Bu yonden dusunmemistim acikcasi valla guzel plan ne diyim. Ama su an umitsizligim biraz daha artti cidden.Onlar hayat pahalılığını, ağır vergileri, zamları, alım gücünün düşüklüğünü yani ekonomi, sosyal hayat, siyaset ve bütün düşüşte olan kısımları hükümete değil sığ bir görüşle ' dış güçlere ' bağlıyor. Onlara bu argümanlarla geldiğin vakit, ' ne yapabiliriz, bizler Türk ve müslümanız yabancılar bizi istemiyor ve hep bizimle uğraşıyor ' diye bahane üretiyorlar. Ülkeyi kalkındırma ve tüm bunları düzeltme görevinin hükümette olduğunu ayırt edemiyorlar. Ee hükümette güzel oynuyor, işte köprü yol yapıyor, erzak dağıtıyor, dinden giriyor cahil vatandaşın gözünü boyuyor. Bunda önceki hükümetlerin hiç bir şey yapmaması da etkili tabii. Gün gelecek alım gücünün iyice dibe vurduğu vakit dayanamayıp isyan edecekler ama iş işten geçmiş olacak. Geçmiş olsun.
Yarı cahil insan, cahil insandan daha tehlikelidir. Cahili nereye çekersen oraya gider. Ama yarı cahil insan egoist ve kibirli olur. Ona yanlış yaptığını, doğru kişilerin peşinde olmadığını söylesen de yanlış yaptığını kabul etmek istemez ve yanlışında inatla ısrar eder. Öyle ki peygamberimiz sarayda mı yaşıyordu, lüks içinde miydi, bu siyasilerin hali ne böyle ? dediğin vakit onlar lüks içinde olmayacak da ben mi olacağım. Koskoca cumhurbaşkanı, başbakan diyor. Çünkü bilmiyor, ayırt edemiyor. Bildiğini sandığı şeyler de hep eksik. Bunları söylediğin vakit chp ne yaptı diyor ? mevzunun chp ile ne alakası var. Ama bizim toplumumuz racon kesme, atar yapma, başkasını suçlama, iftira atma gibi şeylerden beslendiği için baştakinin taktiği maalesef çok doğru. Allah ne güzel söylemiş; aklını kullanmayan pislik içindedir.Bu yonden dusunmemistim acikcasi valla guzel plan ne diyim. Ama su an umitsizligim biraz daha artti cidden.
Maalesef bu turklerin cogunda var. Once kendini duzelt sonra baskasina camur at yok.daha gecen basima gelen olay.arabayi ufak bir sorundan servise biraktim taksiye binip eve gececegim yazacagida maks 15 lira gerci dun taksiye gene zam gelmis neyse tam beklerken onumden asabi sinirli maganda biri gecti benim cagirdigim taksiye oturdu bana bakiyor birde artik bende korkar oldum herkeste bi silah var bicak var 1 78 boyum ama genelde artik sineye cekmeye calisiyorum basima birsey gelirse kimse ne ceza alir ne bisi olur geberdigimle kalirim diye ne ezdiriyorum kendimi nede cok ters cikiyorum konu dagilmadan durdum adama bakiyorum oda bana bakiyor hayirdir dedim ya ben ilerde el kol yaptimda ona vs dayilaniyor taksicide ikimizin gidecegi yerleri sordu bakti yakin sizde gelin ordan devam ederiz dedi bunlar yolda muhabbete bir basladi radyoda arapca akp sole guzel bole guzel beni durtuyorlar benden ses yok akpyi sevmem ama dinsiz degilim desem anlamayacaklar ikisi bir onlar icin vs sonra adam indi 15 lira tuttu verdi gitti taksicide konusuyor sole din onemli bole yapilmali benim eve geldik taksimetre 35 lira yazdi ne kadar veriyorum drdim 35 dedi kufur ettim daha demin din diyordun bu ne simdi drdim hakki olan 20 lirayi biraktim ciktim kisacasi dindende sogutuyorlar bi zaman sonra akp seven namuslu dinine mensup digerleri gavur olacak daha dun kadinin biri cikmis basi acik kadin soyulmus domates diyor kendi cinsine sahip cikmaktan acizler oh rahatladimYarı cahil insan, cahil insandan daha tehlikelidir. Cahili nereye çekersen oraya gider. Ama yarı cahil insan egoist ve kibirli olur. Ona yanlış yaptığını, doğru kişilerin peşinde olmadığını söylesen de yanlış yaptığını kabul etmek istemez ve yanlışında inatla ısrar eder. Öyle ki peygamberimiz sarayda mı yaşıyordu, lüks içinde miydi, bu siyasilerin hali ne böyle ? dediğin vakit onlar lüks içinde olmayacak da ben mi olacağım. Koskoca cumhurbaşkanı, başbakan diyor. Çünkü bilmiyor, ayırt edemiyor. Bildiğini sandığı şeyler de hep eksik. Bunları söylediğin vakit chp ne yaptı diyor ? mevzunun chp ile ne alakası var. Ama bizim toplumumuz racon kesme, atar yapma, başkasını suçlama, iftira atma gibi şeylerden beslendiği için baştakinin taktiği maalesef çok doğru.
