Opel ve sorunsuzluk :)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GARAJ TV
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Opelcilere sorayim gaza basinca direksiyonda bole fokurdama sesi geliyor. Fışkiyeden su atma sesi gibi. Tam direksiyon mu belli de degil sürücü tarafindan ama anlamadim. Niye boyle oldu ki?:(
bildiğim kadarıyla o arabanın direksiyonu kronik sorunluydu @berkertekin abi size yardımcı olabilir belki onda da corsa d var diye biliyorum :)
Yok bendeki Corsa C. Kronik direksiyon kutusu sorunu Corsa C'de yaygındır. Corsa D'de direksiyon kutusundan farklı sebepler de olabilir. EPS'nin elektrikli motoru en kötü ihtimal. Amortisör bilyaları ile ilgili bir şey de olabilir. Direksiyon mili de diğer bir ihtimal. Düşük ihtimal rotlara, teker bilyalarına ve direksiyon kutusuna bakılır.
Bunların hiçbirinden bir sonuç çıkmıyorsa satın zaten arabayı o ne öyle :D

Opelden ziyade artık gürses yok demek daha mantıklı olur hocam. Zira yeni modelleri gelecek ve baya iddialılarda. Ayrıca tek bir bayi nin yaptığını genele vurmak bence haksızlık olur markaya karşı.
Opel yok demeyelim de, Opel Türkiye yok diyelim. :) Bizim de ailece hatırı sayılır mazimiz var Opel servisleriyle. Bak tek bir servis değil, birden çok.. =)

Yok bendeki Corsa C. Kronik direksiyon kutusu sorunu Corsa C'de yaygındır. Corsa D'de direksiyon kutusundan farklı sebepler de olabilir. EPS'nin elektrikli motoru en kötü ihtimal. Amortisör bilyaları ile ilgili bir şey de olabilir. Direksiyon mili de diğer bir ihtimal. Düşük ihtimal rotlara, teker bilyalarına ve direksiyon kutusuna bakılır.
Bunların hiçbirinden bir sonuç çıkmıyorsa satın zaten arabayı o ne öyle :D
Bugun 150 km civari yol yapicam video cekerim ilk defa oyle sacma bi ses duydum.

2003 Zafira sahibiyiz 110k km oldu verdiği tek sıkıntı egr kaynaklı oldu oda egr valfi değişince düzeldi. Birde direksiyonu en dibe vurdurunca direksiyon hidroliği kaçırıyor deniyor onada dikkat etmek lazım, biz öyle bir sorun yaşamadık.

Bugün çok fazla satış/servis rezaleti videosu izledim. Bir tanesini de burada paylaşarak konuyu hortlatayım :)
Aynı olayı gözümün önünde bir araç sahibi öğrenirken bizzat şahit olmuştum. İstanbul'da bir Ziebart şubesinde boya koruma için getirdiği 0 km aldığı Astra J Sedan arabasının boyalı olduğunu öğrenen amca çıldırmıştı.

Son düzenleme:
Opel sahibi degilim fakat halamda j kasa sedan astra var arabayı belki 15 sefer servise ben götürdüm sorunu vites kutusundan yüksek hızlarda ciyaklama sesi gelmesi otomatik olmasına rağmen geri vitesde topuzun titremesi birde arada sırada sunroofun inat edip açılmaması veya kapanmaması sorunu vardı servis ziyaretlerim sırasında sunroof sorununu ve geri viteste topuzun titreme sorununu çözdüler fakat yüksek hızlardaki ciyaklaması devam ediyor

Bizde her vw aracımızı sulalecek %90 oranda dsg alıyoruz ve hiç sıkıntı yaşamadık daha. Her zaman denir teknoloji biraz şans işidir diye.
Teknoloji şans işi olabiliyor.
Teknoloji şans işi değildir.Sosyal bilim falan değil ki bu görecelik olsun.Teknoloji ortaya çıkarken yapım basamaklarından birinde problem vardır bu da 100 araçtan birine denk gelebilir.Önemli olan bu riski 0' a indirgemektir.1000 de bir ihtimalli bir şey çok küçük ihtimal olarak görülebilir ancak o 1000 de 1 lik olay başına gelirse %100 dür senin için.

