Geyik Başlığı 4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cussler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@Koraykaya @Cenk Tabi ki geri dönüş imkanı var. Ama ailenden uzaksın, arkadaşlarım dostlarım evlenip çocuk yapıp 2. çocuğa geçiyorlar. Bir kısmı da iyi para kazanıyorlar açıkcası. Tabi sarışın mavi gözlü bir alman kızına da hazır demem yani. Risk şu, zaman kaybetmiş olacağım. Tabi burada en kötü şey duygusal karar vermek.
@Sailor Bu gidişle zor zaten :D

Son düzenleme:
@Koraykaya @Cenk Tabi ki geri dönüş imkanı var. Ama ailenden uzaksın, arkadaşlarım dostlarım evlenip çocuk yapıp 2. çocuğa geçiyorlar. Bir kısmı da iyi para kazanıyorlar açıkcası. Risk şu, zaman kaybetmiş olacağım. Tabi burada en kötü şey duygusal karar vermek.
Valla derin bi ohhh cektim. Git ferrari al ona hic imrenmem. Mx5 le bir duygusal bagim var benim kimseyide almaya ikna edemiyorum 2 kisilik diye

@Koraykaya @Cenk Tabi ki geri dönüş imkanı var. Ama ailenden uzaksın, arkadaşlarım dostlarım evlenip çocuk yapıp 2. çocuğa geçiyorlar. Bir kısmı da iyi para kazanıyorlar açıkcası. Tabi sarışın mavi gözlü bir alman kızına da hazır demem yani. Risk şu, zaman kaybetmiş olacağım. Tabi burada en kötü şey duygusal karar vermek.
abi eğer türkiyede kalırsan sarışın mavi gözlü kızı trakyadan da buluruz sana :D

@Koraykaya @Cenk Tabi ki geri dönüş imkanı var. Ama ailenden uzaksın, arkadaşlarım dostlarım evlenip çocuk yapıp 2. çocuğa geçiyorlar. Bir kısmı da iyi para kazanıyorlar açıkcası. Tabi sarışın mavi gözlü bir alman kızına da hazır demek yani. Risk şu, zaman kaybetmiş olacağım. Tabi burada en kötü şey duygusal karar vermek.
Ailenden uzak kalacağın doğru. Ama neticede tüm ömrünü orada geçirmek zorunda değilsin. Bakarsın işleri yoluna koyarsın ve vatandaşlık bile alabilirsin. Sen o vatandaşlığı aldığın zaman çocuğunun orada doğmasını sağlayıp onun geleceğini bile kurtarabilirsin. Ya da dediğin gibi güzel ve iyi huylu bir Alman hanımla da tanışabilirsin. Ordu'ya dönmekte güzel bir tercih ama ' acaba gitseydim nasıl olurdu ? ' sorusunu kendi sorar mısın bunu düşünmen lazım. Yaşın henüz 30 ve 3-4 yıl orada kalıp yürüyüp yürümeyeceğine baksan geri döndüğünde yaş olarak büyük kaybın olmaz diye düşünüyorum. En azından orada hayat tecrübesi edinmiş olursun, yeni bir ülke, yeni kurallar, yeni düzen eminim ki dönme durumun olursa hem Ordu'da ki hem İstanbul'da ki iş hayatını da etkileyip geliştirecektir. Dediğim gibi karar yine de senin. Kendi hayatını, duygusal durumunu en iyi sen bilirsin. Bizler en fazla mantık çerçevesinde konuşabiliriz. Duyguların, senin yaşadıklarındır en nihayetinde.

Kafam yeni yeni yerine geliyor. Bu hafta son 4 yılımın hem en kötü hem de garip haftasını yaşadım. Başka hayaller kurarken bir anda hayatımı etkileyecek kararlarla baş başayım. Yaş 30, artık İstanbul'da yaşamak istemediğimin farkındayım. Maddi manevi İstanbul çok yordu artık, boşa kürek çekiyorum gibi geliyor pek çok zaman (Bu şehirde aylık +20.000 tl kazanmıyorsanız, hadi en kötü 10.000 olsun, yaşamanın bir mantığı yok).

