insanların trafikte olan saygısızlıkları

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gokglsy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

park ederken yangın musluğu,otobüs durakları,dönüşlere,giriş çıkışlara dikkat eder misiniz ?

• evet her zaman

Kullanılan: 21 67.7%
  • hayır

Kullanılan: 1 3.2%
  • 5dk duraklama yaparken dikkat etmem

Kullanılan: 9 29.0%

• Kullanılan toplam oy
    31

gokglsy

gökhan
Profesör
632
27
Marka
Ford
biraz ağır konuşacam ama bizim milletimiz altında ne araç olursa olsun kendini yolun, kaldırımın sahibi sanıyor galiba. acaba ülkemizde ehliyet almak bu kadar kolay mı? diye düşünmeme sebeb oldu gördüğüm olaylar şimdi asıl konumuza gelelim kimi insanlar var kapalı otopark ve normal site giriş-çıkış kapısının önüne direk bırakıp gidiyorlar (siteden araba çıkmak isterse çıkamaz illaki kornaya basıp park eden insanı beklemek zorunda kalacak) hiç umurlarında olmuyor veya yayaların yürüme yolu olan kaldırıma öylesine park edip gidiyorlar hadi kendimi geçtim ben yola inip kenardan yürür tekrar kaldırıma çıkabilirim ama engelli olan insanları hiç düşünen yok herkes büyük abi-abla reis gibi tavırlarda takılıyorlar kimsenin başkasına saygısı kalmamış. 2. bir olay trafikte çok çok denk gelinen 2 şeritli şehir içi 70 hız olan yolda öndeki arabanın tamponuna yapışıp öndeki daha sola geçmeden hızlı bir şekilde sıfıra sıfır geçiyorlar sanki altlarında güçlü bir araba varda yol istiyorlar her zaman bu olaylar karşısında neyse boşver diyip sakin kalmaya çalışıyoruz ama gerçekten trafikte olmayı hak etmeyen insanların olduğunu düşünüyorum eğer bir insan başkalarını düşünmeden saygısız bir şekilde araba kullanıyorsa bunun ağır cezaları olmalı. kimi kadınlar ve adamlar var çok güzel araba kullanıp, park ediyorlar ve bakıyorlar arabanın çevresine yolu veya kaldırımı engelliyor muyum diye böyle insanlar keşke çoğalsa. bazı insanlarda oturduğu sitenin otoparkında komşularını düşünmeden park ediyorlar ben araçtan çıkayımda yandaki adam nasıl girerse girsin. sizce trafikte saygı nasıl gelişir sizce ne gibi uygulamalar olmalı veya yapılmalı .

Son düzenleme:
bu insanlar parayı nereden buluyor ya :( 3 kişilik aile düşünün 3 arabaları var birde otopark'a 3 park ediyorlar. birde 2 kişilik aile düşünün 2 arabaları var biri garajda yatıyor (ara sıra kullanıyorlar) sizlerinde oturduğunuz sitede veya apartmanlarda otopark hakkınız her daireye 1 araçlık yeriniz var mı ? veya siz rahat bir şekilde park ediliyor musunuz yoksa sıkışık sıkışık kapı bile zor bir şekilde park mı ediyorsunuz?

bu insanlar parayı nereden buluyor ya :( 3 kişilik aile düşünün 3 arabaları var birde otopark'a 3 park ediyorlar. birde 2 kişilik aile düşünün 2 arabaları var biri garajda yatıyor (ara sıra kullanıyorlar) sizlerinde oturduğunuz sitede veya apartmanlarda otopark hakkınız her daireye 1 araçlık yeriniz var mı ? veya siz rahat bir şekilde park ediliyor musunuz yoksa sıkışık sıkışık kapı bile zor bir şekilde park mı ediyorsunuz?
Bazı daireler arabasını dışarıya koymak zorunda kalırken bazı daire sakinleri arabasının yanına kamyonetini koyuyor. Bizim otoparkta durum bu.

Son düzenleme:
Bizim toplumumuzun genel olarak ahlakı, saygısı, eğitimi düşük olduğu için bu davranışlar trafiğe de yansıyor. Sadece trafikte böyle saygısız olup sosyal yaşamın herhangi bir aşamasında doğru davranış sergiliyor değiller. Her alanda böyle bizim insanımız. Bunların çoğu da ancak iş yaparken ya da kendi menfaati olduğu zaman insan kesilirler.

Ben yaya geçidine, garaj kapısına, yangın söndürücünün önüne v.s park yapılmaması gereken yerlere aracımı park edip gitmem. Ama dürüst olmak gerekirse eğer araçta herhangi birinin ufak bir işi varsa ve bu yerler trafik akışını, yaya geçişini engellemiyorsa araç içinde dörtlüleri yakıp, motoru çalışır tutup, bu bölgelerde kısa süreli bekleyişler yaptığım oluyor. Herhangi bir durumda da anında aracı çekiyorum. Ama aracı bırakıp gitme gibi bir durumu yapmam.

