İlk Focus ST

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1593575
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Adam bu zenonu aftermarket alamazmı,
Çünkü arabayı laırken zenonun parası %216 vergi ile arabaya ekleniyor. Belki daha kaliteli olanını aftermarketten KDVsiz aliexspressden alıcak.
Hocam o işler biraz karışık açıkçası. Bildiğim kadarıyla henüz donanım mevzusu ötv'ye dahil değil. Başka bir bi xenon kiti taktırabilir tabii ama orijinali kadar özelliğe sahip olması biraz zor. 3 sene zaten garantisi var yetkili servis dışında araca dokunduramaz. Dışarıda taktırmaya kalksa bu işi çok güzel yapan yerler var ama bi xenon işlemi ciddi bir işlem olduğu için aracın elektrik tesisatına dikkat edilmesi gerekir gibi gibi bir çok teferruatı olan bir işlem. Yani 185 bin lira verdiğin bir araca bu şekilde riske girip dokundurur musun o da ayrı bir tartışma konusu.

Herkezi anlayabiliyorum yanlız bir durumuda düşünelim ülkemizde sağ ayna bile lükse girip fiyat attırırken ford'u anlayabiliyorum kaldıkı o parayı verip alan adam inanın bana bizden daha fazla artısını eksisini tartmıştır.bahsedilen bütün arabalardan daha zevkli bir sürüsü olduğunu unutmuyalım bu araçla aşık atabilen tek araç safkan typer'ken bende olsam param varsa fiyatına bakmadan alırdım.donanım isteyen adam benim gibi gider en dolusundan 1litre'sini alır biner nerdeyse yarı fiyatına.

Allah aşkına bu 150bine leon cupra 180bine golf r type r alınan bu dönemde bu arabayı kim alır ? O kadar donanım eksikliğine rağmen,type r bile daha dolu bundan,golf r zaten kendi sınıfında en dolu araba gerçekten yazık ama araba güzel,ya şöyle durum var buna parası yeten focus rs alsın üstüne ekleyerek. napıcaksın styi ya

Allah aşkına bu 150bine leon cupra 180bine golf r type r alınan bu dönemde bu arabayı kim alır ? O kadar donanım eksikliğine rağmen,type r bile daha dolu bundan,golf r zaten kendi sınıfında en dolu araba gerçekten yazık ama araba güzel,ya şöyle durum var buna parası yeten focus rs alsın üstüne ekleyerek. napıcaksın styi ya
Bu mevzu biraz şeye benziyor; 3.20i mi 3.20d mi tercihine benziyor. Daha fazla fark ödeyip 3.20d alan bir çok insan olabiliyor. 185 bin lira zaten bu araç için çok para ki bu bence tartışılacak bir mevzu bile değil. Ama anladığım kadarıyla aracın fiyatını bu kadar yükselten en büyük etken ülkemizde dizel motor furyasının üzerine koyulan kar marjı mevzusu. Bu araç için de maksimum 9-10 litre ortalamayla gazlamak isteyen, fazla yakmasını istemeyen hothatch severlerin tercih edeceği bir motor seçeneği olacaktır. Yukarıda belirttiğim ikilemde de fiyat farkına rağmen 3.20 dizel varken 3.20i'nin yüzüne bile bakmam misal.

Bu arabayı Golf R ile kıyaslamayı biraz anlamsız buldum. Arabaya harcadığımız para yalnızca satın alma maliyetinden ibaret değil ki, bu işin içine kullanım maliyeti de giriyor. Satın alma maliyeti Golf R ile benzer olabilir ancak bu araba kullanım maliyetlerinin düşüklüğü konusunda Golf R'ın içinden geçer. Yani o anlamda toplam maliyet olarak baktığımızda Golf R'a göre epey ucuz kaldığını söyleyebiliriz.

Xenon mevzusuna gelince: Osram Nightbreaker Unlimited gayet güzel işimi görüyor. Xenon'a o kadar para yatırmam.

Bu arabayı Golf R ile kıyaslamayı biraz anlamsız buldum. Arabaya harcadığımız para yalnızca satın alma maliyetinden ibaret değil ki, bu işin içine kullanım maliyeti de giriyor. Satın alma maliyeti Golf R ile benzer olabilir ancak bu araba kullanım maliyetlerinin düşüklüğü konusunda Golf R'ın içinden geçer. Yani o anlamda toplam maliyet olarak baktığımızda Golf R'a göre epey ucuz kaldığını söyleyebiliriz.
Katılıyorum Gökçe hocam. Zaten yanılmıyorsam da bu aracın tam karşılığı golf gtd oluyor. Yani piyasada yanılmıyorsam 2.0 180 hp'lik bir gtd var ya da çıkarılacak. Türkiye'ye getirilirse ancak o zaman sağlıklı bir fiyat karşılaştırması yapabiliriz gibi geliyor. Zira aynı kombinasyona sahip bir golf gtd'nin Türkiye fiyatı bundan uygun olmayacaktır diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Yahu ben 185 bin tl lik arabaya binsem benzinimi dert edecegim... Allahim şaşiriyorum bu zihniyete. 35000 liralik otomatik accent 13 litre yakiyor diye agliyordum. Ama 185000 tl 16 litre yakan typ r sursem koy g...tune derim..