Bilenler bilir Almanya'da iş ve yaşam fırsatım var, ki en geç yaz sonu gideceğim. Daha doğrusu karar vermem gerekir. Kız arkadaşım en önemli motivasyonumdu ama artık yok. Almancam 0 ama işten ayrılıp 3-4 aylık çalışmayla bir noktaya getiririm. Evi beraber çalışacağım insanlar karşılayacak, maaş eskiden çok önemli değildi ama şuan için önemli bir kriter. Aslında maaş+prope başına prim gibi çalışacağım. İşin kötüsü ofis 0'dan kurulacak. Yani hem hayat anlamında yeni bir düzen kurulacak hem de iş anlamında. Yaşayacağım yer Stutgart'a 15 km, sessiz sakin bir yere benziyor. İş de şu olacak, Türkiye'de proje üretilecek, Almanya'da satılacak. Veya en kötü euro üzerinden fiyatlandırma yapılacak. Yani 50.000tl'ye halledilen iş, 50.000 euroya satılacak. Win-win durumu var kağıt üstünde. Tabi kendi içinde bir sürü risk ve belirsizlik barındırıyor. Kurumsal bir yere gitmiyorum, Almanya'nın disiplinini, çalışma sistemini pek bilmiyorum.

Almanya güzel yer, yaşam bize göre çok daha ucuz, Avrupa'nın göbeği, uzun süre orda var olabilirsen 20- 30- 40 yıl sonra avantajları çok. Uzun zamandır Mx-5 hayalim var, bizde 120.000 tl, orda 25.000 euro.:oops: De "ama"ları da çok.

İkinci alternatif memleketim Ordu. Anamız, babamız, çevremiz orada. Şehirde köyde evimiz, toprağımız, deniz kenarında babamın işlettiği arazisi bize ait olan bir işletmemiz var. Zaten gidersem hem orada babama yardım edeceğim, hem ofis açabilirim ama en önemlisi kesinlikle müteahhitlik yapmam lazım ki kendim mimarım. Gidip, hasbelkader iş yapıp, evlenip çocuk yapmak da hayata dair bir alternatif. Ancak problemim insanımız. Kabalık, çakallık, görgüsüzlük aldı başını gitti artık. Bu işte beraber çalışacağım adamların piyasadan yaklaşık 2 milyon tl alacağı var, siz düşünün artık piyasanın durumunu.

Şeytan diyor oğlum bas git, ki Erasmus kapsamında 5-6 ay Belçika'da yaşadım az çok tecrübeliyim ama ayrı yaşasak da orda 3 arkadaştık. Yeni düzen, yeni ülke, yeni hayat. Bir yanım da diyor ki lan deli misin dön memlekete yaşa rahat rahat hayatını. Millet b.ktan b.ktan binalar yapıp parayı çuvalla götürüyor, yapamayacağım iş değil ama sırf para kazanmak bir motivasyon mu bilmiyorum. Saygı, rahat yaşam, sessizlik, gürültü, trafik, hayat kalitesi ??

Benim gibi huzursuz bir yapıya sahip, ancak hayallerine kavuşmak için veya başka bir tabirle hayata dair belli bir düzeyin üstünde çalışma azminiz varsa bu kararlar zor oluyor. İnsan mutlu olacağına inandığı yerde olmalı ama mutluluk ne ki? Yaşıyoruz işte demek olmadığını biliyorum. Bakalım günler ne getirecek...Okuduğunuz için teşekkürler :D

https://www.google.com.tr/search?q=...n7_ZAhXJLMAKHY0PCWsQ_AUICygC&biw=1920&bih=949

http://www.ooyyo.com/germany/c=CDA3...8674130AF078BC4535/-4805495270322756573.html/
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...azda-mx-5-power-sense-7300-km-447692345/detay
Mimarlardan bir arkadaşım geçenlerde oturmuş sohbet ederken dedi ki, "anasını sattığımın sektöründe inşaatçılar, futbolcularla birlikte en cahil meslek grubunu oluşturuyor. Ne kadar rahat, huzur, düzgün yürüyen iş beklenebilir ki". Sonuna kadar hak verdim. Sektördeki kahrı okumuş kendini geliştirmiş insanlar çekiyor, kaymağını da yiyenler.. neyse işte malum... Mimar olup istanbul'da dikiş tutturmuş adamsın. Bu saatten sonra Ordu'ya gidip ofis açmaya kalkışırsan büyük hayal kırıklığı yaşarsın. Bugüne kadar kendini geliştirdiğin bir sürü disiplin boşa gider köreltirsin kendini. 5-6 ay Belçika görmen Almanya hakkında ön izlenim oluşturmanı sağlamış. İmkanın da varsa bas git. En kötü ihtimal olmazsa iş batarsa geri dönersin. Daha sonra denememiş olup pişmanlık yaşama. Kaldı ki ülkenin nereye gideceği de belli değil. Ekonomiyi inşaat sektörü ayakta tutmasına rağmen orada bile eskisi kadar sıcak para dönmediğini duyuyorum. Tereddütsüz git bence. Almanya'dayken TR'yi özleyip ziyarete gelebileceğin kadar para da kazanırsın merak etme :)

Nightbreaker unlimited kullanıyorum. Laser henüz kullanmadım, net değerlendirme yapamam.
GE de bu işe girmiş şaşırdım. Hayırlı olsun onlara da. İstersen dene bi, biz de senden öğrenelim :D
Yorumlarını inceliyorum tüm ampüllerin. Bir kaç kişi oo çok iyi diyor bir yorum altında beş para etmez alamayın diyorlar :D Nightbreaker unlimiteddan memnun musun abi sen?

