Konu Dışı: Kiracı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan RYAN7R
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İstenilen masrafi:

• Karşıla

Kullanılan: 2 6.5%
  • Karşılama

Kullanılan: 29 93.5%

• Kullanılan toplam oy
    31
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kirasını ödemeyen bir kiracımızı 10 ayda zor çıkartmıştık biz. Adam 0 km apartmanda, 1100 liraya kocaman dublekste kira vermeden oturma lüksüne sahipti. Girmeden önce 2 3 aylık kirayı peşin verdi, peşin kiranın süresi dolduğunda gecikmeli vermeye başladı, sonra tamamen kesti. 10 ay boyunca tek bir kuruş alamadık, çıkartamadık, adamdan para almamız gerekirken bir de ev-avukat-mahkeme üçlüsünde para harcadık. Adamın interneti kesildi, sarhoş bir şekilde bizim kapımıza geldi, kirayı ödemediği için bizim yaptığımızı iddia edip tartışma çıkardı. Aylarca süren uğraş sonucu çıkarabildik ama ne kirayı geri alabildik ne mahkeme masraflarını. Bu arada kira sözleşmemiz vardı ve vergisi de ödeniyordu, yani her şey resmi idi fakat nasıl bir sistem varsa kirasını ödemeyen birisini çıkarmak için aylarca uğraşmamız, üstüne de para ödememiz gerekti ve hiçbir geri ödeme de alamadık. Kısacası her iki tarafı da koruması gereken o kira sözleşmesine bile hiçbir şekilde güvenmiyorum artık.
Itharname cekseydiniz keske. Tersinde polisle cikartabiliyorsunuz cunku.

Vay arkadaş. Benim kız kardeşimin de canı vardı, 4 senesini verdi Ankaraya. Sorunları da hiç bitmedi maşallah. Dayalı döşeli evde 600 liraya oturmak ne demek ya :) Bence biraz fazla insaflı davranmışsınız. Velilerini çağırın iyice bi fırçalayın, sabah akşam güzellik banyosu yapa yapa termosifonumu bozdular diyin :D

Bu arada madem off-topic olmuş, ben de bi soru sorayım. Şimdi ben kiracıyım ve her ay kiramı banka yolu ile, açıklamada da "konut kirası" diye seçerek yolluyorum. Bunun mali bir yükümlülüğü oluyor mu şimdi?
Kesinlikle doğrusunu yapıyorsunuz. Ev sahibine pullu onaylı evrak imzalatmaktan daha kolay ve güvenli. :) Mali yükümlülüğü ev sahibine oluyor. Daha doğrusu şöyle: Kira gelirini gizlemek isterse gizleyememiş oluyor, sisteme otomatik olarak girmiş oluyor. Ben de eft'de "konut kirası" seçeneğini işaretleyip "**AY**-20** KİRA BEDELİ" yazıp öyle yolluyordum ileride ödemedi etmedi demesinler diye.

Bende kiracıyım ve ev sahibim diğer ödemeler olarak ödememizi istiyor.
Sen bu ödeme yoluyla kira ödediğini ispatlamış oluyorsun. Yani işi resmiyete dökmüş oluyorsun.
Kesinlikle doğrusunu yapıyorsunuz.

Çok fazla detayını bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu. Bundan önce kirada oturduğum ev bir tanıdığın eviydi. İki yıl boyunca kirasını alamadığı adamdan sonra benden günü gününe kirasını alacağını adı gibi bildiği halde kontrat yapmıştı bana. ben de sırf ona uyuzluk olsun diye bankadan ödemeye başlamıştım.

Ben diğer ödemeler olarak ödüyorum. Sıkıntı olur mu? Ev sahibimiz iyi adam zaten kendi de öğretmen lisede müzik öğretmeni. Kendisi rica etti kira değil diğer ödeme yapın diye

Itharname cekseydiniz keske. Tersinde polisle cikartabiliyorsunuz cunku.
Onu da yaptık ama çıkaramadık, mahkemeye kadar uzadı iş maalesef. Kirayı alamadığımız gibi cebimizden para da çıktı. Gerçekten inanması zor ama 2 yıl önce bunları yaşadık, şu an bir gelişme olduysa bilmiyorum tabi fakat her şey resmi de olsa kiraya verilen/veren kişinin iyi birisi olması çok önemli. Bunu anlayabilmek zor ama öyle bir tecrübe yaşadıktan sonra insan çok daha dikkatli olmaya çalışıyor sözleşme yapacağı kişi seçerken.

