Hyundai görse geri çağırır, fabrikanın eksik yaptıklarını eklemeye devam 🧿 Jantların çizgileri ilk başta farklı gelmişti ama gözüm alıştı, ama hepsinden de öte işlevsellik en güvenli şekilde en üst seviyeye çıktı. OEM jant her zaman başkadır.

Hyundai görse geri çağırır, fabrikanın eksik yaptıklarını eklemeye devam 🧿 Jantların çizgileri ilk başta farklı gelmişti ama gözüm alıştı, ama hepsinden de öte işlevsellik en güvenli şekilde en üst seviyeye çıktı. OEM jant her zaman başkadır.
Çok teşekkürler dostum, kendin doldurunca daha güzel oluyor :) Büyük jant almak gibi bir derdim yoktu, hatta 14’leri bile seviyorum ama iyi bir lastik almak ve göreceli güzel durmasını sağlamak için şarttı.

Fren kaliperleri “Blue Drive” logosundaki maviye boyanıp bu duruma atıfta bulunsa güzel olur diye düşündüm. Naçizane tavsiye 😁

Valla harika fikir bana da çok mantıklı geldi :D Yakın zamanlarda disk balata değiştirecektim zaten, neden olmasın.

"Jant arabayı rezil de eder vezir de" lafına güzel bir örnek olmuş, güle güle kullanın.
Teşekkür ederim, umarım rezil etmemiştir :) Benim beklediğimden daha güzel durdu açıkçası.

Son düzenleme:
Jantlar mükemmel olmuş, zevkinize sağlık :)

OEM+ eklentilerin bir taşıta ne denli değer kattığına örnek bir konu oldu. Kazasız belasız sürüşleriniz olsun

Çok teşekkürler dostum, kendin doldurunca daha güzel oluyor :) Büyük jant almak gibi bir derdim yoktu, hatta 14’leri bile seviyorum ama iyi bir lastik almak ve göreceli güzel durmasını sağlamak için şarttı.

Valla harika fikir bana da çok mantıklı geldi :D Yakın zamanlarda disk balata değiştirecektim zaten, neden olmasın.

Teşekkür ederim, umarım rezil etmemiştir :) Benim beklediğimden daha güzel durdu açıkçası.
Tabi ki vezir :D

Merhaba arkadaşlar,

Araca yaptığım mecburi erken bakım sonrası balata değişimini uzun bir süre ertelemiştim. 90 bin km'de taktırdığım ve 65 bin km kadar kullandığım TRW Disk - Balata takımı, taktırdığımdan beri berbat bir frenleme hissi ile yoğun kullanımlarda aşırı sert bir balata gibi diski kazırcasına ses yapıyordu. Bunun yanında aşırı balata tozu üretmesi ve fren sesi yapmasından dolayı hiç memnun değildim. 65 bin dayanması ise, bu kadar olumsuzluğa rağmen beni şaşırttı, bu kadar uzun gitmesini beklemiyordum.

Disklerden herhangi bir şikayet yoktu ancak uzun soluklu frenlemelerde uğultu sesi geliyordu, cüzi bir miktar olduğu içinde yeni balatalara yeni disk olacak şekilde tüm takımı yeniledim.

Disk - balata takımında Hyundai - Kia Orijinal tedarikçisi olan HL Mando' yu tercih ettim.

Yeni balata ve disklerimiz

IMG_5084.JPG

IMG_5093.JPG

IMG_5087.JPG

Yeni balata - Eski balata kıyaslaması

IMG_5091.JPG

Fren piston - balata arası, porya ve disk göbeği, fren pimleri için Liqui Moly Fren Bakım Seti'ni tercih ettim.

IMG_5092.JPG

IMG_5095.JPG

IMG_5101.JPG

Fren hidroliğini, tam otomatik makineyle Liqui Moly SL6 Dot 4 olarak değiştirdik, her tahliye noktasından 250 ml kadar sıvı rengi berraklaşıncaya dek hidroliği tazeledik.

WhatsApp Görsel 2025-07-05 saat 21.03.32_6ecf0c87.jpg

IMG_5103.JPG

Bonus olarak, sıcak motorda nadiren de olsa yağ lambasının yanık kalmasından kaynaklı müşürden şüphelenip yağ müşürünü de değiştirdim.

IMG_5105.JPG

Mekanik bakıma ek kozmetik bakıma da el attık.

Yaz gelmişken arabanın iç mekanını da @Bedirhan ile derinlemesine temizledik.

WhatsApp Görsel 2025-07-05 saat 21.03.32_c018bd2a.jpg

WhatsApp Görsel 2025-07-05 saat 21.03.32_23f312a9.jpg

Koku bombası akabinde hava ve polen filtresini de yeniledik.

WhatsApp Görsel 2025-07-05 saat 21.03.32_888bc171.jpg

Normalde hepsi 150 binde tek seferde yapılacakken, arabanın yoğun programı nedeniyle bölük bölük olsa da hala en bakımlı olma konusunda iddiasını sürdürüyoruz.

Bu bakımda eşlik edemedim ama en azından parçacıdan arabaya diskleri ben taşımıştım kışın hatatat görev adamının takibindeyiz.