Benim bulunduğum yerde apartmanımızın otoparkı, hastane için kullanılan özel işletilen bir otoparkla aynı yerde. Ben kendi evimin önünde park yeri bulamıyorum. Hastaneye gelenler burası apartmanın yeridir falan diye dinlemeyip direkt park ediyor. Zaten onlar etmese apartmandan 2 ailenin toplam 5 arabası var ve hepsini oraya park ediyorlar bize fazla yer kalmıyor. Normalde her dairenin 1 araçlık yeri vardır diye bir kural yok. Ama etik olması açısından, düşünceli olmak açısından her dairenin tek araç park etmesi taraftarı olsam da bu anlayışta ve davranışta komşu bulmak zor.

Park yerinden ziyade ben daha çok trafik içerisinde sorun yaşıyorum. Sanki trafikte değilizde ormandayız kimin arabası daha pahalıysa o kendini kral sanıyor. Jetta'yla çıkıyorum trafiğe hiçbir sorun yok herkes kurallara uyuyor. R19'la çıkıyorum önüme kıran, tampona yapışan, ışıkta öndeki arabayla bıraktığım mesafeye girmeye çalışan daha neler neler. Sanki görünmez oluyorum. Bence her şeyden önce saygı geliyor. Eğitimlide olsa insan saygısız olduktan sonra önünede kırar tamponada yapışır 3 araçlık yere tekte park eder.

Bazı daireler arabasını dışarıya koymak zorunda kalırken bazı daire sakinleri arabasının yanına kamyonetini koyuyor. Bizim otoparkta durum bu.
adam zaten 1 arabasını park etmiş üstüne yetmezmiş gibi kamyonetini park etmek ne demek sanki otopark onun kamyoneti evin önüne kaldırıma uygun yere park etse olmuyor.

Park ederken her zaman ama her zaman nizami olup olmadığına,bir engel teşkil edip etmediğine dikkat ediyorum.Öyle ki sırf bu yüzden bazen park yeri bulmak oldukça güç hale geliyor.Trafikte saygının herşey olduğuna inanıyorum,evet bazen tahammül sınırlarımız azalıyor çabuk tepki verebiliyoruz ama her zaman saygı olmalı.Kusurluysak kusurumuzu kabul etmeliyiz,alttan alan taraf olmalıyız.

Bizim toplumumuzun genel olarak ahlakı, saygısı, eğitimi düşük olduğu için bu davranışlar trafiğe de yansıyor. Sadece trafikte böyle saygısız olup sosyal yaşamın herhangi bir aşamasında doğru davranış sergiliyor değiller. Her alanda böyle bizim insanımız. Bunların çoğu da ancak iş yaparken ya da kendi menfaati olduğu zaman insan kesilirler.

Ben yaya geçidine, garaj kapısına, yangın söndürücünün önüne v.s park yapılmaması gereken yerlere aracımı park edip gitmem. Ama dürüst olmak gerekirse eğer araçta herhangi birinin ufak bir işi varsa ve bu yerler trafik akışını, yaya geçişini engellemiyorsa araç içinde dörtlüleri yakıp, motoru çalışır tutup, bu bölgelerde kısa süreli bekleyişler yaptığım oluyor. Herhangi bir durumda da anında aracı çekiyorum. Ama aracı bırakıp gitme gibi bir durumu yapmam.

Benim bulunduğum yerde apartmanımızın otoparkı, hastane için kullanılan özel işletilen bir otoparkla aynı yerde. Ben kendi evimin önünde park yeri bulamıyorum. Hastaneye gelenler burası apartmanın yeridir falan diye dinlemeyip direkt park ediyor. Zaten onlar etmese apartmandan 2 ailenin toplam 5 arabası var ve hepsini oraya park ediyorlar bize fazla yer kalmıyor. Normalde her dairenin 1 araçlık yeri vardır diye bir kural yok. Ama etik olması açısından, düşünceli olmak açısından her dairenin tek araç park etmesi taraftarı olsam da bu anlayışta ve davranışta komşu bulmak zor.
çok üzücü bir durum apartman'a ait otopark'a başkalarının park etmesi bizde altında dükkan olan apartman'da oturuyoruz dükkan yemek üzerine olduğu için dükkana gelenler otopark'ın dükkana ait olduğu düşünüp direk park ediyorlardı ve apartmanda evimiz olmasına rağmen kaldırıma park etmek zorunda bile kalıyorduk sonra çok akıllı yöneticimiz artık yeter diyip park bariyeri yaptırdı 13 dairelik apt. otopark'a 14 araçlık yer yapıp birde dükkanda aidat veriyor diye 1 araçlık park veri hakkı verdi. bazen yamuk park ettiklerinde kapılar çizilmesin diye dikkat ederken apt. sakinlerinin umurlarında bile olmuyor.

