Gezici radar saçmalığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yaso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yaso

TORNACI
3,204
Marka
Ford
Arkadaşlar Antalya-Isparta yolunda Karaöz mevkinde gezici radar ceza yazmış. Genellikle uzun yolda 90km/h hız sabitleyiciyle giderim, önümdeki aracın bir yavaşlayıp bir hızlanmasıyla sürekli hız sabitleyiciyi devredışı bırakmak zorunda kaldığım için dayanamayıp o aracı sollarım sonra yine sabitlerim. Sınav haftasında Ispartaya giderken aynı sebepten dolayı ceza yemişim. Benim ceza yediğim zaman üzüldüğümü ve sinirlendiğimi bilen babam sınav haftasındayım diye söylememiş. Genelde anneler dayanamayıp ebeveyn sırlarını söylediği için bugün annem bana bu olayı anlattı. Babam cezayı görünce videoyu izlemek istemiş memur videoyu açmış önce 90km/h hızla ilerliyormuşum aracı sollamak için çıkmışım 100-110-120 diyerek tam 128km/h hızla sollamışım. Çünkü ben sollamak için hızlandıkça sivil araç da hızlanıyormuş. Ben bu olayı hatırlamıyorum tabi. Babam sinirlenmiş '' Ulan resmen ceza yazmak için uğraşmış adam. Çocuk aracı sollamak için çıkıyor o da hızlanıyor '' tarzı söylemlerde bulunmuş sesini yükseltmiş. Tabi gerçeklerin herkes farkında kimse bişey diyemiyor. Hatta anneme iyi ki arabayı sollamış arkasında kalsa daha kötü şeyler olacakmış demiş. Babam ordayken aynı sebeple giden başka bir adam daha varmış. O da aynı benim gibi gezici radarla ceza yemiş fakat o aracı sollayamadığı arkasında sürekli 120+ hızla gittiği için 10dk arayla 2 ceza yemiş. Şimdi bu nasıl bir saçmalıktır ? Biz trafik kurallarını ihlal ettiğimiz için ceza yiyorsak o sivil polis arabası da trafik kurallarını ihlal ediyor neden ona ceza kesilmiyor ? Sonuçta ikimiz de 120+ ile gidiyoruz neden bana 400küsür liramı yere attırıyor ? Bu uygulama sadece bana mı saçma geliyor yoksa.. Şimdi benim günümü zehir etti bu olay, o gün de babama anneme zehir olmuştur. Bir de arayıp sövse koymaz, söylemeyip saklaması o kadar koydu ki..

Büyük geçmiş olsun. Mesele sadece gezici radarlarda değil, ülkemizdeki trafik cezaları hiçbir zaman adil şekilde kesilmiyor. Yaşadıklarımdan ben bu sonuca vardım.
Geçen yıl İstanbul Libadiye Cd.'de önümde 3-4 araç kırmızda geçtikten sonra ben arkamdaki bana vurmayacak kadar sert frenle ışıklarda durmuştum. Arabanın önü stop çizgisini geçtiği için ceza kesilmiş. Fotoğraflar göndermişler, arabanın orada da durduğu net şekilde belli oluyor. Çizginin gerisinde durmaya çalışsam arkamdaki araba büyük ihtimalle vuracaktı çünkü sabah iş trafiğiydi, herkes yamyam psikoljisinde tampon tampona... Durmayıp son gaz ben de geçsem belki ceza yemeyecektim. Ben muhtardan ceza tebligatını alana kadar itiraz sürem geçtiği için itiraz da edemedim. Hala isyandayım, muayeneye kadar şansıma sistemde bir karışıklık olup bu ceza silinmezse şubatta mecbur ödeyeceğim.
Bunlar bir yana, Maltepe Sahilyolu'ndan Başıbüyük köprüsüne çıkarken 4 tekerlek havada çevirmeye girdiğimi biliyorum. Sadece alkol var mı diye sorup yolladılar. Bir kez de Kayışdağı yokuşunun başında yanlayarak çevirmeye denk geldim, resmen "fırlasak yetişemeyiz" deyip bir adım attıktan sonra üşendiklerinden çevirmediler. Bir kez de gündüz vakti mahalle içi bir yolculukta telefonla konuşurken kemersiz yakalandım. Onda da kimlik sorup arabamdan memnun olup olmadığımı sordular. Bunlarda ceza yazılsa inanın sesimi çıkarmazdım.
Ceza yememe değil, doğru zamanda doğru sebeple yazılmamasına isyan ediyorum. Böyle bir sürü mağdur var trafikte.

Son düzenleme:
Öyle demeyin trafik cezaları olmazsa o siyah alaman arabalarını nasıl alacaklar sonra. Bizi iyi temsil edemesinler mi bunu mu istiyosunuz!
O siyah alaman arabaları da ayrı bir husus. Sivil patron Mercedes'lerine çakar ve siren takıp emniyet şeridinden yüzsüz şekilde yol istiyorlar. Ciddi torpilleri olanlar var ve bunlara ceza filan yazıldığı da kuyruklu yalan. O yüzden bu tiplere ısrarla yol vermiyorum. Birinin şöförü bir kez el kol hareketiyle "sen göreceksin" imasıyla tehdit etti. Altta kalmayacak şekilde karşılık verdim. Aylar geçti bir şey gördüğüm yok.
Ve evet, emniyet şeridi ihlali ve izinsiz çakar lambalara ceza yazılması filan külliyen yalan. Haberlerde şov amaçlı göstermelik ceza yazan polisleri ciddiye almayınız.