Ama maalesef bu hesap sorma, sorgulama ve bazı şeyleri değiştirmek için biraz geç kaldık. Bugün baş kaldırıp hesap sormaya kalksalar bile devletin ve tüm kurumların ipi bunların elinde. İyi bir taktikle ortak oldukları fetöyü de saf dışı bırakmayı başardılar. Bu saatten sonra iç savaş çıkmadan hükümetin gitmesi zor ki iç savaş da bizi kaç yıl geriye götürür ayrı bir konu. Ek olarak, bunlar kendi yerlerine gelebilecek alternatif rakipleri de saf dışı bırakıp sindiriyor. İnsanların değer verdiği ya da değer olarak gördüğü ne varsa hepsine saldırdılar, saldırıyorlar. Amaç, itibarsızlaştırmak. Rakipleri saf dışı bırakmak. Bugün o sebeple akp'nin karşısında duracak kimseyi bulamıyoruz diyor insanlar.Abi bence o kadar geç sorgulamazlar yakın çevremde koyu akpli olan körü körüne yanlış giden şeyleri inkar edenlerden beni şaşırtan şeyler duymaya başladım. Çoğu artık elle tutulur bir şeyler, farklılıklar görmek istiyorum diyor. Yani sevebilirsin ama ortada yanlış giden bir şey varsa bunu söylemelisin, hakkını aramalısın. Annen baban bile bazen hoşuna gitmeyen bişey yaptığı zaman onlara sesini yükseltiyorsun ama bu adamlar senin hayat kaliteni, yaşama sevincini, zevkini, paranı kendi çıkarları için kullanıyor ve sen bunu bildiğin halde bahane uyduruyosun, annene çıkan sesin buna çıkmıyor. Yani bence de artık bazı şeyler mantığa uymalı
Yahu 15 temmuz da kardesini ablasini babasini kaybetmis insanlar koprunun oradaki heykellere gidip foto cektiriyor abi gecen gordum izdiham vardi saka gibiAma maalesef bu hesap sorma, sorgulama ve bazı şeyleri değiştirmek için biraz geç kaldık. Bugün baş kaldırıp hesap sormaya kalksalar bile devletin ve tüm kurumların ipi bunların elinde. İyi bir taktikle ortak oldukları fetöyü de saf dışı bırakmayı başardılar. Bu saatten sonra iç savaş çıkmadan hükümetin gitmesi zor ki iç savaş da bizi kaç yıl geriye götürür ayrı bir konu. Ek olarak, bunlar kendi yerlerine gelebilecek alternatif rakipleri de saf dışı bırakıp sindiriyor. İnsanların değer verdiği ya da değer olarak gördüğü ne varsa hepsine saldırdılar, saldırıyorlar. Amaç, itibarsızlaştırmak. Rakipleri saf dışı bırakmak. Bugün o sebeple akp'nin karşısında duracak kimseyi bulamıyoruz diyor insanlar.
