Ya beyler yazmayayım diyorum ama patlayacağım. Sokakta, trafikte, ailenizde kaç tane mutlu insan var yahu? Ben söyleyeyim bir avuçtur ancak. İstediğin arabayı alamıyorsun, istediğin yeri gezemiyorsun, gelecek kaygın var, TV açıyorsun 60 yaşındaki adamlar ergen gibi birbirine bağırıp hakaret ediyor. Bu muyuz abi biz? Kemale, Tayyib'e, Bahçeli'ye kalacak kadar vasat bir ülke miyiz?
Senin yaşıtın Amerikalı Mike Dünya'yı dolaşırken sen yazın gideceğin tatili 50 kere hesaplıyorsun, kimisi hiç gidemiyor, kimisi yazın bile çalışmak zorunda. Sonra ben büyük resmi gördüm, bunlar hep batının oyunu. He la he, sen önce yaşadığın hayatını düzelt.
Irmağının akışına ölürüm Türkiye'm.....Hayatımın 20 yılını bu mottoda yaşadım. Niye ölüyorum abi ben, yaşam güzel, Dünya güzel, sabah uyandığında sevdiğin kadını görmek güzel, bu ülke için değer üretmek varken, insan yetiştirmek varken, bu ülkeye faydalı bir iş yapmak varken niye ölüyorum ben yahu? Neden kanun uygulanmıyor, neden hala sokağa çöp dökülüyor, neden yaya geçidinde yayaya yol veren araca arkadaki korna çalıyor, neden şehirlerimiz bu kadar beton, neden hala kadın cinayetlerinde hafifletici sebep var, insanlar neden bu kadar sinirli, insan gibi yaşamak çok mu zor?
Neden bilmem kaç milyon gencin hayali devlet memuru olmak? Sonrasında evlenmek, çocuk sahibi olmak, krediyle Golf veya Passat alıp kankalarla pazar kahvaltısına gitmek (Adidas ve Rayban sponsorluğunda). Bir insanın hayali bu olabilir mi yahu? Ne üretiyorsun kardeşim sen, koskocaman bir hiç. O zaman kusura bakma sen de bir hiçsin benim gözümde. Sorsan her b.ku bilir, ama son 5 yılda 1 tane bile kitap okumamıştır.
Ben memlekete gidip müteahhitlik yapmak yerine (sanki bunu diyenler 3 kuruş para verecek) hayallerimin peşinde koşmaya gidince niye insanlar bana mal gözüyle bakıyor?