Karda Kaldık

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Porsche
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yok çamurlukta hiçbişey yok ama kaput yerinden oynamış gibi, böbrekler, tampon ve 1 farın camı değişecek mecbur.
Far camı değişmiyor, direkt farı değişecekler ne yazık ki. BMW'nin 10 kağıt üstünde hasarı var net, benim arka kapı kelebek camından bile bin lira almışlardı.

O değil de, sigorta ve kasko yaptırmakta kesinlikle fayda var. Bu gibi durumlarla karşılaşınca insanın kafası rahat oluyor.

Far camı değişmiyor, direkt farı değişecekler ne yazık ki. BMW'nin 10 kağıt üstünde hasarı var net, benim arka kapı kelebek camından bile bin lira almışlardı.

O değil de, sigorta ve kasko yaptırmakta kesinlikle fayda var. Bu gibi durumlarla karşılaşınca insanın kafası rahat oluyor.
Dogru söylüyorsunuz kasko yaptırmak gerek bu gibi durumlarda rahat etmek için. Neden peki far camı degişmiyor? Tiguan'larda da öyleydi cam degişmiyor komple far degişiyordu. Sanayide falan yaptırılsa degişmez mi cam?

Arka kelebekten girip seninde mi konsolu aldılar hocam???

Bugün yine İstanbul'un en çok kar alan bölgelerinden birinde (Aydos) yazlık lastikleriyle sağ sol yapa yapa ilerlemeye çalışanların arasından 180 liralık sava lastiklerimle güle oynaya geçtim. 15-20 saniyeliğine bile olsa altımda bir Subaru varmış hissine kapıldım. Lastik önemli hacı.

Geçmiş olsun Ceyhun , bende trafiğe kapali bir alanda kışlık lastikli aracımızı kara saplamistim 3 harfli donanımlardan hiçbiri yok :) çıkarması biraz zor oldu kazarak cikarmistik :)

Kışlık lastik olsaydı daha iyi olurdu tabi sizin aractada :) :)
Bu arada 4motion değil mi araç ?

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geçmiş olsun Ceyhun , bende trafiğe kapali bir alanda kışlık lastikli aracımızı kara saplamistim 3 harfli donanımlardan hiçbiri yok :) çıkarması biraz zor oldu kazarak cikarmistik :)

Kışlık lastik olsaydı daha iyi olurdu tabi sizin aractada :) :)
Bu arada 4motion değil mi araç ?

Öncelikle teşekkür ederim geçmiş olsun dileklerin için :). 4 Motion değil bizim Tiguan. 4 Motion olanlar 2.0 TDI bizimde onu almaya gücümüz yoktu malum 2.0 vergisi ile 180 bin civarına geliyordu biz ise 1.4 150 olan versiyonu 123'e anca alabildik. Fakat Skoda Kodiaq'da 1.4 TSI 4X4 DSG olacak eğer mantıklı olursa fiyatı onu düşünüyoruz.

Öncelikle teşekkür ederim geçmiş olsun dileklerin için :). 4 Motion değil bizim Tiguan. 4 Motion olanlar 2.0 TDI bizimde onu almaya gücümüz yoktu malum 2.0 vergisi ile 180 bin civarına geliyordu biz ise 1.4 150 olan versiyonu 123'e anca alabildik. Fakat Skoda Kodiaq'da 1.4 TSI 4X4 DSG olacak eğer mantıklı olursa fiyatı onu düşünüyoruz.
Skoda mantıklı bir secenekle geliyor bence , belki de tiguanda eski kasa gibi 1.4 4x4 getirmemeleri skodayi satmak için stratejik bir oyundu :)
Senin gorusun nedir , vag konusunda oldukça bilgilisin bilsen bilsen sen bilirsin :)

Skoda mantıklı bir secenekle geliyor bence , belki de tiguanda eski kasa gibi 1.4 4x4 getirmemeleri skodayi satmak için stratejik bir oyundu :)
Senin gorusun nedir , vag konusunda oldukça bilgilisin bilsen bilsen sen bilirsin :)

Aslında onunla pek alakası yok. Tamam belki Skoda ve Seat'ı satma stratejisi olabilir ama bana daha çok Tiguan'a adapte edemediler gibi geldi 1.4 4x4 seçeneği. Yurtdışında falanda yok Tiguan'da o seçenek. Zaten 1.4 de 4x4 ne kadar etkili olabilir onuda düşunmüyor değilim. Gelsin güzelcene bi test edecem de gelmedi gitti Kodiaq. 1.4 4X4 Ateca test arabası da komple ülkede yok. Yakında bulursam yapacam bişeyler.

