Herkese merhaba arkadaşlar, yine bir durum güncellemesiyle birlikteyiz
Son güncellemeden bu yana, özellikle düşük yağ basıncı sorunu yaşamam üzere vakit geçirmeden yağ ve filtremi tazeledim.
Ekli dosyayı görüntüle 48073
Bu soruna sebebiyet veren şeyin Cera Tec olduğunu düşünüyorum. Öte yandan bulunabilirliği daha az olan bir yağa geçmiştim katkısız ve uygun olması amacıyla lakin Special Tec AA çok getirilen bir seri olmadığı için 150 bin bakımı sonrası Molygen’e geri döneceğim.
Bu bakımda işi şansa bırakmayıp yağı bizzat nokta atışı 3,2l dolduran
@Testarossa dostuma teşekkürü borç bilirim
Ekli dosyayı görüntüle 48074
Aynı zamanda dur kalklarda vuruntuya ve sese neden olmasından dolayı şanzıman alt takozunu da değiştirdim.
Ekli dosyayı görüntüle 48072
Yağ bakımı sonrası LPG sorunları için taktırdığım bayiiye gittim. Uzun zamandır anlık benzine atıp gaza geçme, şamandıranın gazı erken kesmesi ve sesli çalışması, sistemin motor sıcakken 2-3 dk gecikmeli açılması gibi problemler yaşadım
Ekli dosyayı görüntüle 48080
Bilgisayar bağlandı, yol testine çıkıldı.
Ekli dosyayı görüntüle 48082
Donör bir beyin ile denendi.
Ekli dosyayı görüntüle 48081
En sonunda tam giderken yolda bir anda LPG sistemi tamamen kapandı. O şekilde gittiğimde sorunu buldular, anlık benzine atma, elektrik kesme ve geç açılma gibi problemleri yapan şey aracın benzin enjektör soketi çıktı.
Ekli dosyayı görüntüle 48084
100 TL yeni bir soket alarak sorunu çözdük.
Ekli dosyayı görüntüle 48083
LPG şamandırası yine erken kesme, sesli ve yavaş dolum ve gösterge sapması nedeniyle 3. ye değişti. İlk şamandıra Atiker’di, ikincisi Cangas’tı,
@Testarossa ile istişare sonucu Atiker’e tekrar bir şans vermek adına yine Atiker olmasını istedim
İlk defa tamamen sessiz bir şekilde yakıt aldım, tamamen boş 52 litrelik tankın 46 litresini doldurabildik.
Bunların yanı sıra, kışa hazırlık amacıyla rutin yıkamaya ek olarak demir tozu-kil-m700 tiner temizliği yaparak boyayı wax’a hazır hale getirdik.
Ekli dosyayı görüntüle 48085
Ekli dosyayı görüntüle 48086
Motor temizliği yapıldı
Ekli dosyayı görüntüle 48075
Wax olarak
@Basri Amca dostumun Jayswax Ceramic ürününü tercih ettim.
Ekli dosyayı görüntüle 48077
Ekli dosyayı görüntüle 48079
Yağmurda silecek çalıştırmaya gerek kalmasın diye ön ve arka cama Glaco uyguladım, ilk uyguladığımda memnun kalmamıştım umarım bu sefer memnun eder
Ekli dosyayı görüntüle 48078
Baştan sona yıkamanın ve özellikle kil temizliğinin tamamında büyük emeği olan
@Bedirhan müdürüme ve wax kısmında yardımları/malzeme tedariği için
@Basri Amca dostuma teşekkürü borç bilirim, araba sayelerinde olabilecek en prime dönemlerini yaşıyor.