Geçen bi Civic RS geldi yanıma ışıklarda, benim ZF8'li 650i GC'yi tokatladı gitti.. nasıl içime oturdu valla anlatamam... 

Geçen bi Civic RS geldi yanıma ışıklarda, benim ZF8'li 650i GC'yi tokatladı gitti.. nasıl içime oturdu valla anlatamam...![]()
M4'deki DCT'nin oranları 6 ileri manuelle neredeyse aynı. 7 vites ise uzun oranlı, uzun yolda düşük yakıt tüketimi için. Final Drive'lar ise tıpatıp aynı. Dediğim gibi, benim araştırmadığımı düşünüyorsunuz, fakat M4 DCT örneğinin belli bir sebebi varmış belli ki.
DCT'nin 2018 yılının CVT'lerine göre daha iyi olduğu bir gerçek. İleride neler görürüz bilemeyiz. Fakat CivicRS'e konulması yazık olmuş.
Hayır değil,İnternette BMW M3 gear ratio yazınca şu oranlar ile karşılaştım. Eşit dediğiniz şanzımanın oranları bunlar mı?
BMW M3 DCT
Gear / Ratio / Max Speed / RPM drop on upshift
1st 4.780 44
2nd 2.933 71 5200
3rd 2.153 97 6200
4th 1.678 124 6500
5th 1.390 150 6900
6th 1.203 173 7300
7th 1.000 208 7000
Final Ratio 3.154
Redline 8400
BMW M3 6-speed
Gear / Ratio / Max Speed / RPM drop on upshift
1st 4.055 44
2nd 2.396 75 4900
3rd 1.582 113 5600
4th 1.192 150 6300
5th 1.000 179 7000
6th 0.872 205 7300
Final Ratio 3.678
Redline 8400
Karışmayayım dedim de, dayanamıyorum.Yine iddia ettiğiniz gibi DCT şanzımanda düz vitese göre ekstra bir kayıp yaşanmıyorsa o 7. dişlinin amacı nedir?
Karışmayayım dedim de, dayanamıyorum.
DCT denilen şanzıman motorize manueldir, kaybı en az şanzımanlardan biridir, bu bir.
"Çok yağ var, dolayısıyla kayıp çok" dediğiniz yağ manuellerde de var, bu iki.
7 ve 8. vitesler, oranlara da bakarsanız, tamamen tasarruf amaçlıdır, hatta ZF'i sport modda kullanırsanız 8. vitese atmaz, bu üç.
Tork konvertörlü ZF vites geçişleri sonrası kavramayla motor ve şanzımanı birleştirir, bu yüzden kaybı standart tork konvertörlülere göre azdır, yakıt tasarrufu ve gücü aktarımı iyidir, bu dört.
Siz mutlusunuzdur, ona kimsenin itirazı yok, ama yanlış bilgilerle savunmaya çalışmak biraz abes.
Arkadan itiş farkını da unutmamak lazım tabi, özellikle 328i ve Type-R öreneğinizle ilgili...BMW underrated eyvallah ta 70 bg kayıpta olmaz aktarmada. Veya civic rs 50 bg fazlayla 3 silindirli 136 bg lik 1.18i den 0.3 sn daha hızlı. 156 bg lik Mercedes A200 ise 30 bg eksiğiyle 0.5 sn daha hızlı. Yani hadi cvt ilk kalkışı etkiler de ara hızlanmada (sürekli ideal tork bg aralığına kitlemeden dolayı) bi hareket yapması lazım ama yok. İlginç bence.
O bu değilde ben daha çok bu asya arabalarının beygir hesabını anlamıyorum (şanzıman vs bir sürü sebep var ancak düz mantık konuşacağım.) 320 bg type r 5.8 sn de 0-100 görüyor ama 250 bg lik 3.28i de 5.9 sn 0-100 görüyor. BMW underrated eyvallah ta 70 bg kayıpta olmaz aktarmada. Veya civic rs 50 bg fazülayla 3 silindirli 136 bg lik 1.18i den 0.3 sn daha hızlı. 156 bg lik Mercedes A200 ise 30 bg eksiğiyle 0.5 sn daha hızlı. Yani hadi cvt ilk kalkışı etkiler de ara hızlanmada (sürekli ideal tork bg aralığına kitlemeden dolayı) bi hareket yapması lazım ama yok. İlginç bence.