Teknoloji şans işi değildir.Sosyal bilim falan değil ki bu görecelik olsun.Teknoloji ortaya çıkarken yapım basamaklarından birinde problem vardır bu da 100 araçtan birine denk gelebilir.Önemli olan bu riski 0' a indirgemektir.1000 de bir ihtimalli bir şey çok küçük ihtimal olarak görülebilir ancak o 1000 de 1 lik olay başına gelirse %100 dür senin için.
Opel alırsam benim gözümde %70 ayıplı maldır. Sorunsuz senelerce bineceğim bir araba çıkması sürpriz olur :D
1. sayfadaki mesajım:
2001 Corsa C 1.2 Benzin:
Direksiyon kutusu bilinen kronik arızası. Elektrik sistemi çok hassas. 2 yıl önce şarj dinamosu ve V kayışı gergi kasnağını değiştirdim. 3 yıldır gösterge ve immobilizer sorunu yaşıyorum, ustalar tecrübe edemediği için yapamadılar. Artık tecrübe edilebilecek sıklığa geldi, zamanım elverdiğinde götüreceğim. Soğuk havalarda süspansiyon gıcırtısı da kroniktir, hatta arızadan bile saymazlar :) Düğme tipi kornalar zamanla yırtılıyor. Bu da kroniktir ama arızadan sayılmaz.
2012 Meriva 1.3cdti EcoFlex:
Motorlu taşıttan soğuttu bizi. Nakliye sırasında denize düşürdüler de çıkarıp temizleyip bize mi sattılar nedir hala bundan şüphe ediyorum. Böyle fiyasko olmaz. Sert virajda ön tekerlekler hiçbir yere çarpmadan akstan nasıl kurtulur? Arka tekerleklerin normal dışı aşınmasıyla Arka aksın da yamuk olduğu satan bayii değil, başka bir yetkili servis tarafından tespit edildi. Ne yapsak kullanıcı hatası denecekti, ispatlayamazdık. Yolda seyir halindeyken şalter kapatma gibi tehlikeli bir huyu vardı. Göstergeler kapanıyor, tüm ışıklar sönüyor, radyo filan kapanıyor, araç stop ediyor, yakıt kesiliyor vs. öyle bir şalter kapamaydı. Tecrübe edilemediği için servisler tarafından onarılamadı. En son Polo IV ve kardeşi Seat Ibiza/Cordoba'larda görülen kadifemsi plastiklerin soyulması sorunu bu arabada da vardı. Garanti kapsamında onarıldı. Nüksetmeden elden çıkardık zaten.
Son çıkan Opel'leri saymazsak radyo çekim gücü zayıftır. Böyle de bir sinir eden sıkıntısı vardır. GM benzinli motorları genelde 90°C nin biraz üzerinde çalışır. Bu yüzden hararete meyillidir. O yüzden zorlu koşullarda arada hararet göstergesini kontrol etmekte fayda var.

Ha, arabam karakterlidir. Benimle herşeyi direk konuşur. Benim ona baktığım kadar o da bana bakar bilirim. Yazdığım olumsuzluklarının yanında bir sürü sağlam özelliğini de sayarım. O yüzden vazgeçmiyorum.

Malesef bu görüşünüze katılmıyorum milyon adet üretilen bir ürünün arızalı olanını almak kesinle şans işi örneklemem gerekirse dayıma sıfır bmw 5.30 aldık arabanın 2 hafta sonra şanzımanı dağıldı dişliler sorunlu imiş yenisiyle degistirdiler komple,benle aynı gün arkadaşım 1 litre ecoboost focus aldı benimki hiç bir sıkıntı çıkartmadı arkadaşimınki subab eritti ilk haftası dolmamıştı daha

Malesef bu görüşünüze katılmıyorum milyon adet üretilen bir ürünün arızalı olanını almak kesinle şans işi örneklemem gerekirse dayıma sıfır bmw 5.30 aldık arabanın 2 hafta sonra şanzımanı dağıldı dişliler sorunlu imiş yenisiyle degistirdiler komple,benle aynı gün arkadaşım 1 litre ecoboost focus aldı benimki hiç bir sıkıntı çıkartmadı arkadaşimınki subab eritti ilk haftası dolmamıştı daha
Katılır katılmazsınız o size kalmış yalnız bu benim düşüncem değil Martingale kanunudur.Kanunlar da bizlerin kabul edip etmemizle değişebilecek durumdan çoktan uzaklaşmış bilimsel gerçeklerdir.Dayınızın yaşadığını amcam c max te yaşadı maalesef

2004 elegance vectra kullanmıştım 2 sene konforu özellikleri yola oturuşu gayet iyidi yanlız sensör arıza ve uyarılarından soğuyup satmıştım

1997 Vectra b kasa dayım da var ilk sahibi şu an doğu yollarında kullanılıyor ve 400 k km'yi devirecek ve yaşı haliyle ufak tefek sorunları dışında bir sorun çıkarmadı hala da biniyor. Evet opel'ler de arıza yaşanabiliyor ama her Opel için aynısı söylenemez.

Hayatınızın başlangıcı ile 2013 arası çok boş geçmiş , 2013 sizin için bir milat olmuş :)

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mesela ben her ay c4 picasso için sanayideyim geçen 3 kere sileceği bozulmuş :D tabii sonra bir baktım ki silecekler de citroen yazıyor işte o görüntü kalbime kazındı eğer bozulmasaydı görmeyecektim bile.

Mesela ben her ay c4 picasso için sanayideyim geçen 3 kere sileceği bozulmuş :D tabii sonra bir baktım ki silecekler de citroen yazıyor işte o görüntü kalbime kazındı eğer bozulmasaydı görmeyecektim bile.
12 numara anahtarla cayinizi karistirmadiysaniz büyük eksiklik var .

Japonculara aciyorum adamlar sanayi keyfinden mahrum kaliyor :)
Hayat italyanda , klima köpüğü siktık fren müsuru bozuldu :D

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...