Geyik Başlığı 3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bayram öncesi son tırmalamacalar. Tam bitmedi ama yorum ve eleştirilere açığım.
Hocam eline sağlık çok temiz çalışmışsın. Eleştiriye açık olduğun için haddim olmayarak izlenimlerimi paylaşayım :)
Modellediğin mekan bulutların üzerinde bir yerlerde değilse camın dışarısına (hatta hangi katlarda olduğunu da kafada kurarak) bulutlu gökyüzü, manzara vs. koyarsan çok iyi olur. Özellikle 3. render'da dışarının çiğ model olduğu çok belli olmuş. Sonradan PS ile eklemeyip dediğim manzara konusunu modelde render'dan önce çözersen belki render süresini uzatır ama daha gerçekçi sonuçlar alırsın.
Ellerine sağlık gölge ve aydınlatmalar çok güzel, keskin değiller. Sadece muhtemelen lake kaplama olan mobilyalardaki reflection biraz fazla kaçmış gibi geldi gözüme. Emin olamıyorum tam olarak neden olduğunu ama o kadar yansıma biraz rahatsız etti. Belki sadece ortadaki sehpadan ötürüdür.
Ha bir de, koltuklar arasında köşede duran aydınlatma elemanının ışığın kaynağı olduğu sadece yastığı biraz fazlaca aydınlatmasından belli olabiliyor. Onun içini (ampul olan şapkasının içini) biraz daha yoğun aydınlatırsan daha iyi belli eder ışık kaynağı olduğunu, daha gerçekçi bir görünüm olur. (daha ne kadar olacaksa artık :D)

Hahahahha yok abi ya ondan değil :D @alfhonso hakan abi egemen de burda söyler diye düşünmüştüm ama kendisinin burda olmayabileceği şeyi üzerine şey ettim ben aasfafdg
Beyler sayı verin öyle gelicem @alfhonso hariç ona yok;)
O zaman tek ben varım eğer @Koraykaya sökeden kalkıp gelmezse :D

2 gün içinde ben dönüş yapcam mevzuya dair :)) benim gidesim kalmadı bugün ödediğm ceezadan sonra ama ev ahalisi gidelim gidelim inadındalar. onlara bağlıyım :)

bakacagız artık ufak ssd alıp wın u ona atmak var kafamda
Ürünü alırken içerisinde SSD ile sipariş vermen de mümkün oluyor. Diğer özellikleri belki sabit tutuluyordur ama disk konusu kolay olduğu için orada konfigürasyon esnekliği sağlıyorlar. Direk Dell ile irtibata geçersen daha da iyi olur hatta.
Diğer markalar arasında önerebileceğim sadece Monster olur ama onda da kasanın malzeme kalitesinden memnun kalmazsın diye düşündüm. Kendim Asus'a tövbeli olduğum için kimseye de önermem. MSI modellerine de açıkçası çok hakim olmadığım için belli bir model öneremedim. İşini görecek, kullanırken de kaliteli hissettirecek nispeten "elit" bir makina olarak bunlar geldi aklıma. Bir de HP Elitebook var ama onun yeni modellerinde de klavye tasarımlarını beğenmedim, bir nümerik klavyesi bile yok. HP'nin diğer modelleri de sorun yumağıdır zaten.

@berkertekin Eleştiriye açık olmakta fayda var diye düşünüyorum, bazıları abartıyor gerçi ama. Bunlar 5-10 dakikalık renderlar ama benim renderlar hiç cam gibi keskin olamadı, cgartist değilim sonuçta. Ben de sallamıyorum artık, belli bir dili olsun yeter bana. Yakın zamanda kursa gideyim incelikleri daha iyi öğrenelim dedim kurs haremlik selamlık oldu, erkek sayısı yetmedi :D İnce ayarlara giremedim şuan için önemli olan yerleşim, malzeme ve atmosfer. Katalog görseli olsa daha iyi çalışılır gerçi ama örnek daire olacak bu görseller. O kısım daha heyecan verici.

