Konu Dışı: Kiracı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RYAN7R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İstenilen masrafi:

• Karşıla

Kullanılan: 2 6.5%
  • Karşılama

Kullanılan: 29 93.5%

• Kullanılan toplam oy
    31
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yaw ben 3 senedir kiracıyım herşeyi kendi cebimden ödedim. Çatıdaki uydunun diseq bile ben adam tuttum yaptırdım. Ev sahibi bozulan eski kombiyi değiştirdi sadece. Oda normal yani. 10 senelik kombiydi. Bir sürü olayı kendim çözdüm.

Sen nasıl ev sahibisin herşeye evet demişsin. Beyenmezlerse çıksın gitsin. Ev bu kira bu deyip kenara çekilceksin. Bu devirde 600 liraya kiramı kaldı. Pazarlığa bile gerek yok..

600 liraya Ankara’da esyali kiralik ev bulabilmek mucize zaten. Sadece sofben konusunda kararsizim. 2.5 sene daha oturur bunlar ama yatagi begenmedim degistir zaman cinim tepeme atmisti, mal bu begenmiyosan cik git demistim.

Su an tek cekincem o termosifonun patlamasi, patlarsa epey pisman olurum

Heralde ilk kez ev sahibi olduğunuz icin acemiliginize geldi evi nasıl verdiysen öyle alırsın eşyalı olduğu icin depozitoyu fazla alırsın bozulan zarar gören eşya olursa kullanan onlar olduğu için ya yaptırırlar yada depozitodan düşersin ısıtma petek kombi fln onlar genelde sizin sorumlulugunuzda olur binaya bişey yapılırsa siz karsilarsiniz su sisteminde vs sıkıntı olursa oda sizin sorumlulugunuzda olur. Evi tutarken şofben yoksa sizden istemeye hakları yok eğer yaptirirsaniz kirayı yükseltebilirsiniz. Kiraya fahis fiyattan vermediğiniz için durum böyle piyasadan ucuza verirseniz bi dahaki kiracida belirtirsiniz kardeşim ben sana uyguna veriyorum ama rahatsız edilmek istemiyorum herhangi bi masraf sana aittir diyebilirsin

Bi dahaki kiraci olmayacak... direk satacagim bir dahaki sefere, yemin ediyorum o kadar kiymetsizki, enflasyon karsisinda zarar bile ettik diyebiliriz. Acikcasi ilk defa ev sahibi olmuyoruz. Babam bu tur islere pek kosturmaz, bi tane adam bulur ona yaptirir. O adam ben buyudugum icin iste artik ben oldum :D millet oyle anlatiyo ki kiracilarini, sok oluyorum. Bunlar zirt pirt yok banyoda batarya kaciriyor onu degistik, yatak kirildi destek aldik, yatak kucuk geliyor bilmem bilmem ne, esyalari kirmislar dandik diyolar, ben o esyalari 5 sene kullandim, en ufak bir yerini kirmadim, harbiden bastan kontrati sert yapmak gerekiyor...

Tesisatcimin dedigi su, abi bu kizlara bu termosifon anladigim kadariyla yetersiz geliyor, bu yuzden sofben istiyorlar. Surekli maximumda kullandiklari icinde termosifon yipranmis ve o yuzden performansi epey dusmus. Patlama riski var haberin olsun dedi bana.

Simdi termosifonu normal ayarda kullansalardi boyle bir durum bas gostermezdi diye dusunuyorum. Neticede araba gibi bir sey bu, surekli redline da gezersen bozulur. Orta devirde gidersen yillarca bisey olmaz.

Peki, evinde termosifon kullananlara danismak istiyorum. Surekli max derecede mi tutuyorsunuz bu cihazi? 40 litrelik bi termosifon bu. En iyi ihtimal su an aklimdan gecen, yeni daha kaliteli bi termosifon takmak 500-600 liraya, ama bunlar eminim yine max da kullanip bozacaklar. Tesisatci projesiz 1500 e sofben, projeli 2200 e yaparim dedi, fiyat nasil sizce?
Ustanız patlama riski var dediyse değiştirmen gerekir. Şakası yok, başlarına bir şey gelse sorumluluğu sizde olur. Alkollü araç kullanarak kaza yapıp birilerine zarar vermeye benzer, bilinçli taksirden yatarı var valla.

