Geyik Başlığı 3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Renault Z.E. modellerinde eşek yükü paraya pili kiralayarak ayrı bir kafa yaşıyor. Diğer markalardan da henüz ses yok. Şu anda parasının hakkını veren elektrikli araçlar olarak BMW ve Tesla'dan başka model bulunmuyor. Gerçek anlamda yenilikçi ve kaliteli ürün olarak bakarsak da Tesla tek başına kalıyor :) Diğer firmalar sıfır emisyon araçlar konusunda en az 15 yıl boyunca Tesla'ya yetişmeye çalışacaktır.

Renault Z.E. modellerinde eşek yükü paraya pili kiralayarak ayrı bir kafa yaşıyor. Diğer markalardan da henüz ses yok. Şu anda parasının hakkını veren elektrikli araçlar olarak BMW ve Tesla'dan başka model bulunmuyor. Gerçek anlamda yenilikçi ve kaliteli ürün olarak bakarsak da Tesla tek başına kalıyor :) Diğer firmalar sıfır emisyon araçlar konusunda en az 15 yıl boyunca Tesla'ya yetişmeye çalışacaktır.

Haklısınız, şu an için durumlar böyle size katılıyorum.

Bu Hybrid dönemi geçiş dönemi olacak diye bakıyordu herkes, fakat değişim biraz hızlı oldu sanırım. Tesla'nın varlığı ortalığı karıştırdı. Beklenenden daha yakında tamamen elektrikli araçlar göreceğiz diye düşünüyorum...

Alırken daha fazla para vererek (5 bin euro civarıydı sanırım) pile sahip olunabiliyor diye biliyorum. Kiralama işi Türkiye için ciddi yük. Geçen yıl bakıyordum öylesine, ZOE'nin pil kirası aylık €75 idi.

Daha ortada fol yok yumurta yok en azından bir şeyleri basına sızdırılırdı.Bilinen şeyler kısıtlı üstüne kriz sonrası.Bence 2025 ten önce vw den böyle ataklar yerine 0,7 tsi 1.0 tdi beklemek daha mantıklı

Daha ortada fol yok yumurta yok en azından bir şeyleri basına sızdırılırdı.Bilinen şeyler kısıtlı üstüne kriz sonrası.Bence 2025 ten önce vw den böyle ataklar yerine 0,7 tsi 1.0 tdi beklemek daha mantıklı
Projesi dahi olmayan şeyleri beklemek veya uretileceğini düşünmek çok saçma benden söylemesi :).

Projesi dahi olmayan şeyleri beklemek veya uretileceğini düşünmek çok saçma benden söylemesi :).
Abim 2 saattir şunu hazırladım bekliyorum. Paylaşmazsam emeğime yazık, bırakıp gidiyorum :D
Adsız.jpg

Vag tedarik zinciri,ortak parça ve seri üretim konusunda tesladan tabi ki daha iyi. Tesla elektrikli araba sektörünün lokomotifidir ama iş premiumdan çıkıp herkese hitap etmeye gelince daha gidecekleri çok yol var

Kusura bakmayın, bilmediğimden soruyorum. Projesi dahi olmadığını nasıl bilebilirsiniz? Yani Almanya'daki AR-GE çalışanları bile bilmiyordur ilerideki projeleri. Bir AR-GE müdürü biliyordur, o da bunu paylaşmaz bence...
Akıl var mantık var. Çoğu marka artık düşük hacimli motorlar üzerinde çalışmayacağını duyurdu. Hemen hepsi elektrik üzerine focus olmuş durumda. Yapılan açıklamaları göz önüne alarak dediği tarzda motorların gelmeyeceği çıkarımını yapmak için müneccim olmaya gerek yok.

Son düzenleme:
Akıl var mantık var. Çoğu marka artık düşük hacimli motorlar üzerinde çalışmayacağını duyurdu. Hemen hepsi elektrik üzerine focus olmuş durumda. Yapılan açıklamaları göz önüne alarak dediği tarzda motorların gelmeyeceği çıkarımını yapmak için müneccim olmaya gerek yok.
Downsizing neden başladı? Yüksek hacimli motorlar emisyon ve yakıt tüketimi açısından çok verimsizlerdi çünkü.
Şu an ne değişti, hiç bir şey. 0.7 TSI motorun üretilmesi için bir engel göremiyorum ben. Evet elektriğe daha çok mesai harcıyor olabilirler ama içten yanmalı motorların teknolojisini geliştirmeyi bırakmazlar diye düşünüyorum. 0.5 TSI bile gelir, ileride bir de içten yanmalı ile kombinlerler bakarsın hibrit olmuş :)

Olum senin ehliyetin yok nasıl yapıyon ediyon
Öyle birşey yok ya nasıl geçeyim köprüden .

Erol abinin mesajı alintilaya çalıştım olmadı kopyaladim bende :D
2. Paragraf benim yazım .

Trafiğe açık alanlarda araç kullanmıyorum prensip olarak :)

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öyle birşey yok ya nasıl geçeyim köprüden .

Erol abinin mesajı alintilaya çalıştım olmadı kopyaladim bende :D
2. Paragraf benim yazım .

Trafiğe açık alanlarda araç kullanmıyorum prensip olarak :)

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanma zaten ehliyet alınca kullanırsın bol bol

Ehliyet alınca eski heves kalmıyor la
Bide bi kere ehliyet soran olmadı 1.5 yıldır
Yoo ben ehliyetsiz neredeyse kullanmadım hiç ehliyet aldım hevesliydim. Sen kaçırdıysan falan sürekli sana öyle geliyordur. Ben de 1 kere çevridim ehliyet sormadı şüphelenmişler park ettiğim yerden ötürü gbt falan sorguladılar :D

Yoo ben ehliyetsiz neredeyse kullanmadım hiç ehliyet aldım hevesliydim. Sen kaçırdıysan falan sürekli sana öyle geliyordur. Ben de 1 kere çevridim ehliyet sormadı şüphelenmişler park ettiğim yerden ötürü gbt falan sorguladılar :D
La gözüne bakıyom çevirsinde ehliyet gösteriyim diye
Allah affetsin çok gezdik semtte ehliyetsiz :/ E5'e hiç çıkmamaya özen gösterirdik ama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...