Yalnız test etmedim de bu kasayı bu kadar esp devreye giriyorsa aşırı tedirgin eder normal kullanıcıyı bile
Ben senin yerine de kullandım kardeş Hybrid Yaris kullandım :D Açıkçası Leon daha çok tedirgin etmişti çünkü 160'lara çıkıyordum. Yaris ile 100km/h civarlarında seyrederken hiç beni tedirgin etmedi, şehir içindeki sert manevralar yanımdaki satış görevlisi hanımefendiyi biraz germişti ama o da ses etmedi. Araba buradaki gibi önden açılmanın dışında bundan daha fazla yana yatıyordu. En azından o konu halledilmiş :)
@berkertekin Eleştiriye açık olmakta fayda var diye düşünüyorum, bazıları abartıyor gerçi ama. Bunlar 5-10 dakikalık renderlar ama benim renderlar hiç cam gibi keskin olamadı, cgartist değilim sonuçta. Ben de sallamıyorum artık, belli bir dili olsun yeter bana. Yakın zamanda kursa gideyim incelikleri daha iyi öğrenelim dedim kurs haremlik selamlık oldu, erkek sayısı yetmedi :D İnce ayarlara giremedim şuan için önemli olan yerleşim, malzeme ve atmosfer. Katalog görseli olsa daha iyi çalışılır gerçi ama örnek daire olacak bu görseller. O kısım daha heyecan verici.
Valla 2 sene seçmeli dersini aldım, ee render dediğimizde hoca f9 dedi f10 dedi şuradaki çaydanlık dedi, ayarlara hiç girmedi. Bu kesmedi deyip kursuna gittik 8-10 arkadaş, baktık adam sadece modelleme öğretiyor. Biz sadece render için gitmişken adam bizim zorlamamızla sadece hazır v-ray template'leri gösterdi. Paramızı geri isteyip sınıfça iptal ettik eğitimi. Dışarıda hiç bunun eğitimini bulup alamadım. Gerçekten iyi şekilde V-ray eğitimi veren yerler bulursanız parasına bakmadan gidin eğitimini alın derim. Ama bunu en başından net şekilde konuşmak gerekiyor. Öyle V-ray budur deyip geçerlerse insan üzülüyor :D

Herkese iyi akşamlar. Bu forumda da benim için bir sona geldik. Beni burada kaç kişi takacak bilmiyorum ama yazma gereği duydum. Burada çok güzel zaman geçirdim beni bilgilendiren bütün herkese çok teşekkür ederim. :)

Forumdan neden çıkıyorsun derseniz artık eski tadı vermiyor. Bir kaç kişi dışında gerçekten arabalarla ilgili bilgi alınamıyor (bilgi alınabilecekler direk kendini belli ediyor zaten onlara daha çok teşekkür ederim :) ) çoğu yorum test videolarına veya kalıplaşmış cümlelerden ibaret keşke o arabayı kullanıp yorum yapılsa veya en azında bak bu kişinin yorumu bu şekilde denilse ama maalesef yok bu da başlıklarda bilgi kirliğine sebep oluyor bide her başlıkta anlam veremediğim şekilde 2-3 kişinin çatışması oluyor ve konuyla alakası bile yok.Bunları neden yazıyorsun diyorsan bunlar dışarıdaki bir çok insanın foruma üye olmasını hatta forumdan uzaklaşmasına sebep oluyor haberiniz olsun. Neyse uzatmaya gerek yok kendinize iyi bakın :)

Herkese iyi akşamlar. Bu forumda da benim için bir sona geldik. Beni burada kaç kişi takacak bilmiyorum ama yazma gereği duydum. Burada çok güzel zaman geçirdim beni bilgilendiren bütün herkese çok teşekkür ederim. :)

