Geyik Başlığı 4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cussler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kapasite olayı boyutla alakalı. O 5300 ler falan tepsi gibi telefonlar. Şu anda ortalama 3000 civarlarında kapasiteler. E onu daha fazla buyutemeyince de hızlı şarj vs gibi farklı olaylar gelişti. Yani sonuç, bataryalar da gelişiyor aslında. Sadece gelişen diger kısımlar kadar hızlı değil. Bir de ek olarak, yeni işlemcilerin güç tüketimi vs de azalıyor. Ordan da kazanc var. Ben eski 3200mah bataryaları note 3 ile 1 gunu zor cikartirdim. Su anda kullandığım telefon 3000 mah, kullanimi abartmazsam 2 gun bile yetiyor
tepsı ama ıncecık olanları var hıc hıssettırmıyor dev olduklarını :D bırde tabı gozum gormuyor dıyen buyukler ıcın baktıydım o ayrı.

8aa31e158c13c26428a9af1e0a6316ec.jpg

Zamanının en güzel telefonlarından :) Hala çalışıyor mis gibi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kendileri ile su an 5. yılımız <3

Şöyle de bir gerçek var ama. Apple kullanıcılarının çok büyük bir kısmı telefonu sunduğu ozelliklerden dolayı degil, apple almış olmak için alıyor
İnsanların statüsünü gösterme aracı olarak kullandıkları doğrudur. Ne yazık ki böyle bir gerçek ve algı var. Fakat @Mehmet inde yazdığı gibi güncelleme ve servis de büyük etken. Telefonuna bir şey olduğunda içinin rahat olması kadar güzel bir şey yok. Şuan TR de Samsung ve LG yetkili servislerinden insanlar illallah ediyor.

Son düzenleme:
İnsanların statüsünü gösterme aracı olarak kullandıkları doğrudur. Ne yazık ki böyle bir gerçek ve algı var. Fakat @Mehmet inde yazdığı gibi güncelleme ve servis de büyük etken. Telefonuna bir şey olduğunda içinin rahat olması kadar güzel bir şey yok. Şuan TR de Samsung ve LG yetkili servislerinde insanlar illallah ediyor.
yanlız hacı dayı alırken 2 telefon parası verıyorsun. zamanında 5s aldım kendılerınden ıyı guzel hatta sorun yasadım kavga dovusde olsa swap telefonla degısımde aldım ama bır guncelleme ıle telefonu bıtırdıler sattım. son zamanlarda da ozur dıledıler bılerek yavaslattık dıye. sımdı bınbır turlu saklabanlıklarla asmaya calısıyorlar. androıd e cok guncelleme gelmez okeyde apple guncelleme verse nolur vermese nolur :D

Bak bir örnek vereyim bizim aile de 5 s kullanan var mesela telefon hediye geldi 2 seneden fazla oldu nazar değmesin ne pili değişti ne de telefonun başına başka bir iş geldi kullanan kişi hor kullanmasına rağmen .Biraz ios kasıyor ama yine de sorunsuz çalışıyor @DuzboruDownpipe Samsung telefon paylaşınca aklıma geldi ben de ufaktan fikrimi belirteyim dedim ama şimdiki iPhone lar nasıldır hiçbir fikrim yok

Bak bir örnek vereyim bizim aile de 5 s kullanan var mesela telefon hediye geldi 2 seneden fazla oldu nazar değmesin ne pili değişti ne de telefonun başına başka bir iş geldi kullanan kişi hor kullanmasına rağmen .Biraz ios kasıyor ama yine de saat gibi çalışıyor @DuzboruDownpipe Samsung telefon paylaşınca aklıma geldi ben de ufaktan fikrimi belirteyim dedim ama şimdiki iPhone lar nasıldır hiçbir fikrim yok

Bende 6s var bozulana kadar devam [emoji106] Çok pahalandı telefonlar.

yanlız hacı dayı alırken 2 telefon parası verıyorsun. zamanında 5s aldım kendılerınden ıyı guzel hatta sorun yasadım kavga dovusde olsa swap telefonla degısımde aldım ama bır guncelleme ıle telefonu bıtırdıler sattım. son zamanlarda da ozur dıledıler bılerek yavaslattık dıye. sımdı bınbır turlu saklabanlıklarla asmaya calısıyorlar. androıd e cok guncelleme gelmez okeyde apple guncelleme verse nolur vermese nolur :D
Harbiden hacı hee, ne biçim fiyat o öyle tövbe bismillah dedirtiyor. Planlı eskitmeyi her şirket yapıyor. Yoksa bu devran nasıl dönecek. Ben sırf bu yüzden güncelleme yapmıyorum telefona. Çünkü yapsam direk performansı düşecek. İos 10 da kullanıyorum. Cillop gibi asfasdfsdf

Harbiden hacı hee, ne biçim fiyat o öyle tövbe bismillah dedirtiyor. Planlı eskitmeyi her şirket yapıyor. Yoksa bu devran nasıl dönecek. Ben sırf bu yüzden güncelleme yapmıyorum telefona. Çünkü yapsam direk performansı düşecek. İos 10 da kullanıyorum. Cillop gibi asfasdfsdf

Ben hata yaptım 11.2.6 dayim :) Kasma vs yok da daha da güncellemem.11.3 de bırakıcam direk.

Dikkat ettiniz mi bilmiyorum artık telefonlara tansiyon ölçme bile koydular ama bir bataryayı geliştiremediler.
Onun yerine telefonları inceltme yoluna gittiler ki çok doğru bir karar. Lityum-iyonlar teknolojisi neredeyse doyum noktasına ulaştığı için bundan sonra geliştirmek aşırı derecede maliyet çıkaracaktır. Zaten o yüzden yeni teknolojiler, katı hal pilleri, karbon temelli piller geliştiriliyor. Buna en yakın örnek işlemciler tarafında geçerli. Artık nanometre düşürmek daha maliyetli hale geldiği için frekanslar üzerinden ve çekirdek sayıları üzerinden performansı arttırmaya çalışıyorlar. Moore yasasının yavaş yavaş işlevini kaybetmesi, ve İntel'in buna bağlı olarak tick-tock yerine tick-tick-tock modeline geçmesi en iyi örneklerdir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...