Geyik Başlığı 4

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Cussler
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
https://www.instagram.com/edizozcan/
Sanırım bunlar.. Bu milleti önce Nfs sonra da hızlı ve öfkeli serileri bozdu. Bazen otomobillerin bu kadar pahalı olmasına pek üzülmüyorum :D

Bazen benim de böyle düşündüğüm oluyor. Kişi kişi inceleyecek değilim ama İstanbul trafiğine bakıyorum, bu millet daha iyilerini hak etmiyor. Daha iyisini bulanlarda daha çok sapıtma eğilimi oluyor çünkü (istisnalar var tabii ki).
Hatta kiralık araba diye de bir şey olmasa. Kiralıklarla, şirket araçlarıyla terör estiriyorlar. Kendi malı değil ya, yapsın yapabildiği pisliği... Kendilerine ne olursa olsun umrumda değil, ama başkasına ve malına zarar vermesinler.

Bazen benim de böyle düşündüğüm oluyor. Kişi kişi inceleyecek değilim ama İstanbul trafiğine bakıyorum, bu millet daha iyilerini hak etmiyor. Daha iyisini bulanlarda daha çok sapıtma eğilimi oluyor çünkü (istisnalar var tabii ki).
Hatta kiralık araba diye de bir şey olmasa. Kiralıklarla, şirket araçlarıyla terör estiriyorlar. Kendi malı değil ya, yapsın yapabildiği pisliği... Kendilerine ne olursa olsun umrumda değil, ama başkasına ve malına zarar vermesinler.
Bu millet ne araçları mahvetti.. Mekaniği ve mühendisliği güzel olan kaç tane aracın içine etti sayamadık. Bunların en başında s2000 gelir zaten. Güzelim mühendisliği bu kadar batıramazlardı. Böyle olunca iyi ki otomobiller pahalı diyorum. Yeni nesil bir civic type r'a, focus rs'e leylek misali kamber falan düşünemiyorum bile.

Kiralık ve kurumsal araçlar zaten yürüyen tabut. İstanbul'da ne kadar apaçi gibi kullanan varsa hep kurumsal araba. Gördüğüm an uzak duruyorum, hiç inatlaşmıyorum bile.

Keşke 1 lt eklemekle olsa. O zaman bizim opel in 7.5 yakması gerekirdi şuan ama 9.4 yakıyor. :)
Her marka ayni degil ya bu konuda. Astrada ole yakiyor. Mazda genelde cok yakin deger veriyor. Hyundai oyle diye biliyorum. Her marka farkli yapiyor galiba benzin mikt yolcu vs de degistiriyor olabilir

Günaydın beyler. Bu jaguarlar neden ucuz oluyorlar genelde. Bakımı, parçası, ustası pahalı mı yok mu? Baya da güzel arabaya benziyor
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...7-jaguar-x-type-2.0-executive-522847515/detay
Çok kral araba da, neden piyasası yok sorusuna vereceğim şahsi cevabıma geleyim:
Öncelikle İtalyan otomobilleri gibi sürüş keyfi yok, Alman arabaları gibi sağlam yol tutuş, güvenlik ve altyapı yok, Fransız arabaları gibi verimli motor, şanzıman, dolayısıyla ekonomi yok. Bunlarda konfor, prestij, elegant duruş var. Alırsan elit davetlere katılan James Bond gibi, patronu M gibi gezebilirsin. Bunlar da ülkemizde çok prim yapan şeyler değil. :) Tabii çok tutmadığı için parça bolluğu, usta sıkıntısı vs. de olur doğal olarak.
Şimdi baktım, bütün servis ağı bu kadar:
upload_2018-3-20_13-45-33.png

Adana-Mersin servisi de tek servis. Adana listeye Tarsus'taki servisten giriyor. :)

Piyasasının zayıf olma sebepleri bence bunlar.

Ben alır mıydım? Çok param varsa bir tane garajımda bulundururdum.

Çok güzel araba bunlar aslında tam fiyat performans aracı bizim bir eniştede var. Parça işi biraz sıkıntı yurtdışından falan gelmesi lazım.
Rutin bakım parçaları mı yurtdışından gelmesi gerekiyor yoksa herhangi kaporta, iç aksam vs parçası mı? Ustası falan var mı ya da bi sıkıntısı olunca çözmek için çok para bayılmak gerekir mi :D

Çok kral araba da, neden piyasası yok sorusuna vereceğim şahsi cevabıma geleyim:
Öncelikle İtalyan otomobilleri gibi sürüş keyfi yok, Alman arabaları gibi sağlam yol tutuş, güvenlik ve altyapı yok, Fransız arabaları gibi verimli motor, şanzıman, dolayısıyla ekonomi yok. Bunlarda konfor, prestij, elegant duruş var. Alırsan elit davetlere katılan James Bond gibi, patronu M gibi gezebilirsin. Bunlar da ülkemizde çok prim yapan şeyler değil. :) Tabii çok tutmadığı için parça bolluğu, usta sıkıntısı vs. de olur doğal olarak.
Ekli dosyayı görüntüle 12061
Adana-Mersin servisi de tek servis. Adana listeye Tarsus'taki servisten giriyor. :)

