Opel ve sorunsuzluk :)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GARAJ TV
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ha, arabam karakterlidir. Benimle herşeyi direk konuşur. Benim ona baktığım kadar o da bana bakar bilirim. Yazdığım olumsuzluklarının yanında bir sürü sağlam özelliğini de sayarım. O yüzden vazgeçmiyorum.

İşte opel farkı :P Şaka bir yana baya şansızmışsınız herhalde en sorunsuz opel kullanıcısı ben olabilir guiness rekorlar kitabına alırlar mı beni acaba :D

İşte opel farkı :p Şaka bir yana baya şansızmışsınız herhalde en sorunsuz opel kullanıcısı ben olabilir guiness rekorlar kitabına alırlar mı beni acaba :D
Ama kimseye yeni Opel'leri önermiyorum. İyice bozdular. Ya benim baz donanım arabamda olan emniyet kemer yükseklik ayarı, yeni Astra'nın orta donanımında nasıl olmaz?? Böyle de maliyetten kaçılmaz ki :)

Ama kimseye yeni Opel'leri önermiyorum. İyice bozdular. Ya benim baz donanım arabamda olan emniyet kemer yükseklik ayarı, yeni Astra'nın orta donanımında nasıl olmaz?? Böyle de maliyetten kaçılmaz ki :)

Bütün firmalar öyle ne yapacaksın :D Bende kimseye 2002-2009 arasındakileri önermiyorum Opel o yıllarda bozdu şimdi yeni yeni toparladılar.

Opelin bana kalirsa yanlis politikalarla yönetildigini düsunuyorum..hatta bana kalirsa artik bu marka gözden cikarildigini dusunmeye bile basladim....

Tapatalk kullanarak Allahın izniyle mesaj yolladı...

Opelin bana kalirsa yanlis politikalarla yönetildigini düsunuyorum..hatta bana kalirsa artik bu marka gözden cikarildigini dusunmeye bile basladim....

Tapatalk kullanarak Allahın izniyle mesaj yolladı...

GM yanlış yönettiği bir gerçek özellikle 2003 ten sonraki çıkardıkları kasalarda kaliteyi yükseltmek yerine iyicene düşürdüler eğer şuan Opel ve Saab doğru yönetilseydi çok farklı otomobiller görebilirdik ama gözden çıkarıldığını düşünmüyorum Gm şuan bütün arabalarında Opellin geliştirdiği şasi,motorları kullanıyor.

Opelcilere sorayim gaza basinca direksiyonda bole fokurdama sesi geliyor. Fışkiyeden su atma sesi gibi. Tam direksiyon mu belli de degil sürücü tarafindan ama anlamadim. Niye boyle oldu ki?:(

vectra vardi bizde severdik arabayi ama beyin arizasi vermistik bir turlu tam cozulememistim. 4-5 Defa yolda birakinca satmistik.

8 yıl kullandıktan sonra satmak lazım bu opelleri. eskilerde herşey, yenilerde elektronik büyük sıkıntı. küçüklüğümden hatırlıyorum bizde 2.0 vectra vardı hatırlayamadığım bir sorun yüzünden sanayiye gitmiştik sanayiden çıkarken bu sefer de ateşleme sıkıntı çıkartmıştı asıl garip olan ondan önce hatırladığım bi sıkıntısı olmaması :D sonra hemen satıldı tabi.

8 yıl kullandıktan sonra satmak lazım bu opelleri. eskilerde herşey, yenilerde elektronik büyük sıkıntı. küçüklüğümden hatırlıyorum bizde 2.0 vectra vardı hatırlayamadığım bir sorun yüzünden sanayiye gitmiştik sanayiden çıkarken bu sefer de ateşleme sıkıntı çıkartmıştı asıl garip olan ondan önce hatırladığım bi sıkıntısı olmaması :D sonra hemen satıldı tabi.

Yenileri nasıl zaman gösterirde 2002-2008 arasındakiler harbiden dediğiniz gibi biz vectra c nasıl 10 yıl kullandık anlam veremiyorum :D

Vectra vardı 2000 senesinde 6 ay dayanabildik 3 ay sonra koltuk gıcırdamaya başlamıştı.

Bi arkadaşımda da 2.0dizel insignia var 2 kere turbo borusunu patlattı.

Mesela vw dsg sorunu yaşayan da çok yaşamayan da. Araştırınca daha ne sorunlar çıkıyor. Opel de aynı şekilde öveni çok söveni de çok. Alırsın Ford olursun lord diyen de var olursun mort diyen de, aynı şekilde renault, fiat. Türkiye'de en çok satılan markalardan bahsediyorum, 10 arabada 1 arıza ihtimali varsa 100 arabada 10. Benim de şahsi fikrim eğer araç sahibi arabasına bakmazsa, elin tamircisi bakmak zorunda kalır..

Ben araçlardaki elektronik aksamların arıza verebilmesi mevzusunu anlayışla karşılayabiliyorum aslında tabii makul seviyede. Bu elektronik mevzusuna hangi sektörden bakarsak bakalım arıza verme olasılığı çok fazla. Kafadan zaten araçlar kışın soğuğu bir görüyor, en basit haliyle park sensörleri bile bazen saçma sapan çalışabiliyor. Otomobillerde artık arıza vermemesini yahut az arıza vermesini beklediğim yer mekanik aksam. Bunca yıllık otomotiv tecrübesi ve bilgisinden sonra artık mekanik aksamda ki sağlamlık konusunu hemen hemen çoğu marka ve model için kapatmış olmamız gerekir diye düşünüyorum.

Nerde o eski Opel'ler.4x4 turbo Calibra'lar, arkadan itisli Omega'lar.Taa ki GM satin alana kadar..O eski efsane Opel'ler GM'nin el atmasiyla bir anda ruhsuz karaktersiz araclara devsirildiler..O yuzdendir ki Omega icin son uretilen gercek Opel derler

Son düzenleme:
GM, Opel'i 1931 yılında satın aldı...

2002 yılından beri Opel kullanıyoruz. Sorun yaşamadık. Bir sonraki aracımız opel'de olabilir vag'ta olabilir ama ben premium marka araç satın alamıyorsam Opel'i, listede her zaman en yukarı koyarım.

Son düzenleme:
GM, Opel'i 1931 yılında satın aldı...

2002 yılından beri Opel kullanıyoruz. Sorun yaşamadık. Bir sonraki aracımız opel'de olabilir vag'ta olabilir ama ben premium marka araç satın alamıyorsam Opel'i, listede her zaman en yukarı koyarım.

1931 oldugunu bilmiyordum.Aklimda nedense hep 2000'li yillar diye kalmis.Neden 2000'li yillar kaldigini da biraz once ogrenmis oldum..2002 yilinda yonetim degisikligine gidilmis ve urun gami cok degismis..Yani eski kaliteli Opel'lerden eser kalmamis

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...