Termosifonların max değerleri teorik olarak 90°C olarak ayarlanmıştır, pratikte 105°C'ye kadar filan çıkar. Yoğun kullanım olacağı zaman belki max seviyesine getirilir, ılıştırarak 3-4 kişi art arda duşa girebilir. İşi bittiğinde ise kapatmak veya el yüz yıkayacak minimum sıcaklığa getirmek gerekir.
Termosifon yerine yine termosifon koyarsan dediğin gibi masrafın çok daha düşük olur. Ben de onu öneririm. Garantili yeni bir cihaz taktırıp hanım kızlarımızı da max. seviye konusunda montaja gelecek servis görevlileriyle birlikte uyarırsanız bence konu çözülür. Taktırdığınız yeni termosifonu da kira sözleşmesine demirbaş olarak işleyin. :) Onu da bozarlarsa ya garantiden onarılır, ya da kullanıcı hatasıysa kendileri karşılar paşa paşa :D

Eğer şofbeni düşünürseniz de projeli/projesiz dediğin doğalgaz şohbeniyse mutlaka projeli yaptırılması gerekir. Çünkü termosifondaki gibi, o evde projesiz tesisattaki gaz kaçağından bir kaza olursa ve orada yaşayanların başına bir şey gelirse mesuliyeti tamamen sizde olur. Projeli olursa mesuliyeti projeyi hazırlayıp uygulayanda olur. Yalnız gaz aboneliğiniz yoksa koşuşturması çok olabilir. Fiyatı normal. Geçen yıl yakın fiyatlarda yaptırdık.

Ankara gibi yerde termosifon kaldı mı yahu hala, ilginçmiş. Ben hem kiracıyım, hem de kirada evimiz var. Eski evde duş başlığı/musluklar bozulmuştu ev sahibine söylemeden hepsini değiştirdim. Sonuçta bunlar benim müdahalemle bozulabilen şeyler.

Yeni evde kiramı ayın 1'inde hiç aksatmadan yatırırım ama oldu ki evde kombi bozuldu, imkanı yok ödemem kombi parasını. Üstüne çıkacak halim yok ya durup dururken nasıl bozayım. Bir de oldu ki kızlar kendileri taktılar bu şofbeni evden çıkarken söküp götürecekler mi? Bana sorarsan ev sahibinin halletmesi lazım. Bir de bu konuyu tanıdık avukat varsa ona sorun bence.

Adam gibi kullanacaklarini bilsem yeni termosifon takarim, cunku o ev termosifonlu, ama bozacaklar diye sofben taktirayim diyorum, ama onlar bozacak diye niye ekstra 1500 masraf yapayim diyorum kafamdan

Ustanız patlama riski var dediyse değiştirmen gerekir. Şakası yok, başlarına bir şey gelse sorumluluğu sizde olur. Alkollü araç kullanarak kaza yapıp birilerine zarar vermeye benzer, bilinçli taksirden yatarı var valla.

Termosifonların max değerleri teorik olarak 90°C olarak ayarlanmıştır, pratikte 105°C'ye kadar filan çıkar. Yoğun kullanım olacağı zaman belki max seviyesine getirilir, ılıştırarak 3-4 kişi art arda duşa girebilir. İşi bittiğinde ise kapatmak veya el yüz yıkayacak minimum sıcaklığa getirmek gerekir.
Termosifon yerine yine termosifon koyarsan dediğin gibi masrafın çok daha düşük olur. Ben de onu öneririm. Garantili yeni bir cihaz taktırıp hanım kızlarımızı da max. seviye konusunda montaja gelecek servis görevlileriyle birlikte uyarırsanız bence konu çözülür. Taktırdığınız yeni termosifonu da kira sözleşmesine demirbaş olarak işleyin. :) Onu da bozarlarsa ya garantiden onarılır, ya da kullanıcı hatasıysa kendileri karşılar paşa paşa :D

Eğer şofbeni düşünürseniz de projeli/projesiz dediğin doğalgaz şohbeniyse mutlaka projeli yaptırılması gerekir. Çünkü termosifondaki gibi, o evde projesiz tesisattaki gaz kaçağından bir kaza olursa ve orada yaşayanların başına bir şey gelirse mesuliyeti tamamen sizde olur. Projeli olursa mesuliyeti projeyi hazırlayıp uygulayanda olur. Yalnız gaz aboneliğiniz yoksa koşuşturması çok olabilir. Fiyatı normal. Geçen yıl yakın fiyatlarda yaptırdık.

Bu isin sonu projeli sofben olacak gibi, ama tek istegim evin fiziksel durumu iyilestigi icin ekstra 50 tl, onlardan 2200 tl sofben parasi istemiyorum elbette...