Forumdan neden çıkıyorsun derseniz artık eski tadı vermiyor. Bir kaç kişi dışında gerçekten arabalarla ilgili bilgi alınamıyor (bilgi alınabilecekler direk kendini belli ediyor zaten onlara daha çok teşekkür ederim :) ) çoğu yorum test videolarına veya kalıplaşmış cümlelerden ibaret keşke o arabayı kullanıp yorum yapılsa veya en azında bak bu kişinin yorumu bu şekilde denilse ama maalesef yok bu da başlıklarda bilgi kirliğine sebep oluyor bide her başlıkta anlam veremediğim şekilde 2-3 kişinin çatışması oluyor ve konuyla alakası bile yok.Bunları neden yazıyorsun diyorsan bunlar dışarıdaki bir çok insanın foruma üye olmasını hatta forumdan uzaklaşmasına sebep oluyor haberiniz olsun. Neyse uzatmaya gerek yok kendinize iyi bakın :)
İmzamı atarım içerik paylaşımlarımız fakirleşti aynı kısır döngüdeyiz ilk geldiğimde beni çeken bir bilgi akışı vardı artık bunu göremiyorum bu da canımı sıkıyor.Sitene üyeyim zaten orayı aktif tutarsan sevinirim.Gerektiğinde yardımcı oladuğumu olacağımı bil.Keyifli gazlamalarına devam etmeyi ihmal etme

Valla hacım haklısın son zamanlarda çok durgunlaştı buralar ben de fazla girmiyorum bazen içimden gelmiyor yazı yazmak
Konumuza dönecek olursak kendine iyi bak
kararını degiştirip tekrardan yazmaya başlarsan biz buradayız:)

+1
Benim bu forumda tutunmamı sağlayan Xenforo yetenekleri de "Konu izlemeyi durdur" ve "Engelle" fonksiyonları. Forumdan git ama yazmasan da ara sıra yine uğra :)

@DuzboruDownpipe sonunda geldim kardeşim.

Herkese selamlar ve sevgiler. Uzun zamandır yoktum. Ameliyatlar, fizik tedaviler, emniyet ve adliyedeki işler derken giremedim foruma. Ne yalan söyleyeyim; hiç de keyfim yoktu, hala daha yok. Beni az çok bilirsiniz; size sürekli sabredin diyen, dilim döndüğünce ve halden anladığım kadarıyla nasihatler veren biri olarak tanındım forumda. Gerçek hayatta da sürekli alttan alan, yaşadıklarıma rağmen ''vardır bir hayır'' diye düşünen biriydim.

Hayatım boyunca hep kaybettim. Annemi, babamı, eşimi, dostlarımı... Hakkım uğruna verdiğim mücadeleyi de kaybettim. Eşimi öldürenler, ayaklarımı ve hayatımı çalanlar ellerini kollarını sallaya sallaya dışarıda özgürler. Hadi kendimi geçtim de, eşime verdiğim sözü de tutamadım ya; bir hiçten farkım yok kendi gözümde..

Artık inancımı da yitirmiş vaziyetteyim. Ha tabi bununla beraber ayaklarımı da yitirdim o ayrı konu. Fizik tedaviler işe yararsa ve yürümeye başlasam bile ne bir hevesim, ne hayattan bir beklentim ya da bir amacım kalmadı. İnanın bana; günüm geceyi, gecem de gündüzü beklemekle geçiyor.

Sizleri ve burayı çok özledim, defalarca girdim bir şeyler yazmak için ama silip kapadım, yapamadım. Nedenini de bilmiyorum. Geceleri uyuyamadığım zamanlar girdim okudum bazı başlıkları. Kimi zaman bir şeyler öğrenip '' vay a**********m'' dedim, kimi zamansa kahkahalarla güldüm sizin sayenizde. Gerçekten; iyi ki varsınız. Hepiniz...En küçüğümüzden en büyüğümüze hepiniz iyi ki varsınız.

Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar. Sık sık girip yazmaya çalışacağım bundan sonra Allah'ın izniyle. Tekrardan herkese selamlar ve sevgiler.

İyi geceler...
Hoşgeldin abi seni daha çok görmek isteriz forumda :) ben de köyde olduğum için giremedim 2 gündür ama forum kafa dağıtmak için güzel oluyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...