı ki bu teknolojik unsurlar oldukça maliyetli. Gelecek modellerde bunları görmeye başlayacağız fakat VAG grubunun ARGE kısmının TESLA'dan çok daha geniş olduğu şu götürmez bir gerçek. Mesela geçenlerde haberi çıkan Aero-e isimli araç (konseptin adı üretimde adı değişecek) direkt olarak TESLA Model S'e rakip olarak piyasaya sunulacak.Şimdi şöyle, ben Tesla mükkemmel bir firma demeye çalışmadım... Hataları, kusurları tabii ki vardır Tesla'nın. Hatta VW'in 2 senede doğru hamlelerde Tesla seviyesine gelebileceğini de düşünüyorum, bunda da hemfikiriz.
Fakat bunların hiç biri VW'in Tesla'dan kat be kat fazla teknolojiye sahip olduğunu göstermiyor. Tesla da yıllık 5 milyar Euro kar eden bir firma olsaydı, onlar da Gigafactory 2-3-4 açarlardı. VAG grubunun otomotivin belki de en güçlü grubu olduğu bir gerçek. Fakat bu Tesla'dan kat be kat yüksek teknoloji kullanıyor olmaları anlamına gelmez diye düşünüyorum...![]()
Abicim sen bambaşka bir konudasın. Sen 80 yıldır seri üretim yapan firmayla 14 yıllık geçmişi olan firmanın mass production ve marketing ağını karşılaştırıyorsun. Destur.Tesla başlı başına bir firma sadece otomotiv ile yetinmiyor adamlar aynı zamanda kendi enerjilerini bile üretiyorlar yani hem kendi aracını üretiyor hemde kendi aracının yakıtınıda üretiyor. Kısacası Tesla'yı sadece otomotiv ile ele almak yanlış. Elon Musk'ın cok güzel projeleri var falat bunların kaçı otomotiv ile ilgili bunu düşünmekte fayda var. Ayrıca Tesla hala isteklere yeterli düzeyde cevap veremeyen bir firma. Adamlar hala Gigafactory2'yi açamadılar üretimleri yetersiz bu sebeple fiyatlar yüksek bu uzar gider daha Tesla'nin büyümesi için 40 fırın ekmek yemesi lazım tamam çok iyi teknolojileri var arabaları güzel ama müşterilerin taleplerini karsilayamadiktan sonra bunlar ne önemi var. Mesela VAG grubunun üretim abi genis ve yaygın olduğu için fiyat olarak düşük ve üretim adeti olarak yüksek modeller piyasaya sürülecek. Ayrica gecenlerde Dr. Herbert Diess'in yaptığı açıklamada TESLA'dan hala daha güçlü olduklarını ve önümüzdeki 2 yıl içerisinde Tesla ile çok rahat rekabet edecekleri modelleri tanıtacaklarını üstüne basa basa söyledi.
Tamam işte, hükümet Doğuş'a destur verirse de haydi getirelim derlerse, bize de elektrikli modeller gelmeye başlar belki.Ahahahahaha Golf GTE Almanya'da 4 yıldır satılan bir model tabii siz hala Golf GTE gelecek diye düşünün.
Aslında kazanıyorlar fakat TESLA direkt olarak otomotiv kısmına para harcamaktan çekinen bir firma ondan dolayı yeni modellerin çıkışı hep erteleniyor ve üretim istenilen seviyeye çıkarılamıyor. Mesela Model 3 için 2017 ortası deniyordu şimdi ise 2018 başı diyorlar.Ah biraz para kazansalar neler yapacaklar neler ama![]()
![]()
![]()
Zaten 2 yıl sonra tanıtılmaya başlanacak olan elektrikli araçlar serisinde Tesla ile rekabet edilecek bir teknoloji kullanılacak anlatmaya çalıştığı şey bu ayrıca buna ek olarak üretim, satış ve servis ağı ile Tesla'yı rahatlıkla geçebilir. Hükümet vergiyi emisyona göre alsa hava hoş her marka getirir. Ford Focus EV, Mondeo EV getirir Fiat 500e getirir bu liste böyle uzayıp gider. Şu anda niye gelmiyor diyorsan da maliyetler diye sana karşılık veririm en basitinden orta dolu Golf GTE Almanya satış fiyatı 40.000 euro marka neden hiç satmayacak bir modeli getirsin ki?Abicim sen bambaşka bir konudasın. Sen 80 yıldır seri üretim yapan firmayla 14 yıllık geçmişi olan firmanın mass production ve marketing ağını karşılaştırıyorsun. Destur.Bir zahmet VAG daha kolay üretip satış sonrası hizmetini versin. Mevzu ürünlerde son kullanıcıya yansıyan inovasyondu.
Tamam işte, hükümet Doğuş'a destur verirse de haydi getirelim derlerse, bize de elektrikli modeller gelmeye başlar belki.![]()
Işınlanıyorsak neden golf alayım beni direk ışınlasın?? Sadece soruyorum?????Hedef ışınlanan golf
VAG, Tesla ile rekabet edebilecek araçlar üretirken Tesla da yatacak mı? Sadece VAG değil, bir sürü firma harıl harıl çalışıyor.Zaten 2 yıl sonra tanıtılmaya başlanacak olan elektrikli araçlar serisinde Tesla ile rekabet edilecek bir teknoloji kullanılacak anlatmaya çalıştığı şey bu ayrıca buna ek olarak üretim, satış ve servis ağı ile Tesla'yı rahatlıkla geçebilir. Hükümet vergiyi emisyona göre alsa hava hoş her marka getirir. Ford Focus EV, Mondeo EV getirir Fiat 500e getirir bu liste böyle uzayıp gider. Şu anda niye gelmiyor diyorsan da maliyetler diye sana karşılık veririm en basitinden orta dolu Golf GTE Almanya satış fiyatı 40.000 euro marka neden hiç satmayacak bir modeli getirsin ki?
Tesla ile Golf GTE veya Mondeo EV gibi araçları aynı kefeye koymak bi kere yanlış. Diyeceksin ki e İ3 nasıl sattı? Satar efendim satar. Genelde I3'ler ya marketing aracı olarak alındı yada Yoyo benzeri filolar için alındı perakende alıcısı yine az.VAG, Tesla ile rekabet edebilecek araçlar üretirken Tesla da yatacak mı? Sadece VAG değil, bir sürü firma harıl harıl çalışıyor.
Bir de satmaz demişsin ama Tesla nasıl 3-5 tane de olsa getirilip satıldı? Sadece soruyorum.![]()
Yani ülkemizdeki altyapıda kullanılabilir olsa, makul menzilli alınası araba olsa satar. En azından kapıya aynaya motosiklet vursa değişmek için Tesla kadar uzun süre parça beklenmez. Servis ve yedek parça ağı avantajına rağmen Tesla'nın yanına yaklaşamamışlar derim.Tesla ile Golf GTE veya Mondeo EV gibi araçları aynı kefeye koymak bi kere yanlış. Diyeceksin ki e İ3 nasıl sattı? Satar efendim satar. Genelde I3'ler ya marketing aracı olarak alındı yada Yoyo benzeri filolar için alındı perakende alıcısı yine az.
Zabıta bey @DuzboruDownpipe belediyeden izinsiz, tezgah açmış sahilekim kimi koparıyo
Türkiye'de yaklaşık 120 tane i3 satılmış 2015'den beri. Şimdi diğer markalar getirse, i3 kadar satamazlar mı?Diyeceksin ki e İ3 nasıl sattı? Satar efendim satar. Genelde I3'ler ya marketing aracı olarak alındı yada Yoyo benzeri filolar için alındı perakende alıcısı yine az.