2001 Corsa C 1.2 Benzin:
Direksiyon kutusu bilinen kronik arızası. Elektrik sistemi çok hassas. 2 yıl önce şarj dinamosu ve V kayışı gergi kasnağını değiştirdim. 3 yıldır gösterge ve immobilizer sorunu yaşıyorum, ustalar tecrübe edemediği için yapamadılar. Artık tecrübe edilebilecek sıklığa geldi, zamanım elverdiğinde götüreceğim. Soğuk havalarda süspansiyon gıcırtısı da kroniktir, hatta arızadan bile saymazlar

Düğme tipi kornalar zamanla yırtılıyor. Bu da kroniktir ama arızadan sayılmaz.
2012 Meriva 1.3cdti EcoFlex:
Motorlu taşıttan soğuttu bizi. Nakliye sırasında denize düşürdüler de çıkarıp temizleyip bize mi sattılar nedir hala bundan şüphe ediyorum. Böyle fiyasko olmaz. Sert virajda ön tekerlekler hiçbir yere çarpmadan akstan nasıl kurtulur? Arka tekerleklerin normal dışı aşınmasıyla Arka aksın da yamuk olduğu satan bayii değil, başka bir yetkili servis tarafından tespit edildi. Ne yapsak kullanıcı hatası denecekti, ispatlayamazdık. Yolda seyir halindeyken şalter kapatma gibi tehlikeli bir huyu vardı. Göstergeler kapanıyor, tüm ışıklar sönüyor, radyo filan kapanıyor, araç stop ediyor, yakıt kesiliyor vs. öyle bir şalter kapamaydı. Tecrübe edilemediği için servisler tarafından onarılamadı. En son Polo IV ve kardeşi Seat Ibiza/Cordoba'larda görülen kadifemsi plastiklerin soyulması sorunu bu arabada da vardı. Garanti kapsamında onarıldı. Nüksetmeden elden çıkardık zaten.
Son çıkan Opel'leri saymazsak radyo çekim gücü zayıftır. Böyle de bir sinir eden sıkıntısı vardır. GM benzinli motorları genelde 90°C nin biraz üzerinde çalışır. Bu yüzden hararete meyillidir. O yüzden zorlu koşullarda arada hararet göstergesini kontrol etmekte fayda var.
Ha, arabam karakterlidir. Benimle herşeyi direk konuşur. Benim ona baktığım kadar o da bana bakar bilirim. Yazdığım olumsuzluklarının yanında bir sürü sağlam özelliğini de sayarım. O yüzden vazgeçmiyorum.