Geyik Başlığı 3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Abi yemek yaparim dersen gel gemiye ascibasi olarak mis kacariz gidince :D
Ah be kardeşim bizi yurt dışında 1 hafta yaşatırlar mı :D Onu da geçtim, bunca yobazın ve din tüccarının olduğu bir memlekette yaşıyor olmamıza rağmen ezan sesini duyamadığım, camilerinde 4 rekat namazımı kılamadığım memleketlerde yaşayamam ben. Belki başkası kiliselerin olduğu, çan seslerinin yükseldiği memleketlerde huzurla yaşayabilir kınamam, saygı duyarım. Ama ben kendimi biliyorum yaşayamam. Bu ülkenin geleceğine dair üzüntüm de kaygım da o yüzden çoğu insana göre 2 mislidir.

Ah be kardeşim bizi yurt dışında 1 hafta yaşatırlar mı :D Onu da geçtim, bunca yobazın ve din tüccarının olduğu bir memlekette yaşıyor olmamıza rağmen ezan sesini duyamadığım, camilerinde 4 rekat namazımı kılamadığım memleketlerde yaşayamam ben. Belki başkası kiliselerin olduğu, çan seslerinin yükseldiği memleketlerde huzurla yaşayabilir kınamam, saygı duyarım. Ama ben kendimi biliyorum yaşayamam. Bu ülkenin geleceğine dair üzüntüm de kaygım da o yüzden çoğu insana göre 2 mislidir.
Cogu yerde cami var abi aslinda . Ama yasatmazlar o ayri bakacaklar 2 eleman gelmedi gemiye aninda rapor vs imkani yokda hayali guzel :D 3 bin dolarda maas efsane ama

Burada sabaha kadar konusuruz ama masallah @Cenk abi deki sabir ve sakinlik bende yok. Bu saatten sonra bi ayagi yurtdisina koymak lazim ulkeler yavastan bizi almamaya basladilar. Cogu ulke vize surelerini baya baya dusurdu. Hadi vize aldiniz zaten euro pahaliligindan cikamazsiniz.
Her zamanki gibi zengin yine kendini kurtaracak bi sekilde fakirde bu ulkenin kahrini cekmeye devam edecek .

Yurt dışına vizeyi alan gidiyor kaptan zaten ..kurtulduk diye sevinen yakınlarım çok.. ama dediğin gibi olan fakire oluyor .. bu arada sağolsun @Cenk abi dert ortagimiz :)

Son düzenleme:
Yurt dışına vizeyi alan gidiyor kaptan zaten ..kurtulduk diye sevinen yakınlarım çok.. ama dediğin gibi olan fakire oluyor .. bu arada sağolsun @Cenk abi dert ortagimiz :)
Allah razı olsun kardeşim. Normalde mevzu ülke geleceği ve siyaset olunca pek sakin değilim, hatta oldukça sinirli biriyim diyebilirim. Ama forum ortamı neticede kontrollü davranıyoruz :D

Birincisi yemek yapmayı pek bilmem. Ancak kendimi doyuracak kadar işte. İkincisi de bekleyenim var, aile hayatı zora giriyorsa büyük sıkıntı :D
Bitirme projesini yurt dışında yaptım, yüksek lisans için kalma şansım vardı ama geri döndüm (Ailem ekonomik yönden biraz sıkıntı çekerdi ama hallederdik bir şekilde). Hayatta yaptığım en büyük hatam kesinlikle geri dönmek oldu. Ailemden uzakta yaşıyorum zaten, ha İstanbul olmuş ha Avrupa olmuş değişen pek şey olmazdı. Bir de insan bir süre sonra şöyle bir psikolojiye giriyor, evet ailemi annemi babamı ülkemi arkada bırakmak zor, ama doğacak çocuğun için de iyi bir hayat kurmak zorundasın.

Bitirme projesini yurt dışında yaptım, yüksek lisans için kalma şansım vardı ama geri döndüm (Ailem ekonomik yönden biraz sıkıntı çekerdi ama hallederdik bir şekilde). Hayatta yaptığım en büyük hatam kesinlikle geri dönmek oldu. Ailemden uzakta yaşıyorum zaten, ha İstanbul olmuş ha Avrupa olmuş değişen pek şey olmazdı. Bir de insan bir süre sonra şöyle bir psikolojiye giriyor, evet ailemi annemi babamı ülkemi arkada bırakmak zor, ama doğacak çocuğun için de iyi bir hayat kurmak zorundasın.
O şekil bir şansım olsaydı ben de yurt dışında kalmayı seçebilirdim. En azından zamanla işleri yoluna koymayı bekler, sevdiklerimi yanıma almaya çalışırdım. Hiç olmadı elimden geldiğince ziyarete giderdim. Belki ilerleyen zamanlarda dönüş yapardım ama şartlara bağlı tabii. Neticede güzel fırsatmış hocam. Ama her işte bir hayır, kısmet vardır. Geleceği tesis etmek elbette çok önemli ama 3 günlük dünyada sevdiklerinle beraber yaşamak çok daha önemli.

ahashdashd :D Bilmem mi dayım da birinci kaptan olarak yıllardır uzun yol seferlerinde çalıştı. Hatta çocuğunun adını bile albatros koydu düşün artık ne kadar sevdalı denize. Gerçi bu ismi hep yadırgarım o ayrı :D
Cocugu gorebildi mi de koydu o ismi benim babam seferden dondugunde onu tanimadigim olurmus cocukken. Boyle seyler yasayan bir adam cocugunu neden denizci yapar oda ayri bir konu.

Cocugu gorebildi mi de koydu o ismi benim babam seferden dondugunde onu tanimadigim olurmus cocukken. Boyle seyler yasayan bir adam cocugunu neden denizci yapar oda ayri bir konu.
Çocuğunu pilotluk eğitimine yazdırdı. Pilot olacak inşaallah. Dayım zaten daha gençken uzun yol kaptanlığı yaptı. Daha sonra o işi bırakıp İstanbul'da boğaz seferlerinde kaptanlık yapmaya başladı.

Son düzenleme:
Çocuğunu pilotluk eğitimine yazdır. Pilot olacak inşaallah. Dayım zaten daha gençken uzun yol kaptanlığı yaptı. Daha sonra o işi bırakıp İstanbul'da boğaz seferlerinde kaptanlık yapmaya başladı.
Valla tip kazanabilecek kafam olsaydi keske sonuclar geldiginde baktik para kazandiracak elde denizcilik kaldi pilotluk bana zaten hayal :/

Valla tip kazanabilecek kafam olsaydi keske sonuclar geldiginde baktik para kazandiracak elde denizcilik kaldi pilotluk bana zaten hayal :/
Denizcilik işinin geliri çok iyi ama işte cefası da çok. Biraz yalnızlık, biraz deniz sevdası gerek o işi bezmeden yapabilmek için.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...