Geyik Başlığı 4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cussler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üreticilerin bence bu durumdan çok yakinmamasi normal. Adamlar telefon satmasa bile 2 yılda bir batarya aldırıyor sana. Piyasada çok iyi pil ömrü sunan alternatif olmadığı sürece biraz daha böyle gidecek gibi gözüküyor

Dikkat ettiniz mi bilmiyorum artık telefonlara tansiyon ölçme bile koydular ama bir bataryayı geliştiremediler.
Batarya geliştirilse telefonlardan elektrikli araçlara kadar birçok alanda olumlu etkisi olacak. Telefon üreticilerinin batarya geliştirmelerinin yavaşlamasının bir nedeni de bence son zamanlarda yaygınlaşan powerbankler sayesinde kullanıcılar için batarya önrü öneminin azalmasıdır.

Hacı, kapasiteleri çok çok az... Günü kurtarmıyor. Kurtaranlar da kapasitesi yüksek ama orta yada giriş seviyesi. Apple yıllardır 2000 mahı geçemedi. Plus modellerini saymıyorum.
Kapasiteleri cokmu az ? Haci 5300 olanlar var yapma etme :D apple pil konusunda les haci zaten.
Bende 3500 var valla orta derece kullanip tasarrufa alinca 2 gun gidiyor rahat

Batarya geliştirilse telefonlardan elektrikli araçlara kadar birçok alanda olumlu etkisi olacak. Telefon üreticilerinin batarya geliştirmelerinin yavaşlamasının bir nedeni de bence son zamanlarda yaygınlaşan powerbankler sayesinde kullanıcılar için batarya önrü öneminin azalmasıdır.
Bana biraz pazarlama yada satış taktiği gibi de geliyor. Hani Apple özellikleri böyle her sene çay kaşığıyla verir ya (Kamerasının açısını bile yıllar sonra 1.8 e getirdi) artık koyacak özellik bulamıyorlar bataryayı sona bırakıyorlar..

Kapasiteleri cokmu az ? Haci 5300 olanlar var yapma etme :D apple pil konusunda les haci zaten.
Bende 3500 var valla orta derece kullanip tasarrufa alinca 2 gun gidiyor rahat
Hacı 5300 var ama hangi model? Önemli olan o. Mesela S8+ da var mı yada S8 modelinde. Yoksa Asusta devasa kapasiteli cihazlar var ama pek kimse tercih etmiyor.

Bana biraz pazarlama yada satış taktiği gibi de geliyor. Hani Apple özellikleri böyle her sene çay kaşığıyla verir ya (Kamerasının açısını bile yıllar sonra 1.8 e getirdi) artık koyacak özellik bulamıyorlar bataryayı sona bırakıyorlar..
Batarya konusunda applei degerlendirecek ürün olarak katmayin bence. Diger firmalar buyutebildikce büyütüyor. Daha fazla olmaması koymama isteği degil, teknoloji bu kadar

Hacı 5300 var ama hangi model? Önemli olan o. Mesela S8+ da var mı yada S8 modelinde. Yoksa Asusta devasa kapasiteli cihazlar var ama pek kimse tercih etmiyor.
xıaomı mı max 2 de vardı bırde sanırım lenovo modellerınde. s8 plus tada bendekı kadar 3500 pıl varmıs valla asırı hard core kullanmazsan goturur cok rahat bırde tabı ıslemcısıde ıyı fıyatlarıda dusmustu en son samsung un

Kapasite olayı boyutla alakalı. O 5300 ler falan tepsi gibi telefonlar. Şu anda ortalama 3000 civarlarında kapasiteler. E onu daha fazla buyutemeyince de hızlı şarj vs gibi farklı olaylar gelişti. Yani sonuç, bataryalar da gelişiyor aslında. Sadece gelişen diger kısımlar kadar hızlı değil. Bir de ek olarak, yeni işlemcilerin güç tüketimi vs de azalıyor. Ordan da kazanc var. Ben eski 3200mah bataryaları note 3 ile 1 gunu zor cikartirdim. Su anda kullandığım telefon 3000 mah, kullanimi abartmazsam 2 gun bile yetiyor

8aa31e158c13c26428a9af1e0a6316ec.jpg

Zamanının en güzel telefonlarından :) Hala çalışıyor mis gibi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

O da bir ihtimal.
Şuanda bataryalarda güvenli kullanım için birim hacimde sunulacak mAh değeri max değeri arttıramadıkları(?) için batarya tasarımıyla telefonlardaki batarya kapasiteleri değişiyor. Üreticiler buna çözüm olarak batarya şarj ve deşarj üzerinde daha çok çalışıyorlar. Mesala buna örnek olarak daha az enerji tüketen donanım parçaları ve son zamanlarda yaygınlaşan hızlı şarj , kablosuz şarj özellikleri örnek verilebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...