Karışmayayım dedim de, dayanamıyorum.
DCT denilen şanzıman motorize manueldir, kaybı en az şanzımanlardan biridir, bu bir.
"Çok yağ var, dolayısıyla kayıp çok" dediğiniz yağ manuellerde de var, bu iki.
7 ve 8. vitesler, oranlara da bakarsanız, tamamen tasarruf amaçlıdır, hatta ZF'i sport modda kullanırsanız 8. vitese atmaz, bu üç.
Tork konvertörlü ZF vites geçişleri sonrası kavramayla motor ve şanzımanı birleştirir, bu yüzden kaybı standart tork konvertörlülere göre azdır, yakıt tasarrufu ve gücü aktarımı iyidir, bu dört.
Civic ve 1 serilerinin Cd oranları sırasıyla 0.28 ve 0.31'dir. 1 serisinin beygiri biraz düşük, ağırlığı da biraz fazla olduğundan drag kuvvetini Civic kadar kolay yenemez, dolayısıyla özellikle 120 sonrası Civic kadar gidememesi normal. Ama göründüğü üzere 0-100'de pek acımıyor. Kaldı ki 0-100 değeri 118i'in 7.3 saniye. Site değeri belli ki 100 kilo daha ağır olan 320i'den almış, bu da beş.
182 beygir bir motorun rakiplerine kıyasla kısa hızlanmalarda kötü olması eleştirildi. Bu hem motor güç grafiğiyle hem aktarma oranlarıyla alakalı. CVT şanzıman da sürüş zevki olarak hiçbir şey sunmuyor. Siz mutlusunuzdur, ona kimsenin itirazı yok, ama yanlış bilgilerle savunmaya çalışmak biraz abes.
Ağzınla bin yaşa derler ya hocam...
Arkadan itiş farkını da unutmamak lazım tabi, özellikle 328i ve Type-R öreneğinizle ilgili...
Mercedes A200 de DCT kullanıyor. CVT'den daha hızlı tabi. Önden çekişli olmasına rağmen, şanzımanın geçiş hızı farkıyla oluyor bu değerler.
Muhtemelen forumdaki gelmis gecmis en ilginc baslik hep en ustte durmali bende merak ediyorumAcayip şeyler öğreniyorum bu başlıkta inş doğrudur yazılanlar
Acayip şeyler öğreniyorum bu başlıkta inş doğrudur yazılanlar
Bu baya temel olduBeyler rahat bırakın CVT miş, DCT miş, sakin sakin fikrini yazsın herkes, kim daha çok like alırsa o güvenilirdir, başlatıyorum:
En hızlı şanzıman robotize şanzımandır.
Abi başlığa demedim de Cvt nin doğal yararları dışında yararı olmayan bir şanzıman maalesef Honda'nın ki Hondanın 95 yılından itibaren kullandığı cvt nin önüne tk ekleniyor.Ekstra bir arge değil.O yüzden şanzımanın dayanabileceği max tork 95 model 2,0 atmosferik torkuHerkesin hayatına kimse karışamaz deyip bıraktım bu mevzuyu
Yalnız herkes cvt kadar civic'in tork fakiri olduğunu unutuyor. 220 tork günümüz 1.5t ları için baya düşük, 10 yıl önce piyasaya çıkan 1.6 ford ecoboost 240,insignia 1.6t 230, golf gt 1.4 tsi 240 hatta yakın zamanda üretilen psa nın 1.2t su 230 tork üretiyor. Bide bu tork eksikliği arabanın gidiyormuş hissini alıyor,bide üstüne 200 km limitlenmiş olunca bu nasıl araba moduna giriliyor ki bir bakıma haklılar.
Abi başlığa demedim de Cvt nin doğal yararları dışında yararı olmayan bir şanzıman maalesef Honda'nın ki Hondanın 95 yılından itibaren kullandığı cvt nin önüne tk ekleniyor.Ekstra bir arge değil.O yüzden şanzımanın dayanabileceği max tork 95 model 2,0 atmosferik torku