Son düzenleme:
Aslında onunla pek alakası yok. Tamam belki Skoda ve Seat'ı satma stratejisi olabir ama bana daha çok Tiguan'a adapte edemediler gibi geldi 1.4 4x4 seçeneği. Yurtdışında falanda yok Tiguan'da o seçenek. Zaten 1.4 de 4x4 ne kadar etkili olabilir onuda düşunmüyor değilim. Gelsin güzelcene bi test edecem de gelmedi gitti Kodiaq. 1.4 4X4 Ateca test arabası da komple ülkede yok. Yakında bulursam yapacam bişeyler.
Oto-farminda sıkı takipcisiyim tıpkı otopark.com gibi :)

Bence Vag ateca ve Kodiaqı yeni tiguan ile birlikte çıkararak Vw nin topuğuna sıktı , 1-2 yıl bekleseydi en azından ...

Oto-farminda sıkı takipcisiyim tıpkı otopark.com gibi :)

Bence Vag ateca ve Kodiaqı yeni tiguan ile birlikte çıkararak Vw nin topuğuna sıktı , 1-2 yıl bekleseydi en azından ...

Yoo aslında topuğuna sıkmadı. Ateca kalite olarak bariz ölcüde Tiguan'dan düşük, boyut olarak Tiguan'dan küçük aynı rafinelik anlamında da Tiguan'dan zayıf. Gel gelelim Kodiaq'a. Kodiaq genel olarak Normal Tiguan'dan kaliteli, rafine ve büyük bir araba AMA Volkswagen, Kodiaq a karşı Tiguan Allspace ile cevap veriyor. Allspace mayıs gibi ülkemize gelir deniyor ama belkide hiç gelmeyebilir bunu piyasanın gidişatı belirleyecek.

Yoo aslında topuğuna sıkmadı. Ateca kalite olarak bariz ölcüde Tiguan'dan düşük, boyut olarak Tiguan'dan küçük aynı rafinelik anlamında da Tiguan'dan zayıf. Gel gelelim Kodiaq'a. Kodiaq genel olarak Normal Tiguan'dan kaliteli, rafine ve büyük bir araba AMA Volkswagen, Kodiaq a karşı Tiguan Allspace ile cevap veriyor. Allspace mayıs gibi ülkemize gelir deniyor ama belkide hiç gelmeyebilir bunu piyasanın gidişatı belirleyecek.
Vw at arabası getirse oda satilir :)

Halk arabası deniyordu ama artık halk gücü yetmiyor , otv ler kdv ler ...

@gtepro Şanslıymışsınız bu gün izmittede kar aniden bastırdı sitemiz yokuşta komşumuz otoparkın önüne kadar kazasız belasız gelip otoparka giricekken arabası kaymaya başladı ve sokaktaki aydınlatma direğini yerinden söktü allahtan direk kimsenin olmadığı yere yola devrildi.

Arka kelebekten girip seninde mi konsolu aldılar hocam???
Yok hocam benimki o kadar büyük boylu bir şey için değildi allahtan, ufak bir hırsızlık olayı sadece. Kardeşim arka koltukta çantasını unutmuş, birkaç arabanın camını daha patlatmışlar o gün orada zaten. Sonra direkt gidip cam filmi yaptırdım.
Dogru söylüyorsunuz kasko yaptırmak gerek bu gibi durumlarda rahat etmek için. Neden peki far camı degişmiyor? Tiguan'larda da öyleydi cam degişmiyor komple far degişiyordu. Sanayide falan yaptırılsa degişmez mi cam?
Neden değişmediğiyle ilgili pek bir fikrim yok açıkçası, başıma gelmediği için araştırmadım, ama hep duyduğum farın tamamının değiştiği. Xenon olmasıyla alakalı bir durum sanıyorum.

Dün Maltepe Hunkodan çıktım. Sonra çok ciddi bir karar vermek zorunda kaldım.
Maltepe Narcity yolundan kayışdağınamı, Yoksa ataşehir otoban bağlantı yolundan şile otobanından çıkarakmı gideyim şeklinde bir seçim yapmak durumunda kaldım.

40 dakikada eve zar zor varabildim. Aklımda keşke narcityden gitmek vardı. Ama senin bu yazını görünce kararımı dogru belirlediğim aşikar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...