Marka Fanatikliği ve VAG sorunsalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Katılıyorum mesela jetta golfden daha iyi yürüyor golfün 1.6 tdi'ı 180-190dan sonra tıkanıyor gibi 150side öyle ama 125liği öyle değildir diye düşünüyorum mesela jetta 1.4 122 beygirliği 200ü rahat geçiyor bence o arabanın RAFİNEliğiyle alakalı
150 deneyimlerime gore tıkanmıyor hocam passatda bile rahat 180 i geciyor.

Son düzenleme:
150lik şehir için istanbul trafiğinde ortalama ne kadar tüketiyor ? act nin pek katkısı varmı tüketime ? otoparkın testinde pek etkisi yok demişlerdi acaba 150likde düzeldimi.

150 deneyimlerime gore tıkanmıyor hocam passatda bile rahat 180 i geciyor.

180 geçemiyorsa sıkıntı zaten :)

Valla benimki benzinde 1 depo ile 600-630km falan yapıyor. İncir ağacı moduna girmişti iyice bende dayanamadım taktım lpg'yi :D

1.6 motorların güç verileri aynı değişiklik yapıldıysa içte bilmiyorum tabiki ama vectra c 70 kilo daha ağır yani daha çok yakacaktır :D hem dediğiniz gibiyse 10lt yakıyorsunuz 100km da bu iyi bir değer bence :D

180 geçemiyorsa sıkıntı zaten :)

1.6 motorların güç verileri aynı değişiklik yapıldıysa içte bilmiyorum tabiki ama vectra c 70 kilo daha ağır yani daha çok yakacaktır :D hem dediğiniz gibiyse 10lt yakıyorsunuz 100km da bu iyi bir değer bence :D
180i geçmede sıkıntı yok zaten :D önemli olan 180den sonra tıkanıp tıkanmaması

150lik şehir için istanbul trafiğinde ortalama ne kadar tüketiyor ? act nin pek katkısı varmı tüketime ? otoparkın testinde pek etkisi yok demişlerdi acaba 150likde düzeldimi.
Uzun yolda act nin etkisi yadsınamaz. Lakin şehir içinde act hiç işe yaramıyor anca e5 bomboş olunca kırkyılda bir devreye giriyor. Şehir içi her gün maltepe-gebze gebze-maltepe yapiyor arac ortalama olarak 7.7 gözüküyordu geçen hafta bu hafta daha bakmadım. Şehir içi sakin ve boş yolda 6 litreler goruyor. Yakıt tüketimi ilk günden beri pozitif yönde beni hep şaşırtıyor.

Uzun yolda act nin etkisi yadsınamaz. Lakin şehir içinde act hiç işe yaramıyor anca e5 bomboş olunca kırkyılda bir devreye giriyor. Şehir içi her gün maltepe-gebze gebze-maltepe yapiyor arac ortalama olarak 7.7 gözüküyordu geçen hafta bu hafta daha bakmadım. Şehir içi sakin ve boş yolda 6 litreler goruyor. Yakıt tüketimi ilk günden beri pozitif yönde beni hep şaşırtıyor.
Bence ACT şehir içinde gereksiz. Ancak uzun yolda falan işe yarıyor diye biliyorum. ACT için fazla para vermeye gerek olmadığını düşünüyorum.

benzinli motorun keyfi bambaşka babamı bir türlü ikna edemiyorum benzinliye hiç sıcak yaklaşmıyo :( Keşke benzinin fiyatı azalsada şöyle gönül rahatlığıyla alabilsek...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...