Eee düzen bu. Başta dindar gibi gözükenlerin hepsinin aslında din kisvesi altında çalıp çırptığını görüyorlar. Akp'yi destekleyenler tek bir zihniyetteki insanlar topluluğu değil. İçlerinde neyin ne olduğunu fark edip düzene uyan, nemalanan da var, yarı cahil dediğimiz kesim de var, alternatif bulamayan da var.. bu böyle gidiyor. Maalesef artık müslümanlık bunlarla anılmaya başlandı. İnsanlar Allah kitap diyenden, namazında olandan korkmaya ya da yanlış değerlendirmeye başladı. Sonu iyi değil bu işlerin ama hayırlısı.Maalesef bu turklerin cogunda var. Once kendini duzelt sonra baskasina camur at yok.daha gecen basima gelen olay.arabayi ufak bir sorundan servise biraktim taksiye binip eve gececegim yazacagida maks 15 lira gerci dun taksiye gene zam gelmis neyse tam beklerken onumden asabi sinirli maganda biri gecti benim cagirdigim taksiye oturdu bana bakiyor birde artik bende korkar oldum herkeste bi silah var bicak var 1 78 boyum ama genelde artik sineye cekmeye calisiyorum basima birsey gelirse kimse ne ceza alir ne bisi olur geberdigimle kalirim diye ne ezdiriyorum kendimi nede cok ters cikiyorum konu dagilmadan durdum adama bakiyorum oda bana bakiyor hayirdir dedim ya ben ilerde el kol yaptimda ona vs dayilaniyor taksicide ikimizin gidecegi yerleri sordu bakti yakin sizde gelin ordan devam ederiz dedi bunlar yolda muhabbete bir basladi radyoda arapca akp sole guzel bole guzel beni durtuyorlar benden ses yok akpyi sevmem ama dinsiz degilim desem anlamayacaklar ikisi bir onlar icin vs sonra adam indi 15 lira tuttu verdi gitti taksicide konusuyor sole din onemli bole yapilmali benim eve geldik taksimetre 35 lira yazdi ne kadar veriyorum drdim 35 dedi kufur ettim daha demin din diyordun bu ne simdi drdim hakki olan 20 lirayi biraktim ciktim kisacasi dindende sogutuyorlar bi zaman sonra akp seven namuslu dinine mensup digerleri gavur olacak daha dun kadinin biri cikmis basi acik kadin soyulmus domates diyor kendi cinsine sahip cikmaktan acizler oh rahatladim
Onların yıkımları bizden daha fazla olacak. Çünkü Tayyibin sonu Kenan Evrenden bile kötü olacak bunu göreceksiniz. Bu insanlar yarın öbür gün neyin ne olduğunu zorla da olsa görecek.Yahu 15 temmuz da kardesini ablasini babasini kaybetmis insanlar koprunun oradaki heykellere gidip foto cektiriyor abi gecen gordum izdiham vardi saka gibi
Abi ne yalan soyleyeyim ister istemez bendede olusmaya basladi simdi burada gelipte ben dinime bagliyim vs yapmam herkese saygim sonsuz ama eskiden daha hosgoruyle karsiladigim simgeleri olaylari ve insanlari artik pek iyi gozle bakmayip uzak duruyorum iste bu ilerde ic savasin habercisi insanlari birbirine dusurecekler sen kapalisin sen degilsin sen dinsizsin sen imamsin sen chplisin sen akplisin vs diye.Eee düzen bu. Başta dindar gibi gözükenlerin hepsinin aslında din kisvesi altında çalıp çırptığını görüyorlar. Akp'yi destekleyenler tek bir zihniyetteki insanlar topluluğu değil. İçlerinde neyin ne olduğunu fark edip düzene uyan, nemalanan da var, yarı cahil dediğimiz kesim de var, alternatif bulamayan da var.. bu böyle gidiyor. Maalesef artık müslümanlık bunlarla anılmaya başlandı. İnsanlar Allah kitap diyenden, namazında olandan korkmaya ya da yanlış değerlendirmeye başladı. Sonu iyi değil bu işlerin ama hayırlısı.
Benim umidim yok yemin ediyorum yasam standardim yukselsin akpyi sevecem bakin soyluyorum acikca . Yaptiklari her sacmaligi gormezden gelebilirim yeterki kafamda hesap kitap yapmadan et almak yasam standardimi korumak mumkun olsunOnların yıkımları bizden daha fazla olacak. Çünkü Tayyibin sonu Kenan Evrenden bile kötü olacak bunu göreceksiniz. Bu insanlar yarın öbür gün neyin ne olduğunu zorla da olsa görecek.
Sasirman guzelMeslek lisesinde okurken günde 2 saat uykuyla idare edip çok çalışarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandığını söyleyen Nuriye Kalkmaz’ın, ÖSYS belgelerinde sahtecilik yaptığı iddia edilmişti. ‘Sınav başarısı’nın duyulmasıyla Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından da kabul edilen Nuriye'nin aslında İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği’ni kazandığı ortaya çıkmıştı. Nuriye Kalkmaz, suçlamaları kabul etmeyerek haksızlığa uğradığını öne sürdü.
