Geyik Başlığı 3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Selam beyler, gorusmeyeli nasilsiniz?
Size bir sorum var, malum Çin alisveris sitesinden aldigim son 2 urunde ptt kargo yuzunden sikinti yasadim. Ilkinde takip sistemi dusgun calistigindan erken farkedip urun geri gitmeden yakaladim, fkat 2. de malesef geri gitmesine engel olamadim.
Sorun su, dagitici arkadas eve gelmemesine ragmen alici adreste bulunamamistir diye aciklama dusmus, kendisinden sikayetci oldum ama 2 aydir bekledigim urun geri gitmis bile :( Sizin de basiniza buna benzer seyler geldi mi?
Hocam genelde küçük ürünleri posta kutusuna bırakıp gidiyorlar. Fakat kapıya kadar getirip de sizi bulamadıysa, kapınıza kağıt yapıştırması gerekirdi. Haliyle sizde aynı gün veya çok bir zaman geçmeden görürdünüz. Bazen dağıtıcılar işgüzar olabiliyor. Satıcıya mesaj atıp durumu bildirin. Ürünü tekrardan yollayacaktır.

PTT Kargo'da değil ama başka bir kargo firmasında bir den fazla defa geldi. Neyse ki takip edip telefonla arayıp şubede dursun geliyorum deyip aldım, geri gitmesini engelledim.
Hatta bir defa Aras Kargo'dan biri bana gelmesi gereken bir belgeyi (aldığımız bir malın faturası) apartmanda birine verdiğini iddia edip yalandan bir isim yazmış, ne apartmanda öyle biri var nede kargo ortaya çıktı. Gidip faturayı kesen firmadan fatrurayı elden aldım mecburen. Çalışanları şikayet etmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok ama bir yaptırımları var mı bilmiyorum. Bazıları sağa sola gitmeyi üşenip zile bastık yoktunuz diye sisteme giriyor ama gerçekten gelipte bulamayan kargocular zile not yapıştırıyor.
Olay tamamen dagiticinin is guzarligi. Sitede oturmasam adam geldim, zili caldim, acan olmadi, notu yapistirdim, dusmus yada birisi koparmis diyebilir. Ama site guvenligine sordum o gun PTT kargo siteye ugramamis (onlar kayit tutuyorlar). Dedigin gibi umarim bir yaptirimi olur, 2 dir ayni adam hemde !!!

Sadece bize konumumuzu mu bildiriyor yoksa ek olarak polise vs. yerimizi yardıma ihtiyacı var diye bildiriyor mu? Doğru mu gösteriyor diye merak ettim ama mesaj atarsam polis falan kapıya gelmesin yardım lazımmış diye. :D
Bence burdaki olay su, sen sms attiginda polise bilgi verilmiyordur ama seninle ilgili bir durum var birisi kayip vs diye polise basvurduysa ve sende bu sms i gondermissen, gsm operatoru " evet bu adamin basi dertte olabilir" deyip senin konum bilgini paylasabilir diye dusunuyorum.

Bu arada yeni degil 2009 baslarinda baslamis bu hizmet :D biraz arastirinca farkettim, ama kullanan kimse polisin fln geldiginden bahsetmemis :D

Eyw @Cagdas Cag bende oyle yapicam galiba, satici ile konustum istersen para iadesi de yapabilirim yeterki kotu yorum yazma diyor :D

ZIMBAAAA CORCİİİ
İlan No: 455289646
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-zimbaaaa-corciii-455289646/detay
Niyeyse bu 1.7 çok hoşuma gitti yav
ABS'den emin değilim. Ama o jantlarla 6 ayda bir direksiyon kutusu isteyeceğinden eminim. :)
Suzuki Swift GTİ 1994 Model
İlan No: 448297888
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-suzuki-suzuki-swift-gti-1994-model-448297888/detay
Bu da fiyatı bir düşürüyor bir yükseltiyor geçen 17.500 dü
Geçen buna bakmıştım sanırım senin içindi yine. :) Çok kötü toplanmış bu ya. Kesinlikle güvenilmez.

CEPTEN KOORDINAT
Uludağ'da genç bir kayakçının ölümüyle sonuçlanan olayda Ceptelefonu Şirketi, Telekomünikasyon Kurumu kurallarından olan; "konum bilgileri sadece savcılık talebi halinde verilebilir, şahıslara veya başka kurumlara verilemez" kuralı gereğince bilgi veremediği ve bürokratik işlemlerin uzaması nedeniyle genç kayakçının ölümü sonrasında suçlanmıştı.
Durumu değerlendiren Ceptelefonu şirketleri, mevcut kuralı çiğnemeden duruma çözüm aramış ve aşağıdaki düzenlemeyi hayata geçirmiş bulunmaktadır..
Bütün Ceptelefonu aboneleri'nin bilmesi gerektiğini düşünerek paylaşıyorum...
Ceptelefonu abonelerine bir servis yapıldı.
Şu an aktif.
Herhangi bir şekilde kaybolan kişi; ACIL yada NEREDEYIM yazıp 7777 veya 2222 numarasına mesaj gönderirse, kendisine BULUNDUGU YER GAYET AYDINLATICI BIR SEKILDE mesaj olarak gönderiliyor.
Normalde 2sms/4 kontör. Fakat kontörünüz olmasa da mesaj gönderiliyor.
Tüm Ceptelefonu abonelerinin bilmesinde fayda var. Lütfen mümkün olduğunca dağıtalım.
KAYBOLMAK veya en yakın polise, jandarmaya veya sağlık kuruluşuna acil ihtiyaç olabilir.
Hepimizin başına gelebilecek bir olaydır...
Cep T elefonuna Gelen Cevap Mesaj Örneği;
BULUNDUGUNUZ BOLGE:
Istanbul,Kadikoy,Icerenkoy, Karaman Ciftlik Yolu caddesi
COGRAFI KONUMUNUZ:
(40 derece 58 dk 44 sn Kuzey, 29 derece 06 dk 22 sn Dogu)
SIZE EN YAKIN NOKTALAR:
Tem Polis Buro Amirligi 103 m (+902164104113),
Ozel Avicenna Hastanesi 225 m (+902165741000),
Infotech Bilisim ve Iletisim Teknolojileri .S. 32 m (+902165740505)
Polis Imdat 155, Alo Jandarma 156, Hizir Acil ! 112, Itfaiye 110
Tüm arkadaşlarınıza gönderin lütfen, hiçbir zaman ihtiyacınız olmaması dileğiyle.
Bu bilgiyi ilk kez gördüm gerçekten çok faydalı. Kamp vs dağda ormanda gezen

------

Sadece bize konumumuzu mu bildiriyor yoksa ek olarak polise vs. yerimizi yardıma ihtiyacı var diye bildiriyor mu? Doğru mu gösteriyor diye merak ettim ama mesaj atarsam polis falan kapıya gelmesin yardım lazımmış diye. :D
Aslında polise falan gönderme seçeneği olsa iyi olurdu ama telefon çekiyosa bunu eş dost birine göndermek bile hayat kurtarabilir

Hahaha bi vwci daha çıldırdı
IMG-20170703-WA0036.jpg

Kendini bırakmayan elektrikli el freni var sen ona da şükret :)
Kendini bırakmayan mekanik el freni de var çok şükür :D İlk bakımda özel olarak ilgileneceğim. Bu donanımlardan feragat edeceğim.
Kullanıcısı olarak kim ne derse desin gelişimin fazlasıyla farkındayım eski modelleri gibi değil şuan en büyük eksiği rakipleri gibi ilk bakışta göz boyuyamıyor.
Evet, o benim :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...