600 liraya Ankara’da esyali kiralik ev bulabilmek mucize zaten. Sadece sofben konusunda kararsizim. 2.5 sene daha oturur bunlar ama yatagi begenmedim degistir zaman cinim tepeme atmisti, mal bu begenmiyosan cik git demistim.

Su an tek cekincem o termosifonun patlamasi, patlarsa epey pisman olurum

Bi dahaki kiraci olmayacak... direk satacagim bir dahaki sefere, yemin ediyorum o kadar kiymetsizki, enflasyon karsisinda zarar bile ettik diyebiliriz. Acikcasi ilk defa ev sahibi olmuyoruz. Babam bu tur islere pek kosturmaz, bi tane adam bulur ona yaptirir. O adam ben buyudugum icin iste artik ben oldum :D millet oyle anlatiyo ki kiracilarini, sok oluyorum. Bunlar zirt pirt yok banyoda batarya kaciriyor onu degistik, yatak kirildi destek aldik, yatak kucuk geliyor bilmem bilmem ne, esyalari kirmislar dandik diyolar, ben o esyalari 5 sene kullandim, en ufak bir yerini kirmadim, harbiden bastan kontrati sert yapmak gerekiyor...
Ay ne guzel ya kiraciniz olasim geldi

Bu isin sonu projeli sofben olacak gibi, ama tek istegim evin fiziksel durumu iyilestigi icin ekstra 50 tl, onlardan 2200 tl sofben parasi istemiyorum elbette...

Termosifon patlar diyorlarsa değiştir ve kirayı yükselt. Çünkü bunu yapacak maddi gücün olmadığını belirt. Ne kirayı düşerim nede şohben için para veririm dersin olur biter. 2 kız bölüşse kirayı 300 tl gibi komik bir rakam cıkıyor. 25 25 paylaşsınlar. Zaten termosifonuda onlar bozmuş hep tam devir kullanmaktan. Ayrıca termosifonun bu şekilde kullanmaya devam ederse patlama ihtimali olduğunuda söyle. Saklama onlardan..

Bence yine de bu kararı kiracılarla önceden paylaş. Kira zammını kabul etmiyoruz derlerse en ucuzundan bir termosifona dönersin. Bu arada kabul ederlerse de kira sözleşmesini mutlaka güncelleyin. Hatta yeni kira sözleşmenize evin demirbaşlarını da tek tek yazarsanız kendinizi biraz korumuş olursunuz.

Kendimden örnek vereyim 16 sene önce Fatih'te acayip ilginç ve bir o kadar da saçma bir evde oturduk 1 sene kadar evin sorun çıkarmayan yeri kalmadı o süre zarfında hepsini de cebimizden karşıladık kiracı olarak tamam öğrenciler ama ailelerinden de aylık filan alırlar yada devletten burs biraz elleri ceplerine gitmesi lazim mümkün olduğu kadar

Son düzenleme:
Beyler yorumlar icin saolun, galiba son karar su sekilde:

Kiraya zam istemiyorsaniz ben yeni termosifon taktiriyorum, 2.5 yil icjndeki herhangi bir ariza durumunda masraf size aittir, max da kullanmamayi ogrenirsiniz derim.

Yok kabul, 650 lira kira verecegim derseniz projeli sofbene sahip olursunuz derim, bence fazlasiyla makul bir teklif sunuyorum.

Kiraya zam istemiyorsaniz ben yeni termosifon taktiriyorum, 2.5 yil icjndeki herhangi bir ariza durumunda masraf size aittir, max da kullanmamayi ogrenirsiniz derim.

Yok kabul, 650 lira kira verecegim derseniz projeli sofbene sahip olursunuz derim, bence fazlasiyla makul bir teklif sunuyorum.
Mantıklı. Ama dediğim gibi sözleşmeyle sabitleyin. Eylülde mi bitiyor, eylülde bitecek şekilde yeni bir sözleşme yapın, evdeki demirbaşları tek tek oraya işleyin. Hatta bunu avukatınızla beraber hazırlayın. Demirbaşlardaki hasarları bundan sonra kendileri yaptırır. Yaptırmazlarsa da hukuki olarak para talep etme hakkınız doğar. Eve yeni taşınıyor olsalar depozito isteyin derdim ama halihazırda oturan öğrenciden depozito istemek de vicdansızlıktır. O yüzden avukatla filan gidip yenilerseniz durumu biraz ciddiye alırlar diyorum.

