Geyik Başlığı 3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ön panjurunda acc radarı+kamera+bi zenon+park sensörü olan bi araban olsa ve birine ufaktan tıklatsan şasiye gelmeden hepsi kırılsa düşünsene kaput da yamulup değişecek kafadan 30k hasar kaydı olur. O yüzden dediğin gibi miktara değil nerden olduğuna bakmak lazım

Mesela bizim yaptığımız kaza 10k ya ulaşabilir diyor ben kazayı gördükten sonra ciddi bi durum yoksa alırım.Zaten acc radarı artık logolarda önden 20-30 la vursan logo gitti radar gitti en aşağı 2.5k dır zaten.Bence önemli olan kazanım boyutu ne kadar tuttuğu değil.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Tam biniyordum dayının biri benden hızlı davrandı.

Ekli dosyalar

• 2017-10-21 14.46.35.jpg
    2017-10-21 14.46.35.jpg
    752.2 KB · Görüntüleme: 223
Tam biniyordum dayının biri benden hızlı davrandı.
Hastayım bu ülkeye.. Şu forumda toplam 4 bin küsür kişi var, foruma üye olmayan otopark.com'u takip eden kaç bin tane araba tutkunu var. Bunca araba tutkunu içinde kaç kişide şu aracı alacak maddi durum var ? Tesla kullanan da öyle şirket ceo'su falan değil taksici yani. Dünyanın hiç bir ülkesinde vatandaşının alamadığı aracı taksicinin alabildiği bir ekonomik sistem ve yönetim görülmemiştir. Taksilerin gelişmesi ve iyileşmesi tabii ki çok güzel bir hizmet ama her şeyin orantılı ve adaletli ilerlemesi gerekiyor. B segment aracı 90-100 bine vatandaşına itele sonra taksici ' geleceğin otomobili ' lakaplı Tesla alsın.

Ön panjurunda acc radarı+kamera+bi zenon+park sensörü olan bi araban olsa ve birine ufaktan tıklatsan şasiye gelmeden hepsi kırılsa düşünsene kaput da yamulup değişecek kafadan 30k hasar kaydı olur. O yüzden dediğin gibi miktara değil nerden olduğuna bakmak lazım
Sıfır aracın ön tekeri kaldırıma çarpan arkadaşıma 28K hasar kaydı kaçmıştı. Bu kayıtlar markadan markaya ve yaptırılan servise göre değişiyor çok dikkat etmek lazım genede :)

Hasar kaydına bakarak araba alanlar yüzünden hasar kaydı olmayıp da büyük kazası olan araçları da “hasar kaydı yok” başlığıyla insanlara pahalıya yediriyorlar. Son günlerde anlamadığım mevzudur bu. İnsanlar harbiden temiz arabaya bineyim sıkıntısız arabaya bineyim derdinde değil, aracı alıp daha fazlasına veya daha kolay satayım diye alıyor. Sırf bu yüzden gidip ağır hasar kayıtlı düzgün toplanmış bir araç benim tercihim olur. Çünkü ucuz oluyorlar.

Sizce yanlış mı düşünüyorum, temiz 2005 model hasar kayıtsız 1 2 parçası boyalı araç alınacağına, 2012 model ağır hasar kayıtlı, büyük kazalı serviste toplanmış araç almak mantıklı mı?
Hasarlı-hasarsız arabaların piyasası değişiyor ama hasarını bilmek gerek. Satan kişi, tramerde kayıtlı 20k liralık hasarın fotoğraflarını, tamir fatura kayıtlarını filan önüne rahatça serebiliyorsa ve bu masraflar kalıcı sıkıntılar bırakacak cinsten değilse, evet alınır.
Şimdi araba sel hasarı almıştır, boyası değişeni yoktur, hayatta almam. Elektriğinden elektroniğinden hayır gelmez artık.
Arabanın tavanı kaputu boyalıdır ama sebebi 2. kattan düşen saksı vb bir şeydir, ön camla birlikte onarım gören yerleri harcamıştır. Bir sıkıntı olmaz, gider alırım.
Kapılarda boya veya saç değişimi olmuştur, içindeki barlara ve direklere etkisi olmamıştır, gider alırım.
Önden kazalıdır, 20k hasar kaydı vardır ama airbag açılmamıştır, salıncaklar değişmemiştir. Donanımlı bixenon veya led farlı, acc radarlı sis farlı bir arabanın önden kazasının günahı 20bin liradan başlar zaten. Yetkili serviste orijinal parçalarla genişletilmiş kaskodan onarım yapıldıysa alırım.
Yukarıda bir Fiesta örneği vardı bagajı zor kapanıyor diye. Ben onu almam. Çünkü çizgileri bozulan arabanın özellikle arka süspansiyonu ilkel torsiyonsa (ki Fiesta'da bile torsiyon) biraz yol bozukluğunda limitlerinde sürücüye karşı mahcup olur.Bagajı su alabilir, trim sesleri gıcırdaması filan olur onlara hiç girmiyorum bile. Ama arkadaşımda benzer şekilde arkadan hasarı olan son kasa Clio'nun bagaj kapağında küçük bir kasma ve iç mekana gelen gıcırtılar varmış. Tamire gittiğinde şasisinde doğrultma yapmak zorunda oldukları söylenmiş. Bir bagaj kapağı değişti mi 3-5 bin lirası var en az, tampona da en az +1000 eklenir, ama arkadan alınan darbede 15-20 bini bulan bir hasar varsa arkadan gelen hasar yürüyene kadar hasar vermiştir. O yüzden o derece hasarlısını almam.
Arabanın kaportasında hiçbir işlem yoktur, hafif kaldırım sürtmesi gibi görünen marşpiyel düzeltmesi vardır veya sadece iz vardır. Ama araba bir yoldan ötekine 10 metreden uçmuştur, allahın torpilli kulu 4 teker üstüne düşmüştür, araba çöp olur. Çünkü bütün süspansiyon elemanlarının değişmesi gerekir. Süspansiyon-şasi bağlantılarında kalıcı yamukluk vardır. Kaputun altında traversler, gergi kasnakları vb. parçalar ölür. Motora bağlı millerde bile bozulma olur, vuruntu yapar. Eee? Ne kaldı zaten :) Ama baktın mı kaportada nokta işlem yok, airbag açılmamış vs.vs... Almam.

