O kadar vag arac kullandim ( bir kac dsg turude buna dahil ) hicbirinde gazi ezmek zorunda kalmadim .yeni bir surucu de degilimÖncelikle Golf ile karşılaştırman saçma, listesi 165 bin lira olan arabayla(aynı donanım/güç) 120 bin liralık arabayı karşılaştırmak ne kadar mantıklı? DSG gündelik kullanımda CVT den geridedir, nokta. Bu arabada sadece sanal oran yok, gidip otomatik modda da kick down yaptığın zaman deviri 6000 e sabitlemiyor. CVT şanzıman hafif ara hızlanmalarda DSG deki gibi gereksiz bir ölülük yapıp iyice gazı ezmene sebep olmuyor, ne kadar istersen vites düşürmekle uğraşmadan o kadar gidiyor. DSG ile trafiğe girersin, sürekli 2. viteste yarı kavrama modunda takılır, sonra 3 gün sonra başına bir dünya masraf açar. Açmasın, az masraflı olsun diye de seni yetkili servise bağımlı yapar. Başıma bela açacak şanzıman ne kadar iyi olursa olsun benim gözümde iyi değildir.
Yalıtımı evet kötü, ben araba 4 4 lük bir araba zaten hiçbir zaman demedim, fiyatına bakın, yakın güçteki donanımları yakın olan arabalara bakım, sonra karşılaştırın dedim. Leon FR dan bile 10 bin liraya yakın ucuz bu araba(hb modeli), orta ekranı da gayet segment standartlarında. VW deki gibi dandik carplayi için senden 1000 lira fark istemiyorlar en azından. Zaten günümüzde multimedyalarda car play oldu mu kimse gerisine bakmıyor zaten ki ben yine de baktım. Muhteşem bir navigasyonu var, gereksiz üzerinde durmuşlar bile diyebilirim
Ekli dosyayı görüntüle 13170
Neyse, sonuç olarak, offf abi muhteşem araba demiyorum. Gücü seviyosun, donanımı seviyorsun, sportif bir görünüş istiyorsun, az yaksın istiyorsun, elinde 120 bin₺ para var, o zaman başka seçeneğin kalmıyor zaten.

Civicle karsilastirmam sacmada degil civicte hayalet ekran opsiyonu zaten yok. Full golf ile karsilastirma o yuzden. Full mazda ilede karsilastirma head up display bose ses sistemi vs derken oda hondaya gore fersah fersah ileride kalir.yani bu markalarin fulleri ile civic full donanimlari ayni seviyede degil ( evet simdi netten baktim )o yuzden aralarinda 40 milyar gibi fark yok donanim bazinda.
Ha sunda hemfikirim dsg sorunlu ama calisincada guzel calisiyor mubarek.
Bak onceki saydigim etmenlerden degil gocuk olayinin arkasinda durmamalarindan bile ben almam. Aynisini baska marka yapsada almam. Vag dan cekinmemin nedeni hatta tamamen dogus grubu ve insanlara cektirdikleri zorluklardandir . Bana gore satis sonrasida cok onemli. Guc vs birsey diyemem ama benim gozumde cok eksiye sahip civic.