Kardesim oncelikle gecmis olsun bu tarz olaylar genelde herkesin basina gelebiliyo sakinligini koru moralini bozma...

Tapatalk kullanarak Allahın izniyle mesaj yolladı...

Büyük geçmiş olsun. Mesele sadece gezici radarlarda değil, ülkemizdeki trafik cezaları hiçbir zaman adil şekilde kesilmiyor. Yaşadıklarımdan ben bu sonuca vardım.
Geçen yıl İstanbul Libadiye Cd.'de önümde 3-4 araç kırmızda geçtikten sonra ben arkamdaki bana vurmayacak kadar sert frenle ışıklarda durmuştum. Arabanın önü stop çizgisini geçtiği için ceza kesilmiş. Fotoğraflar göndermişler, arabanın orada da durduğu net şekilde belli oluyor. Çizginin gerisinde durmaya çalışsam arkamdaki araba büyük ihtimalle vuracaktı çünkü sabah iş trafiğiydi, herkes yamyam psikoljisinde tampon tampona... Durmayıp son gaz ben de geçsem belki ceza yemeyecektim. Ben muhtardan ceza tebligatını alana kadar itiraz sürem geçtiği için itiraz da edemedim. Hala isyandayım, muayeneye kadar şansıma sistemde bir karışıklık olup bu ceza silinmezse şubatta mecbur ödeyeceğim.
Bunlar bir yana, Maltepe Sahilyolu'ndan Başıbüyük köprüsüne çıkarken 4 tekerlek havada çevirmeye girdiğimi biliyorum. Sadece alkol var mı diye sorup yolladılar. Bir kez de Kayışdağı yokuşunun başında yanlayarak çevirmeye denk geldim, resmen "fırlasak yetişemeyiz" deyip bir adım attıktan sonra üşendiklerinden çevirmediler. Bir kez de gündüz vakti mahalle içi bir yolculukta telefonla konuşurken kemersiz yakalandım. Onda da kimlik sorup arabamdan memnun olup olmadığımı sordular. Bunlarda ceza yazılsa inanın sesimi çıkarmazdım.
Ceza yememe değil, doğru zamanda doğru sebeple yazılmamasına isyan ediyorum. Böyle bir sürü mağdur var trafikte.
Teşekkür ederim, gerçekten tam da düşüncelerimi yazmışsınız. Keşke kırmızı ışık, kemer takmama gibi şeyler olsa içim acımaz. Ayrıca şehir dışı ciddi derecede hız ve sollama kurallarına dikkat eden biri olarak bu cezayı yemek çok acı verdi. Yani sollamaya çıkmışım solladığım araba da hızlanıyor napayım abi ben ağzıma zorla yemek sokar gibi ceza yazmış adamlar. Tokuz abi yemek istemiyoruz yani..

Yazıyı okuyunca duygulanmadım değil... Dava açarsanız ve birazda inatçı olursanız emin olun kazanır ceza falan ödemezsiniz. Trafik Ceza İtirazı için açılan davalar söylendiği gibi aylar sürüp uğrştıran süreçler değil. Cebinizden 20-30 lira evrak parası çıkar en fazla. Avukata da gerek yok, baro hallediyor galiba.

Yazıyı okuyunca duygulanmadım değil... Dava açarsanız ve birazda inatçı olursanız emin olun kazanır ceza falan ödemezsiniz. Trafik Ceza İtirazı için açılan davalar söylendiği gibi aylar sürüp uğrştıran süreçler değil. Cebinizden 20-30 lira evrak parası çıkar en fazla. Avukata da gerek yok, baro hallediyor galiba.
Sanırım cezayı babam ödemiş ama haberim olsa zaten burda danışıp ona göre bir yol izlerdim. Valla yorumu okuyunca daha da kötü oldum yapmayın :oops:

İstanbuldada mobil eds diye bişey var , genelde orta şeritten gidiyolar ve üstteki kamera 360 derece dönüyor ben bikere çok hızlı giderken yanından geçtim demekki kamera bana dönene kadar uzamışım gitmişim :)

Bu çakarlı araçlarda genelde yol istediği zaman önlerinde biraz yavaşlayıp break boost yapıp dumana boğup kaçıyorum bigün ağır dayak yicem ahdhah

Bildiğim kadarıyla hakimin insiyatifine kalsa da böyle cezaları dava açarak iptal ettirebiliyorsunuz hele ki solluyorsanız ve görsel kanıtınız varsa işiniz çok daha kolaylaşır çünkü yaptığınız kanuna aykırı değil sollarken hız sınırı aşılabiliniyor.

Bütün kurallar ve cezalar düzgün ve dürüst insanlar için var. Yol yordam bilmeyene, itine kopuğuna hiç bir şey olmaz. Hikmetinden sual olunmaz ama dokunuyor insana, ne diyelim.

tumblr_m0qm0zSAEq1rq1hgho7_400.gif

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...