Bugün avmnin birinde fiat egea sürüş etkinliği vardı. Dersimde erken bitince göreyim test edeyim diye gittim. Hb ve stationwagon modelleri vardı. Bende 1.6 dizel otomatik hb en dolu modeliyle teste çıktım. Bu sınıf için adaptif cruse control falan sunulması güzel ama deneme fırsatım olmadı. Genel olarak arabayı beğendim 100 110 gibi hızlarda yalıtım güzeldi ama tabi ben kaymak asfaltta kullandım daha bozuk yollarda nasıldır bilmiyorum yol sesi anlamında. Süspansiyon kasislerden geçerken biraz gürültülü çalışıyor gibi geldi. Start-stopu güzel çalışıyor hemen kapanıp çalışıyor. Sinyal kolları kendi arabamda da şikayetçi olduğum konulardan biriydi bunda da öyle oldu. Takılarak geçiyor sanki pürüzsüz bir geçiş hissi alamıyorum ben bir gün kolu kırıcam diye korkuyorum, egeadaki kollar da öyle hissettirdi bana. Otomatik şanzıman konusununda çok bir bilgim yok götürüyor işte: D Ama manuel modda çekince büyümesi itince küçülmesi güzel detay olmuş. Birde adaptif cruse controlü bile koymuşsunuz da bir de anahtarsız giriş çalıştırma olaydı iyiydi çünkü en dolusu diyince öyle bir beklentiyle bindim arabaya.
Test arabası 4500 km deydi ve ortalama tüketim 8 litreydi tamam koltuğa oturan pedalı köklüyorda yinede çok bence. Fiyatını sorduğumdaysa tam net hatırlamamakla beraber 120 bin gibi bir şey söylediler. Diğer c segmenti arabalar içinde donanımına oranla fiyat olarak uygun. Alınır mı derseniz eğer ihtiyaç dizel otomatikse alınabilir.
Test sürüşü sonunda da hediye olarak güzel bir termoslu bardak verdiler.