Arkadaşlar her sabah Üniversiteye arabayla gidiyorum. Aracı calıştırdıktan sonra fazla beklemeden kalkıyorum. Bunun ne sakıncası olabilir
ön sevişme olmadan seks, aracı ısıtmadan kalkmak olmazArkadaşlar her sabah Üniversiteye arabayla gidiyorum. Aracı calıştırdıktan sonra fazla beklemeden kalkıyorum. Bunun ne sakıncası olabilir
Arabanın durduğu yerde ısınmasını beklemek zaten yanlış.Araba hareket halinde,düşük devir ve yüksek vites ısınmasını sağlamaya yeterli olacaktır.Arkadaşlar her sabah Üniversiteye arabayla gidiyorum. Aracı calıştırdıktan sonra fazla beklemeden kalkıyorum. Bunun ne sakıncası olabilir
Tdci motor kullanıyiruz start stop ta var. kullanma klavuzunda ısınma için 10 saniye bekleyin hemen sonra yola cikin motoru ısınana kadar zorlamayın yazıyor. stop etmeden de motorun rölanti devrine gelmesini bekleyin diyor. yani 1 dk 2 dk kışın beklenir en fazla onun haricinde bencede gerek yok. uzun yoldan gelincede 1 dk stop etmeden bekle tmm. Her arabaya in binde bu kadar beklenmesi mantiksiz zaten kullanma klavunda yaziyor bisa beklemeyin diye. stop etmeden beklemek hele uzun yol haric gereksiz . Zaten start stop pat diye kapiyor durunca sende kapa nolcak.
800 devire inmeden kalıkış yapmam genellikle. araç geceyi 10-12 derecenin altında geçirdi ise 1 buçuk 2 dakikayı buluyor daha yüksek sıcaklıkta ise zaten 800 devirde başlıyor 1dk kadar bekleyip devam ediyorum. Faydası benim gözlemim şu buna riayet edilmeyen araçların motorları sağır oluyor tepkileri giderek azalıyor bu benim gözlemim ve tespitim katılmayanlar olabilir tabi ki ama pimpirikli olanlar muhtemelen fark etmiştirBen kendi aracımda rölanti devrinin düşmesini beklerim. 1200 devirde başlar, ısındıkca 800 devre düşer . Yaklaşık 1 2 dk