KAPALI Mazda MX-5 Alınır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rosel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

rosel

Profesör
Destekçi
620
Marka
BMC
Selam arkadaşlar,

Kardeşime ufak çaplı bir araba aldıktan sonra(Nissan Micra 1.2 Benzin), sıra bana geldi. Babam coupe tarzı araçları sevmez fakat şansımı deneyim Mazda MX-5'i göstereyim dedim, çok sevdi. İstediğimiz rengiyle vs araç 160 bin tl. Kafamın karıştığı nokta da burası, sizce bu fiyata değer mi, araç okula git gel de kullanılacak, beni uzun seneler götürür mü, satınca rahat satabilir miyim, daha iyi alternatifleri var mı(sadece roadster olması zorunlu değil) gibi sorulara cevap verebilecek Mazda ve otomobil hastalarını bekliyorum.

Sevgiler.

Aracın resmi internet sitesi: https://www.mazda.com.tr/modeller/mazda-mx-5/
maxresdefault.jpg

03.6_OVERVIEW_Gallery_Highlights_Medium_LHD_468x318px.jpg

Son düzenleme:
Orasi ayri konu ama dedigim gibi 160 milyar altina 320 dizel tokatlayacak babayigit zaten yok kimisi gider pejo alir kimisi mx5 ama kesinlikle degmez diyemem kendi acimdan.
Söylediğim gibi mevzu değmez meselesinden ziyade beklenti meselesi.. Benim roadster olmalı diye bir kriterim olmadığı için bu hususta daha esneğim. İlla roadster istiyorum dersem de yine 160 bin liraya 1.5 mx5 yerine 2.el 2.0 mx-5 almaya çalışırım. Ama onun haricinde söylediğim gibi esnek olduğum için benim hem viraj limiti, hem sürüş zevki, hem düzde gidiş, hem de yakıt gibi konularda beklentimi daha uygun fiyata karşılayacak hothatch'ler mevcut. 208'in 208 hp'sinden zamanla memnun kalmazsam, daha fazlasını istiyorum dersem de soft setup bir yazılımı arttırdığım 32 bin liradan yaptırır keyfime bakarım :)

Söylediğim gibi mevzu değmez meselesinden ziyade beklenti meselesi.. Benim roadster olmalı diye bir kriterim olmadığı için bu hususta daha esneğim. İlla roadster istiyorum dersem de yine 160 bin liraya 1.5 mx5 yerine 2.el 2.0 mx-5 almaya çalışırım. Ama onun haricinde söylediğim gibi esnek olduğum için benim hem viraj limiti, hem sürüş zevki, hem düzde gidiş, hem de yakıt gibi konularda beklentimi daha uygun fiyata karşılayacak hothatch'ler mevcut. 208'in 208 hp'sinden zamanla memnun kalmazsam, daha fazlasını istiyorum dersem de soft setup bir yazılımı arttırdığım 32 bin liradan yaptırır keyfime bakarım :)
2.0 da mekanik kilitde geliyor o direk saka makinasi zaten. Hali hazirda su anda satilik mx5 2.0 sahibini biliyorum isteyen olursa benide gezdirmesi kosulu ile indirim yaptiririm :p

Bu gözler mx-5 ile fiestayı aynı cümlede gördü ya daha da bişey diyemiyorum.
Arkadaşlar bu arabanın alternatifi YOK. Para olduktan sonra 200 bile verilir.
Alternatifi olmayanların zaten 1.5'e 160'dan da fazlasını verebileceğini, o konuda yapılacak bir şey olmadığını söylemiştik. Neticede mevzu üstü açık bir roadster'a sahip olmaktan çıkarsa, kriter sadece bu değilse, ben fiesta st veya 208 gti by ps'dan keyif almam, onlar bana sürüş zevkinde yetersiz gelir diyecek babayiğit varsa eyvallah :)

1.5 ile 2.0 mx-5 karşılaştırmalarını izleyin. arada öyle ahım şahım bir fark yok. hatta ikisi arasından 1.5 i seçenler de var. 2.0 bir miktar daha ağır ve bu ağırlık ön tarafta olduğu için yol tutuşa biraz etki ediyor.

Alternatifi olmayanların zaten 1.5'e 160'dan da fazlasını verebileceğini, o konuda yapılacak bir şey olmadığını söylemiştik. Neticede mevzu üstü açık bir roadster'a sahip olmaktan çıkarsa, kriter sadece bu değilse, ben fiesta st veya 208 gti by ps'dan keyif almam, onlar bana sürüş zevkinde yetersiz gelir diyecek babayiğit varsa eyvallah :)
Benim onceligim birazda ic mekan donanim abi be fiesta yi direk eliyorum ben. 208 icin pazarlik yapariz severim hostur kendileri.

Benim onceligim birazda ic mekan donanim abi be fiesta yi direk eliyorum ben. 208 icin pazarlik yapariz severim hostur kendileri.
Zaten fiesta st alırsam yeni çıkanın st kasasını alırım. O kasanın motoru daha kuvvetli olacak ve donanımı oldukça zengin. Ayrıca tahminimce viraj limiti de daha yüksek olacak. O araç hakkında henüz çok fazla bilgim yok zamanla anlarız ne olduğunu. Ama 208 ve yeni fiesta st benim için yeterliden fazlası :)

Zaten fiesta st alırsam yeni çıkanın st kasasını alırım. O kasanın motoru daha kuvvetli olacak ve donanımı oldukça zengin. Ayrıca tahminimce viraj limiti de daha yüksek olacak. O araç hakkında henüz çok fazla bilgim yok zamanla anlarız ne olduğunu. Ama 208 ve yeni fiesta st benim için yeterliden fazlası :)
Fiesta <3 Çıksa de yesek :D

Su anki fiesta zaten asiri pahali abi. Mx5 ten pahali cikmasin simdi fiesta

Fuarda koltuğuna oturmam yetti gerçekten 2017 Fiesta st de recaro koltuklar vardı sürüş pozisyonu ve sportif yapıya uygun ic tasarım gerçekten cezbedici bir otomobil umarım bir gün kullanmakta nasip olur ama hothatch kategorisinde favorim Megane rs bu işi en iyi Fransızlar yapıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...