Hay Allah'ım ya Hahahah çıldırıyorum
Bunlar da belli bir itibarsızlaştırma projesinin ürünüydü zaten. Ben Tayyibe neden müslüman değil, islam düşmanı bu adam diyorum ? Çünkü yaptığı işler, araya soktuğu nifak, dini kullanarak insanların arasını açma, cebini doldurma, makam ve ego tatmini sağlama gibi şeyler ona yaptırılan ve kendisinin de istediği bir projenin ürünü. Bu sebeple ben müslümanım diyen herkesin bol ve sıkça Kuran okumasından yanayım. Çünkü Kuran'ı doğru okuyup yorumlayan bir müslüman kimin dini kullandığını, kimin yalan konuştuğunu iyi ayırt eder. Kimse onu kandıramaz.Abi ne yalan soyleyeyim ister istemez bendede olusmaya basladi simdi burada gelipte ben dinime bagliyim vs yapmam herkese saygim sonsuz ama eskiden daha hosgoruyle karsiladigim simgeleri olaylari ve insanlari artik pek iyi gozle bakmayip uzak duruyorum iste bu ilerde ic savasin habercisi insanlari birbirine dusurecekler sen kapalisin sen degilsin sen dinsizsin sen imamsin sen chplisin sen akplisin vs diye.
Masallah abi valla yagdirdin gene cok dogru tespitler begen tusu eskidiBunlar da belli bir itibarsızlaştırma projesinin ürünüydü zaten. Ben Tayyibe neden müslüman değil, islam düşmanı bu adam diyorum ? Çünkü yaptığı işler, araya soktuğu nifak, dini kullanarak insanların arasını açma, cebini doldurma, makam ve ego tatmini sağlama gibi şeyler ona yaptırılan ve kendisinin de istediği bir projenin ürünü. Bu sebeple ben müslümanım diyen herkesin bol ve sıkça Kuran okumasından yanayım. Çünkü Kuran'ı doğru okuyup yorumlayan bir müslüman kimin dini kullandığını, kimin yalan konuştuğunu iyi ayırt eder. Kimse onu kandıramaz.
Estagfurullah kardeşim, dediğim üzere Kuran'da kafirlerle ve inanmayanlarla ilgili ya da inanıyormuş gibi gözükenlerin ayetlerini bir bir okursan tıpkı tayyip gibileri anlattığını gözünde canlandırabilirsin. Laikliği düşman görenler, din ve devlet işleri nasıl ayrı yürütülür bizler islam devletiyiz bu dinimize aykırı derler. Oysa Allah Kuran'da her işi ehline verin der müslümana verin demez. O işi kim hakkıyla ve adaletli şekilde yerine getirebilecekse ona verin der. Bu ayet ışığında bakıldığı vakit devleti yönetecek kitlede inanç değil, o işi yapabilecek ehil birisi olması vasfı aranır. O ehil kişiler eşliğinde devlet çatısı altında duran her vatandaş din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin huzurlu ve refah içinde yaşar. Neticede din dediğimiz olgu bireylere gönderilmiştir, devlet birey değildir. Dinden sorumlu da değildir. Bak tek bir ayetten ne çıkarımlar yapıldı. Atatürk bu sebeple Diyanet İşleri Bakanlığı değil Başkanlığı kurdurtmuştur. Bakanlık sıfatı taşısa teoride siyasetin içinde olacaktı o sebeple Başkanlık sıfatı vermiştir. Dediğim gibi Kuran'ı temiz bir akıl ve mantıkla okumak, değerlendirmek gerek.Masallah abi valla yagdirdin gene cok dogru tespitler begen tusu eskidi
Abi yapma etme sen bilmiyorsun bence bak https://onedio.com/haber/yeni-imam-...klikte-allah-i-dikkate-almamak-esastir-785578Estagfurullah kardeşim, dediğim üzere Kuran'da kafirlerle ve inanmayanlarla ilgili ya da inanıyormuş gibi gözükenlerin ayetlerini bir bir okursan tıpkı tayyip gibileri anlattığını gözünde canlandırabilirsin. Laikliği düşman görenler, din ve devlet işleri nasıl ayrı yürütülür bizler islam devletiyiz bu dinimize aykırı derler. Oysa Allah Kuran'da her işi ehline verin der müslümana verin demez. O işi kim hakkıyla ve adaletli şekilde yerine getirebilecekse ona verin der. Bu ayet ışığında bakıldığı vakit devleti yönetecek kitlede inanç değil, o işi yapabilecek ehil birisi olması vasfı aranır. O ehil kişiler eşliğinde devlet çatısı altında duran her vatandaş din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin huzurlu ve refah içinde yaşar. Neticede din dediğimiz olgu bireylere gönderilmiştir, devlet birey değildir. Dinden sorumlu da değildir. Bak tek bir ayetten ne çıkarımlar yapıldı. Atatürk bu sebeple Diyanet İşleri Bakanlığı değil Başkanlığı kurdurtmuştur. Bakanlık sıfatı taşısa teoride siyasetin içinde olacaktı o sebeple Başkanlık sıfatı vermiştir. Dediğim gibi Kuran'ı temiz bir akıl ve mantıkla okumak, değerlendirmek gerek.