Kira sözleşmesi hem ev sahibini, hem kiracıyı korumak için var. Güzel hazırlarsanız sonradan iki taraf da mağdur olup üzülmez.

Bu arada, bizim evdeki kombi projesiz :D bu binanin 40 yillik oldugunu dusununce projenin cok gerekli olmadigini dusunmeye basladim. Kombi montajinida dunku cocuga yaptirmayacagiz neticede. 1000-1500 arasina halledebilirim oyle olursa.

Aylık 25 fazla verecekler nolmus o da normal ya. Yatak kırıldı ve küçük geliyor kısmına kafam takıldı benim pijamaları giyip üstünde mi zipliyorsunuz nedir yani.

Mantıklı. Ama dediğim gibi sözleşmeyle sabitleyin. Eylülde mi bitiyor, eylülde bitecek şekilde yeni bir sözleşme yapın, evdeki demirbaşları tek tek oraya işleyin. Hatta bunu avukatınızla beraber hazırlayın. Demirbaşlardaki hasarları bundan sonra kendileri yaptırır. Yaptırmazlarsa da hukuki olarak para talep etme hakkınız doğar. Eve yeni taşınıyor olsalar depozito isteyin derdim ama halihazırda oturan öğrenciden depozito istemek de vicdansızlıktır. O yüzden avukatla filan gidip yenilerseniz durumu biraz ciddiye alırlar diyorum.

Kira sözleşmesi hem ev sahibini, hem kiracıyı korumak için var. Güzel hazırlarsanız sonradan iki taraf da mağdur olup üzülmez.

Aga bosver avukat mavukat, galiba su an kira vergisini bile odemiyoruz devlete, ha nasi odeniyo onu dahi bilmiyorum :D karsidakiler diyarbakirli zaten, 2 kiz kardes, yemin ediyorum hayatimdan 5 yilimi caldirlar :D

Yemin ederim bu foruma ayrı bir hava katan insanlardan birisi @Ozgur Gunes

Renklendirmeye devam edecegiz... :D

Aga bosver avukat mavukat, galiba su an kira vergisini bile odemiyoruz devlete, ha nasi odeniyo onu dahi bilmiyorum :D karsidakiler diyarbakirli zaten, 2 kiz kardes, yemin ediyorum hayatimdan 5 yilimi caldirlar :D

Renklendirmeye devam edecegiz... :D
Beyanname için şuradan daha detaylı bilgi alabilirsin.https://intvd.gib.gov.tr/hazirbeyan/ Kira beyannamesi vermemenin yüklü bir cezası var diye biliyorum.

Yav babamin arkadasi var, o yakti basimi, ben vermeyecektim bu kizlara evi, ver ver dedi, anne-baba memurmus, duzenli oderler uzun sure otururlar dedi(toki-turkuazda zor bulunan ozellikler bunlar), once babamin 60 yasindaki arkadasini sapiklikla sucladilar, sonra baya bi ozur dilediler, benden su an agir nefret ediyorlar, onlara sofben taktirmadim yatak almadim diye, valla kiraci islerini kimseye onermiyorum, cok iyi sorunsuz kiracilarda olabiliyor boyle benimki gibi zirt pirt sorun cikaranda... isterseniz kiraciyla konusmalarin ss ini atayim eglenelim :D

Bu arada, bizim evdeki kombi projesiz :D bu binanin 40 yillik oldugunu dusununce projenin cok gerekli olmadigini dusunmeye basladim. Kombi montajinida dunku cocuga yaptirmayacagiz neticede. 1000-1500 arasina halledebilirim oyle olursa.
Bak ne diyorum: Bilinçli taksir bile olur diyorum, yatarı var diyorum. Evinde çakmakla kontrol yapıp tüp patlatan tüpçüden arkadaş çatır çatır tazminatlar aldı. İhmalden maddi manevi tazminatı var, mazallah daha kötüsünde yatarı da var.
...
Ohoooo sen zaten çoktan patlamışsın da henüz haberin yok. :D Sonra buraya gelip "Beyler kızlardan biri yandı kavruldu. Aşiret peşimde dava açsalar razıyım" diye konu açarsın. Ya da "Eşyaların hepsini kamyona yükleyip götürmüşler ne yapacağım" diye bir konu olabilir. Hiç olmadı "Kira vergisinin cezası geldi, yapılandırması var mı" konusunu mutlaka bekliyorum :D

Simdi peki, benim bunlarla eylulde kontratim bitiyor, hadi yallah desem cikmak zorundalar degil mi? Satacagim valla sonrasinda evi...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...