Onu da yaptık ama çıkaramadık, mahkemeye kadar uzadı iş maalesef. Kirayı alamadığımız gibi cebimizden para da çıktı. Gerçekten inanması zor ama 2 yıl önce bunları yaşadık, şu an bir gelişme olduysa bilmiyorum tabi fakat her şey resmi de olsa kiraya verilen/veren kişinin iyi birisi olması çok önemli. Bunu anlayabilmek zor ama öyle bir tecrübe yaşadıktan sonra insan çok daha dikkatli olmaya çalışıyor sözleşme yapacağı kişi seçerken.
Ilk kriterimiz aileye vereceksek maks 2 cocuklu aile olmali. Cocuklarin yaslarida buyuk olmali.
Birde bizim her sozlesmemizde en gec ayin 5 i para yatirilmali yazar. Gerisi klasik neredeyse.

Allah affetsin fena yukleniyoruz ya. Ama cidden bu devirde boyle saf naif iyi dusunmeye calisan insan gordukce bi garip oluyorum

Piyasanın 100 lira altına kiraya verdik adamlara boş evde bile çekmece ve bizim nezaketen taktığımız lambaları çalıp gittiler. Kimseye acınmaz bu zamanda.
Dayalı döşeli evde en alt fiyattan oturuyorlar birde üstüne yüzsüzlük yapıyorlar, yok yaa. Bende öğrenciyim fakat nankörce şımarıklığa tahammül edemem. Yıllarca kirada oturduk, kira bir gün gecikse ikinci gün evden atarız diye geliyorlardı ona rağmen böyle şeyler yapmadık. Çıkardığınız zaman enkaz bir ev bırakacaklar size aha yazıyorum buraya.

Arkadaslar yarin sofben takiliyor, projeli halde 1700 lira para harcadik. Yarin evde kosede duran bi televizyon ve yatak vardi onu goturcem. Yatagin kosebendine vida takicam. Ondan sonra her seyi fotograflayacagim. Kira sozlesmezine neyi nasil sekilde teslim ettigimi yazacagim. Ondan sonra size ben her seyi saglam teslim ettim. Yataga iserseniz parasini alirim diyip. Yoluma devam edecegim. Zamı Eylül’den Eylül’e yapiyorum. Normalde 50 lira yapacaktim, her yil tefe tufenin tufesinden zam yapacagim, ordan vurabildigim kadar vururum bunlari. 2020 Haziran’a kadar oturacaklar gibi duruyor. Annem babanla yasariz ilerde orda, sen taktir sofbeni dedigi icin taktiriyorum. Sehir merkezindeki evimizde de tek yasarim ilerde gibi duruyor. Neyse gereksiz detay verdim, anlatabilmisimdir umarim.

bu kızlar bizim çankaya üni de okuyolarsa zaten dönemlik dayalı döşeli yurt 8000 tlcik buyursun özgür, kral dairesinde yaşatıyosun kızları bu paraya ahshda

Yav o degilde 12 yildir yasadigimiz evimizde projesiz kombi kullaniyoruz, kiracinin evi projeli...

Vay be sabah sabah yaptığım en ilginç aktiviteler arasına bu başlığı okuduğumu yazabilirim :) pek çok kişinin dediği gibi "keşke bizim ev sahibi sen olsan" :) 6 yıldır kirada oturuyorum 1 kez bile ev sahibine masraf işletmedim bu ne yüzsüzlük arkadaş. Projeli kombiyi taktırmanı doğru buluyorum +50TL ye ne yüzle itiraz ederler anlamış değilim. Eylül aynıda enflasyonun üzerinde zam yap. Çok ilginç insalar var yav :D

Evi tutarken koşulları göz önüne alıp tutarsın. Halı kötü, şofben kötü vs demek doğru değil bence. Sorun olsa elbette yapılacak da her talep de yerine getirilmez bence.

Arkadaslar artik acemiligime geldi, su an o evde bir yatak sikintisi var, onu da evden gecende cikan yatak mobilyasini goturerek cozecegim. Bundan sonra cikacak her turlu masraf tarafiniza aittir dedim, kabul ettiler. Bundan sonra rahat bir nefes alacagimi umuyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...