Bizim en büyük hatamız sistemi ve insanların davranışlarını ayrı ayrı incelemek yerine bütün olarak ele almamızdan kaynaklıdır. Bugün laikliği savunanların bir kısmı gerçekten Allah'a, kitaba ve peygambere inanmayan kitle bu doğru. Ama bu o kitlelerin problemidir. Neticede kitlelerin davranışlarını sisteme yükleyemezsin.Abi yapma etme sen bilmiyorsun bence bak https://onedio.com/haber/yeni-imam-...klikte-allah-i-dikkate-almamak-esastir-785578
Turkiye yasayipda laiklik istemeyip ataturk u begenmeyenler yallah arabistana zaten o araplar ulkelerinden buraya gelip medeniyet goruyorlar orasi suriye gibi bosaldiginda bizim salaklara yer acilir
Abi su yaziyi sabitlesekmi vallaBizim en büyük hatamız sistemi ve insanların davranışlarını ayrı ayrı incelemek yerine bütün olarak ele almamızdan kaynaklıdır. Bugün laikliği savunanların bir kısmı gerçekten Allah'a, kitaba ve peygambere inanmayan kitle bu doğru. Ama bu o kitlelerin problemidir. Neticede kitlelerin davranışlarını sisteme yükleyemezsin.
Allah Kuran'ı sadece müslümanlara değil, tüm insanlığa göndermiştir. Bu ışıkta bakıldığı vakit inanan veya inanmayan insanların düzgün yaşayabilmesi için gerekli olan kriterleri de belirlemiştir. Adalet, iyilik, hoşgörü, yardımlaşma, fakire destek, eşe dosta akrabaya yardım, eşitlik, hak ve özgürlük, kişisel düşünceye saygı, terazide ( ticarette ) hile yapmamak v.b bir çok kriteri sıralamıştır. Kuran'da devlet yönetim şekilleri veya siyaset ile ilgili kavramlarla ilgili ayet yoktur mesela. Bizler Allah'ın bu koyduğu temel kavramlar ve prensipler üzerine kendi hayatlarımızı şekillendiririz. Siyasi, sosyal, ekonomik v.b her alanın temeline bu prensipleri koyar ve kendi sistemlerimizi geliştiririz. Neticede baktığında sistemi insan kurmuş olur ama temeli Allah'ın emrettiği şekildedir. Çünkü Allah Kuran'da diyor ki bütün denizler mürekkep, ağaçlar kalem olsa yine de Allah'ın sözü tükenmez. Yani Allah istese her türlü yaşam biçimi için sistemleri bir bir sıralar fakat bu sefer insana yapacak bir iş kalmaz, insana verilen aklın bir değeri kalmaz. Allah'ın eşitlik, özgür düşünce, adalet v.b kavramları üzerine bizler demokrasi kavramını geliştirmişiz. Günümüzde Allah'ın belirttiği kriterlere en uygun yönetim biçimlerinden biri demokrasidir. Keza her işi ehline verin diyen Allah'ın ayetine paralel olarak laiklik sisteminde devleti yönetecek kitlenin dinine değil, ehil olup olmadığına bakılır. Tabii ki sistemlerin içinde yanlış olan, düzeltilmesi gereken şeyler vardır olacaktır ama bu sistemin baştan aşağı yanlış olduğunu göstermez. Hele hele insanların davranışlarındaki yanlışları sisteme yüklemek çok saçma olur.
Avrupa ne zaman ki kilisenin etkisinden sıyrıldı, ruhban sınıfının dini kullanarak siyaseti ve kitleleri yönetmesini engelledi, Rönesans çağı başladı. Rönesansla birlikte günümüzdeki gelişmiş Avrupa devletleri geldi. Çünkü insanoğlunda dini kullanıp kendine rant ve çıkar elde etmeyecek derecede dirayetli, karakterli ve imanlı insan modeli gerçekten azdır. Allah da bunu bildiği için ayetinde her işi ehline verin der. Neticede karanlık çağ olarak adlandırdığımız, dini kullanan ruhban sınıfının halkı ne hale getirdiği ortada. Avrupalı toplumlar bunu bildiği ve deneyimlediği için şimdi aynı bataklığa bizi sokuyorlar. Bu gönderdiğin link de onların projesi ve onlara hizmet eden yöneticilerimizin mağrifetidir. Osmanlı'nın islam devleti'nden çökmüş bir devlete dönüşmesindeki en büyük sebeplerden biri de rönesans sonrası gelişen teknolojiye ayak uyduramayışıdır.