KAPALI GOLF ALINIRMI?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

any77

Asfalt Kurutucu
37
Merhaba;
GOLF 7 makyajlı modeller bizim dışımızdaki ülkelerde satılmaya başlandı. Yakın zamanda Şubat gibi falan 1.0 benzinli satışı başlayacak ve daha uzun periyotta 1.5 benzinli haberi kesin gibi. ÖTV durumları piyasayı allak bullak etmiş durumda. Golf 2015-2016 ikinci el almak doğru seçim olurmu kestiremiyorum. Normalde en az değer kaybeden otomobillerin başında Golf geliyor ama bu makyaj ve motor değişikliği beni çok kararsız bıraktı.

Her ülkenin farklı piyasa şartları var. O yüzden aldığın giysiden tut giydiğin ayakkabıya kadar. Colombia amerika da nike ile yakın fiyatta ama burada uçuk mesela. Ama Colombia yine de nike den daha iyi. Aynı şey golf için de arabada geçerli. Golf biraz daha iyi genel anlamda ama 7-8 K kimsenin almadığı ama senin derdine düştüğün donanımlarda çok tabi :)
denk donanımlarına baktım ne alaka fazla donanım kavurma yağ kokusu kafa yaptı herhalde :) :P

daha üreticisi bu fiyat farkını belirleyemiyor bizim ülkemizde nasıl bu fark oluşuyor aslında burada vw den çok doğuşun fiyat politikasına laf ediyorum.
doğuş ' un suçu değil bu. skandal dan sonra borsa da doğuş un degerı yuzde 5 dustu. hatta sanırım dahada artıs gostermıstı ben ortalamasını soyluyorum. samsung un note 7 patlaması gıbı sonucta bır marka deger kaybedınce bu dıstrıbutorlere yansır. bu yuzden samsung eskıden telpa olarak satılırken su an kendı getırebılıyor. eskıden apple ıpod aldıgımda bılkom getırıyordu sımdı az da olsa kendı magazaları var. eger golf un fıyatının normal olmasını ıstıyorsan aradakı aracı fırmanın haklarını kısıtlamak lazım. mazda markasının bayı kapatma nedenlerınden bırı de buydu haksız rekabet. bayı arasında fıyat cok oynayınca gızlı olan hakkını gerı aldı.cunku bu seferde ısın seysını cıkardılar turk mılletı. eger dogus a rakıp bır fırma olsaydı bugun ben cogu ınsanın dogus rezıllıklerıne katlanacagını dusunmuyorum. daha bugun bır beyefendıgının dogus tan daha yakındıgını gordum.eger bır sırket tekel ıse maalesef onun kuralları gecerlı aksı takdırde bu fıyatların farkı almanya ıle benzer olurdu.vw deger kaybettıkce dogus un onlem alması gereklı ustelık bu sadece vw ıcın degıl dıger benzer markaları ıcınde koruması gereklı kar marjını. buda fıyatlara ve bakımlara yansıyor elbette.

Son düzenleme:
ben kar marjının hedefını bılmeden konusamam ama verdıklerı fıyatlara bakılırsa hedeflerı baya yuksek.
Aynen öyle :)
Hocam sen hiç araba alma, devlet 2 araba parası vergi alacak diye sen niye cebindeki parandan oluyorsun ki ?
Fiyatının pahalı olmasını savunmanızı çok çözemiyorum herkes ucuz olmasını ister benim bildiğim mesela benim aldığım veya sadece iyi dediğim arabaların fiyatları şuan 5k filan oynasa mesela yanına yaklaşmam niye başkası kazanacak diye fazla para vereyim ki ayrıca her arabaya vergi var sadece a markasına var da bmarkasına yok mu

İyi de bakın hocam burda kimse pahalı olmasını savunmuyor ki ? ingilterede almanyada öyle burda niye farklı diyorsunuz doğuşu sorguluyorsunuz adamın maliyeti belki almanyadaki ingilteredeki distrübitörün maliyetinden daha fazla bunu nerden biliyorsunuz ?

Valla ben de öyle çünkü 2nci elde de altın değerinde memlekette golfler bunu hiçbi gerçek değiştiremiyor. Bizim ülkemizin en önemli sorunu fanatizm ya, taraftarı olduğu kulüp, oy verdiği siyasetçi, kullandığı araba, kullandığı telefon bilgisayar vs ne olursa olsun farketmiyor kendisinin olan en iyisi, olmayan ise en kötüsü ve böyle insanları gördükçe geriliyorum

ben bu durumu daha çok cehalet olarak tanımlıyorum :)

ben bu durumu daha çok cehalet olarak tanımlıyorum :)
Cehalet değil hocam, düşünce gücünü kullanmıyor kimse. Beynini alakasız yerlere yorup saçma sapan konularda tonla fikir üreten insanlar gerekli yerde o öyle diyor neden öyle sorusuna öyle amaa diyor yahu tamam öyle de neden öyle , ama öyle olduğu için öyle sen beni mi sorguluyorsun oluyor.

tamam o zaman buyrun gidin almanyadaki ingilteredeki firmaların maliyetini sorgulayın yani türkiyedeki adamın maliyetini kar marjını bilmeden burda doğrudan vw'yi eleştirmek saçma

Onu bilemem nasıl opel,ford daha az maliyet ile getirebiliyor o zaman diğerleri de yapabilir ama olayın maliyet olduğunu hiç sanmıyorum burada adam diğerlerinde daha çok kazanmak istiyor o yüzden bize daha pahalıya satıyor.

Cehalet değil hocam, düşünce gücünü kullanmıyor kimse. Beynini alakasız yerlere yorup saçma sapan konularda tonla fikir üreten insanlar gerekli yerde o öyle diyor neden öyle sorusuna öyle amaa diyor yahu tamam öyle de neden öyle , ama öyle olduğu için öyle sen beni mi sorguluyorsun oluyor.

cehalet tam olarak budur zaten. kimse beyinsiz değil ki. Okumakla insan beynini kullanmayı öğrenir, ufkunu genişletir, yeni fikirlere açık hale gelir. ufku dar olan insan da dediğiniz gibi dünyayı çevresinden ibaret zanneder.

Arkadaşlar benim Doğuş'u eleştireceğim nokta araçları getirip burada sattıkları fiyatlar değil, yer yer sipariş ile araç getirirken sergilenen isteksizlik ve satış sonrası tutumları oluyor. Yoksa adamlar pazarlama stratejisini iyi oturtmuş ki koydukları fiyatlar üzerinden bu kadar çok satış yapabiliyorlar. En büyük sorun bence satış sonrasında yaşanıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...