Naçizane fikirlerim böyledir.

Rocky koreografisi ile pensilvanya, dolayısıyla fetö bağlantısı kurmak nasıl bir mantığın ürünüdür aklım hayalim almıyor. Rocky filminin hiç bir serisinde, Sovyetler Birliği - ABD düşmanlığı hariç, bir kere bile siyasi bir propaganda konusu geçmemiştir. ' Ayağa kalk ' lafını da almışlar fetöyle bağlamışlar. Lan ben 20 tane sahne sayarım ' ayağa kalk rocky ayağa kalk ' repliğinin geçtiği. Hakem ayrı eyyamcı, bunlar ayrı eyyamcı.

Rocky koreografisi ile pensilvanya, dolayısıyla fetö bağlantısı kurmak nasıl bir mantığın ürünüdür aklım hayalim almıyor. Rocky filminin hiç bir serisinde, Sovyetler Birliği - ABD düşmanlığı hariç, bir kere bile siyasi bir propaganda konusu geçmemiştir. ' Ayağa kalk ' lafını da almışlar fetöyle bağlamışlar. Lan ben 20 tane sahne sayarım ' ayağa kalk rocky ayağa kalk ' repliğinin geçtiği. Hakem ayrı eyyamcı, bunlar ayrı eyyamcı.
HERO :D

Cüneyt Çakır 0 - 0 Cüneyt Çakır
Önce Fırat olacak dendi sonra ne olduysa Cüneyt'e verdiler maçı. Onu öğrenince zaten maçı izlemekten de vazgeçtim hiç bakmadım. Şu maça adam gibi yöneten bir hakem versinler biz de izleyelim. Yenilsek de izlerim en azından olmadı derim. Hakemler maçı katledince izlenecek bir şey de kalmıyor. Sırf bu sebepten Türk futbolundan soğumuş ve bırakmıştım izlemeyi. Yine oraya doğru gidiyorum.

Önce Fırat olacak dendi sonra ne olduysa Cüneyt'e verdiler maçı. Onu öğrenince zaten maçı izlemekten de vazgeçtim hiç bakmadım. Şu maça adam gibi yöneten bir hakem versinler biz de izleyelim. Yenilsek de izlerim en azından olmadı derim. Hakemler maçı katledince izlenecek bir şey de kalmıyor. Sırf bu sebepten Türk futbolundan soğumuş ve bırakmıştım izlemeyi. Yine oraya doğru gidiyorum.
Bana bir tane iyi hakem göstersene. Kalmadı ki. En iyileri en eyyamcıları oldu. Maça Fırat atansa o da berabere bitirtecekti maçı. Şota'nın bir sözünü duydum bu gece. "Cüneyt Çakır, bir maçın skorunu istediği gibi bitirebilir" diye. İşte bu onu TR'nin en iyi hakemi yapıyor :D

Bana bir tane iyi hakem göstersene. Kalmadı ki. En iyileri en eyyamcıları oldu. Maça Fırat atansa o da berabere bitirtecekti maçı. Şota'nın bir sözünü duydum bu gece. "Cüneyt Çakır, bir maçın skorunu istediği gibi bitirebilir" diye. İşte bu onu TR'nin en iyi hakemi yapıyor :D
Ee öyle de oldu zaten. İnşaallah ithal hakem gelir bir de öyle deneriz. En azından denemedik demeyiz :D

@bt abi bagajı zor kapanıyor da öldürdün yav öyle sıkıntılı bir durum yok yani. Normal bagaj kapağı kendi ağırlığıyla kapanıyorsa bunu elle kapatıyosun mevzu o. Su alma falan da yok.

@bt abi bagajı zor kapanıyor da öldürdün yav öyle sıkıntılı bir durum yok yani. Normal bagaj kapağı kendi ağırlığıyla kapanıyorsa bunu elle kapatıyosun mevzu o. Su alma falan da yok.
Abim öldürmedim de, benzer durumu yaşayan bir arabadan örnek verdim. Kendin tamir etmediğin veya yakından ilgilenmediğin yabancı arabada en kötü ihtimali düşünmek gerekir, ona göre satın almak gerekir.
Hatta hep söylerim, 4 yıldır kullandığım kendi arabamı zamanında satın almam büyük kumardı. %20 kazanma ihtimalim olan bir kumardı, tuttu. 4 yılın bütün faturaları ve küçük hasarlı kazasının fotoğrafları arşivlenmiş durumda, ama benden önce tramerdeki minik minik hasar kayıtları ve torpidosunda bulduğum bir onarım faturası dışında geçmişine dair hiçbir şey yoktu, bana satan adam bile bilmiyordu :)

"Ben yaptım, oldu" diyerek bugün kimseye benim aldığım şekilde araba almasını öneremem. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...