Şimdi, forumlarda arama yapıp da buraya gelecek arkadaşlar için kısa özet geçeyim. Dip not olarak da söyleyeyim, opel sahibiyim.
1- Civic 1.5 turbo toparlanana kadar astra geçermiş:
http://www.zeperfs.com/duel3085-6717.htm . Civic rs'i bmw 320ied'lerle deniyorlar. Leon fr ile deneyenle de gördüm ama 120'den sonra alaka yok. Astra önce o 1400 kg cüssesini kaldırıp hızlansın sonra konuşalım. 0-100 verileri 1.6 atmosferikle benzer.
2- 525d kısmını görmedim sayıyorum. Çünkü ya 525'te problem olmalı, ya da "gaza basıp gitmeye mi çalışıyor o astra" diye düşünüp sonradan basmalı.
3- Opel'de sorun yok denmiş. Kendi arabamı ve çevremdekileri tanımıyormuşum
Onu da öğrendik bugün.
4- Civic 1.8'in 115'lik astra tarafından geçildiği iddia edilmiş. Civic (ender bulunsa da) manuelse, 1.4 140'lık ile bile dinlene dinlene oynar.
5- Honda'nın "bağırmaktan başka bir şey yaptığı yok" denmiş. Herhangi bir model 1.6 manuel civic ile, 115'lik astra h-j lerin denemesini görmek isterdim
Mesela şunun gibi:
6- Demek ki arkadaşın altında +180-200 hp opel olsa yolda m3 falan kalmayacak.
Son olarak, geçenlerde bir tane astra j arkama geldi. 1.6 cdti 136 hp 320 Nm tork. Üff tork da var ya. Bende 230 Nm'cik var. Yol boştu, selektör yaptı. Gaza yarısına kadar bastım bilerek. Bu, hızlandığımı düşünüp gazı kökledi.
Herhalde "ulan turbo yazıyor ama 140'lık galiba, tabi bende de tork var ehehuehu" yapmıştır içeride. Çünkü yarı gazda arkama gelince selektör hızlandı, gaza geldi. Ben de gazın kalan yarısına da bastım. En son bıçkın delikanlı aynada uzak bir yerde görünüyordu. İleride sağa girerken arkasında cdti yazdığını okudum sadece