hocam düzenli kullandığım iki araç var biri eski bir reno diğeri a3. Renoyu kullandığımda ki trafik tutumuyla audiyi kullandığımda ki trafik tutumu bambaşka. Mesela en basit örnek renoyla sollamaya çıkıyorum daha bismillah sinyalimi vermeden sellektörler kornalar havada uçuşuyor. özellikle şirket araçları egealar 301ler falan bedava mazotun vermiş olduğu ego ile herhalde bilemiyorum alt sınıf araçlara fazla tahammülsüzler(hepsi öyle demiyorum onlarında mutlaka iyisi vardır).
a3 ile aynı rotada solda giderken hiç öyle bi şey olmuyor aksine bekliyorum ki selektörler kornalar havada uçuşsun ama olmuyo sağımdan usulce geçip gidiyorlar broadwayıma yamuk yapan şirket araçları 😂

Park yerinden ziyade ben daha çok trafik içerisinde sorun yaşıyorum. Sanki trafikte değilizde ormandayız kimin arabası daha pahalıysa o kendini kral sanıyor. Jetta'yla çıkıyorum trafiğe hiçbir sorun yok herkes kurallara uyuyor. R19'la çıkıyorum önüme kıran, tampona yapışan, ışıkta öndeki arabayla bıraktığım mesafeye girmeye çalışan daha neler neler. Sanki görünmez oluyorum. Bence her şeyden önce saygı geliyor. Eğitimlide olsa insan saygısız olduktan sonra önünede kırar tamponada yapışır 3 araçlık yere tekte park eder.
valla trafikte sen sağ şeritten sakin sakin giden arabaları bile rahatsız edenler var hızlansın diye selektör veya kornaya basan sonra sollarken birde arabaya bakıyor niye yavaş kullanıyorsun diye

Park ederken her zaman ama her zaman nizami olup olmadığına,bir engel teşkil edip etmediğine dikkat ediyorum.Öyle ki sırf bu yüzden bazen park yeri bulmak oldukça güç hale geliyor.Trafikte saygının herşey olduğuna inanıyorum,evet bazen tahammül sınırlarımız azalıyor çabuk tepki verebiliyoruz ama her zaman saygı olmalı.Kusurluysak kusurumuzu kabul etmeliyiz,alttan alan taraf olmalıyız.
çok doğru karşıdaki insan kusurlu olsa bile uzatmadan olayı kapatıp sabırlı ve sakin yola devam etmeliyiz.(ne yapacağı belli olmaz.) biz haklı olsak bile haksız çıkartır bazıları.

Son düzenleme:
hocam düzenli kullandığım iki araç var biri eski bir reno diğeri a3. Renoyu kullandığımda ki trafik tutumuyla audiyi kullandığımda ki trafik tutumu bambaşka. Mesela en basit örnek renoyla sollamaya çıkıyorum daha bismillah sinyalimi vermeden sellektörler kornalar havada uçuşuyor. özellikle şirket araçları egealar 301ler falan bedava mazotun vermiş olduğu ego ile herhalde bilemiyorum alt sınıf araçlara fazla tahammülsüzler(hepsi öyle demiyorum onlarında mutlaka iyisi vardır).
a3 ile aynı rotada solda giderken hiç öyle bi şey olmuyor aksine bekliyorum ki selektörler kornalar havada uçuşsun ama olmuyo sağımdan usulce geçip gidiyorlar broadwayıma yamuk yapan şirket araçları 😂
bazı insanlar şirket araçlarını kendi satın almış gibi tertemiz bakarken bazıları arabanın canını çıkartıyor. :)

25 senedir arac kullanıyorum 9 senesi istanbulda. Her türden insan var trafikte haklısınız ama durumun öyle insandan nefret edecek veya tüm topluma yafta yapıştıracak kadar vahim olmadığını düşünüyorum. Kötü hareketler sergileyenler var ama orantiya vurunca saygılı şoför daha çok görüyorum etrafta. Bunları dikkatle bakmazsanız fark edemiyorsunuz, çünkü 1 saat sorun yasamadan yol gidip size 20 araba yol vermis, 10 araba sizi sıkıştırmadan sakince sollamıştır ama o 1 saatin sonunda bitanesi gelip dibinden dibinden selektör yapınca insan illallah ediyor. Bir anda tüm şehirden ve trafikten nefret edebiliyor.