Nightbreaker unlimited kullanıyorum. Laser henüz kullanmadım, net değerlendirme yapamam.
GE de bu işe girmiş şaşırdım. Hayırlı olsun onlara da. İstersen dene bi, biz de senden öğrenelim :D

Bu farlar her arabaya uyumlu mu. Bizimkinde mercekli halojen var sanırsın hayrına koymuşlar ona takılabilir mi?

Yorumlarını inceliyorum tüm ampüllerin. Bir kaç kişi oo çok iyi diyor bir yorum altında beş para etmez alamayın diyorlar :D Nightbreaker unlimiteddan memnun musun abi sen?
Ampullerin performansı, araçların farlarında ki reflektör kalitesine, farların eskiyip eskimediğine, aracın yaşına ve en önemlisi de far ayarına göre değişkenlik gösteriyor. Farlarının durumu iyiyse, ayarını da düzgün yaptırırsan ampullerden tam verim alırsın. Orada ampuller ilgili kötü yorum yapanların çoğu yukarıda saydığım şeyleri es geçiyor. Sonra ampulü takınca da olağanüstü değişim bekliyor. Kimisi de bilgisizlikten kaynaklı dağları taşları aydınlatan, uçsuz bucaksız ışık saçan bir ampul aldığını zannediyor tıpkı çakma xenon takanlar gibi. Ama öyle bir durum yok. Çok net diyebilirim ki bu ampuller standart ampullerden bariz şekilde daha iyi performans sergiliyor.
Wba088.jpg qEpbpR.jpg
İkisi de kısa farlarıma ait. Uzunlar yanmıyor. İlk resimde far ayarı 4.seviyede yani en yere bakıyor. İkinci resimde de 1.seviyede yani en yukarı bakıyor. Şikayet edenlerin çoğu böyle bir aydınlatma almayı beceremediği için şikayet ediyor. Ampullere gelince;
Osram laser diğer Osram modellerinin daha üstüdür. Philips Racing Vision ise diğer Philips modellerinin daha üstüdür. Laser ve Racing Vision birbirine denk ürünlerdir. Aynı segment diyebiliriz yani. Diğer ampuller de memnun eder ama daha gelişmişleri bu iki üründür.

Son düzenleme:
Ampullerle ilgili birsey duydum da doğruluğundan emin değilim.
Far sararmasının en büyük sebebi ucuz ampullerin aşırı ısınıp far içindeki bir katmana zarar vermesiymiş diye duydum.
Doğrumudur? Bilen varmı?

Ampullerin performansı, araçların farlarında ki reflektör kalitesine, farların eskiyip eskimediğine, aracın yaşına ve en önemlisi de far ayarına göre değişkenlik gösteriyor. Farlarının durumu iyiyse, ayarını da düzgün yaptırırsan ampullerden tam verim alırsın. Orada ampuller ilgili kötü yorum yapanların çoğu yukarıda saydığım şeyleri es geçiyor. Sonra ampulü takınca da olağanüstü değişim bekliyor. Kimisi de bilgisizlikten kaynaklı dağları taşları aydınlatan, uçsuz bucaksız ışık saçan bir ampul aldığını zannediyor tıpkı çakma xenon takanlar gibi. Ama öyle bir durum yok. Çok net diyebilirim ki bu ampuller standart ampullerden bariz şekilde daha iyi performans sergiliyor.
Ekli dosyayı görüntüle 11617 Ekli dosyayı görüntüle 11618
İkisi de kısa farlarıma ait. Uzunlar yanmıyor. İlk resimde far ayarı 4.seviyede yani en yere bakıyor. İkinci resimde de 1.seviyede yani en yukarı bakıyor. Şikayet edenlerin çoğu böyle bir aydınlatma almayı beceremediği için şikayet ediyor. Ampullere gelince;
Osram laser diğer Osram modellerinin daha üstüdür. Philips Racing Vision ise diğer Philips modellerinin daha üstüdür. Laser ve Racing Vision birbirine denk ürünlerdir. Aynı segment diyebiliriz yani. Diğer ampuller de memnun eder ama daha gelişmişleri bu iki üründür.
Teşekkürler abi baya açıklayıcı yazmışsın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...