Benim alacağım ya da almayı düşüneceğim bir araba değil, arkadaş düşünüyor bakıyor ama bence öğrenciye gitmez, gereksiz :D

Ekli dosyayı görüntüle 12061

Rutin bakım parçaları mı yurtdışından gelmesi gerekiyor yoksa herhangi kaporta, iç aksam vs parçası mı? Ustası falan var mı ya da bi sıkıntısı olunca çözmek için çok para bayılmak gerekir mi :D
abi jaguarın bu dönem x-type ları motor mekanik ve şase alt yapısı olarak tamamen mondeo sadece dış tasarımı jaguar

abi jaguarın bu dönem x-type ları motor mekanik ve şase alt yapısı olarak tamamen mondeo sadece dış tasarımı jaguar
Bu dönem belki öyledir bilmiyordum ama dediğimi değiştirmeye yetmez. Jagura'lar genel olarak virajlarda yatan, düz gidişte aşırı konforlu, kimisinde koyun postu gibi tüylü paspaslar filan içeren, her disiplinde kendi karaketerini baskın şekilde yansıtan arabalar.
ben gördüm şuan okulda var bir arkadaşımız babasının x-tpe ile geliyor adamla sohbet ediyoruz adam şehir içi 10 lt yakıyorum bakımıda 500-600 arası hallediyorum diyor :(
Yahu babasının arabasıyla ara sıra gelene zaten lafımız olmaz. Ama Jaguar'dan imaj olarak öğrenci arabası olmaz. O ne len öyle Bruce Wayne gibi, Richie Rich gibi :D

Bu dönem belki öyledir bilmiyordum ama dediğimi değiştirmeye yetmez. Jagura'lar genel olarak virajlarda yatan, düz gidişte aşırı konforlu, kimisinde koyun postu gibi tüylü paspaslar filan içeren, her disiplinde kendi karaketerini baskın şekilde yansıtan arabalar.

Yahu babasının arabasıyla ara sıra gelene zaten lafımız olmaz. Ama Jaguar'dan imaj olarak öğrenci arabası olmaz. O ne len öyle Bruce Wayne gibi, Richie Rich gibi :D
HAAHAHAHAHAHAHA ABİİİİ özel okul olunca kimler nelerle geliyor bir bilsen :D 79 camaro ile gelenmi dersin s350 ile gelenimi dersin m6 ile gelenmi takla kafesli brz ile gelen var ya allahtan çocukların hiç biri havalı ukela tipler değil iyi cocuklar

HAAHAHAHAHAHAHA ABİİİİ özel okul olunca kimler nelerle geliyor bir bilsen :D 79 camaro ile gelenmi dersin s350 ile gelenimi dersin m6 ile gelenmi takla kafesli brz ile gelen var ya allahtan çocukların hiç biri havalı ukela tipler değil iyi cocuklar
Kötü çocuklardır, havalılardır demedim ki hiç, pırlanta gibi çocuk olsa bile döverdik, sonra yine severdik. Ama önce bi döğerdik :D Bizde de Evo IX ile gelen vardı ama c3'ten adım adım yükselerek, böyle alıştırarak başladı. :)

Kötü çocuklardır, havalılardır demedim ki hiç, pırlanta gibi çocuk olsa bile döverdik, sonra yine severdik. Ama önce bi döğerdik :D Bizde de Evo IX ile gelen vardı ama c3'ten adım adım yükselerek, böyle alıştırarak başladı. :)
ahhahah abi yarın çekerim hepsini sıraya, zaten m6 ve brz dışındakilerin hepsi bizim sınıfta, okulun otoparkın yarısı bbizim sınıfta. arkadaş otoparkçı bizim ders programını istedi geçen "abi sizin dersin olduğu günler fazladan yer açalım size diyip" ellerini ovuşturdu :(

Açıkçası pek bir fikrim yok ama rutin bakım parçaları bulunuyordur diye düşünüyorum. Geçen senelerde enişte bir seferinde bakıma verince arabayı orda vurmuşlar bayağı beklediler parçaların gelmesini.

Her marka ayni degil ya bu konuda. Astrada ole yakiyor. Mazda genelde cok yakin deger veriyor. Hyundai oyle diye biliyorum. Her marka farkli yapiyor galiba benzin mikt yolcu vs de degistiriyor olabilir

Bide Türkiye şartları diye bir durum var. Yol da kimse olmasa bile gereksiz bir kasis veya saçma sapan bir çukur var diye frene basıyoruz ve geri hızlanıyoruz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...