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yahu ben 185 bin tl lik arabaya binsem benzinimi dert edecegim... Allahim şaşiriyorum bu zihniyete. 35000 liralik otomatik accent 13 litre yakiyor diye agliyordum. Ama 185000 tl 16 litre yakan typ r sursem koy g...tune derim..

Vallahi hocam 175 bin lira verip 5.20i alıyorsun, şehir içi sakin kullanımda 10-12 litre arası benzin yakınca gayette ocağa incir ağacı dikiyor yani. Ayda 20-30 bin lira kazansan bile o yakıt parası insana koyuyor ki hothatch alıp çoğunlukla sıkıştırılarak kullanılacağı için o fark daha da açılacaktır. Alıp sadece hafta sonları güzel havalarda binerim diye ikinci araç olarak kullanacaksan o ayrı. Ama günlük olarak kullanıldığında gayet güzel üzer adamı.

Zf hp8 sanzimanli 170 lik f30 7 litre tuketimi varmiş. Bunu yapilan raporlardan cikardim..

Zf hp8 sanzimanli 170 lik f30 7 litre tuketimi varmiş. Bunu yapilan raporlardan cikardim..

Ekstrem tüketim koşullarını sağlamak tabii ki mümkün ama günlük kullanımda sıkışık trafik de dahil 170'lik 5.20i'ye ortalama 7 litre yaktırmanın süreklilik açısından mümkünatı bile yok. 1.6 dizel bir motor 5,5-6,5 arası yakarken onun hiç şansı yok açıkçası.

Bana zorla kiralatip deneteceksin... :)
Dene hocam biz de faydalanırız. 120 km'lik şehirlerarası çoğunluğu düz bir yolda ecopro modunda en fazla 80 kmh hıza kadar çıkıp orada sabitleyip kullandığımda ortalama tüketimim 7,5-8 civarı geziniyordu. Şehir içi sıkışık trafiğe falan girince daha da artmaya başlıyor yakıt ki araç fazla yakıyor diye gaza yumurtaya basar gibi basıyorum :) Dediğim gibi ekstrem kullanım şekilleri ve koşulları oluşturup biraz daha az yaktırmak mümkün fakat genel kullanım tarzında yani gerçekçi kullanım şeklinde tüketim direkt çıkmaya başlıyor. Mesela ben 1.6 dizel aracıma 4.2 litre yaktırmayı başardım ama bunu 2 defa falan yapabildim. Gerçekçi kullanımda 5,5-6,5 arasında geziniyor.

Son düzenleme:
Denemek istiyorum. Bagiş kutusu açicam. 320i kiralayip yakit tuketim testi yapacagim... Acayimmi patron hesabi... :)

Denemek istiyorum. Bagiş kutusu açicam. 320i kiralayip yakit tuketim testi yapacagim... Acayimmi patron hesabi... :)
3.20i de olabilir tabii ama onun tüketimi 5 ile aynı olmayabilir zira kasa ağırlığından motor teknolojisine kadar farklı araçlar. Ama bence yapabilecek durumun olursa çok iyi olur hocam. Hem ekstrem durumlarda kastığımızda minimum ne kadar yakabileceğini, normal kullanımda da ne kadar yaktığını bilgi olarak edinmiş oluruz ama bağış işi zor gibi duruyor :)

Xenon mevzusuna gelince: Osram Nightbreaker Unlimited gayet güzel işimi görüyor. Xenon'a o kadar para yatırmam.
gerçekten yoruma eksi atmak istedim Aydın Bey:D Arada oldukça fark var. Xenon'lar hala birçok LED far sisteminden daha iyi aydınlatıyor. Yorumunuza saygım var size göre öyle olabilir algı olarak ama bence fark bariz hissediliyor. Konu sadece xenon değil ama 185k fiyat demek öyle bir fiyat demek ki o paraya neler neler alınır hem dizel hem benzinli. Yani bu arabayı alabilmek için çok ciddi ford focus aşığı olmak gerekir. Alana sadece helal olsun diyebilirim. Eleştirmem.

yorum gibi yorum be! hakikaten de öyle.. biz kıytırık spor arabalarımızda yakıtı yıllardır en büyük dert maddemiz yapmadık. cebimden 200000tl bandına yakın para çıkacak, yakıtı dert etmek yerine benzinlikçi varisi hatun arardım. lakin o parayı arabaya gömüyorsam böyle kadınlar ile de tanışacak ortamlara girebiliyorum demektir.:D bulamasam da nasılsa para var yağ gibi aksın enişteeee. hakkıdır arabanın:D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...