Oto Temizlik Ürünleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alfhonso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Sonax- AutoInnen Reiniger kullanıyorum. Türkiye'de satılırken de almancası yazıyor diye öyle yazdım. Türkçesi Sonax genel iç temizleyici.
Bayağı kaliteli bir sprey, kokusu da güzel. Tam Alman işi.

Sonax- AutoInnen Reiniger kullanıyorum. Türkiye'de satılırken de almancası yazıyor diye öyle yazdım. Türkçesi Sonax genel iç temizleyici.
Bayağı kaliteli bir sprey, kokusu da güzel. Tam Alman işi.

Eğer dediğin şeffaf kutuda şeffaf renkli ürünse, evde yarıdan biraz az duruyor denemek isteyene verebilirim. Bir şeye yaramadı benim sattığım Corsa’da.

Eğer dediğin şeffaf kutuda şeffaf renkli ürünse, evde yarıdan biraz az duruyor denemek isteyene verebilirim. Bir şeye yaramadı benim sattığım Corsa’da.
Bende baya işe yarıyor ya. Çok ağır lekelerde denemedim ama gayet iyi aldı koltuklardaki genel kiri. Belki de kumaş seçiyor olabilir, kimyasal sonuçta bunlar.

Kumaşta denemedim açıkcası ama tavan döşemesi ve plastikte kullandım gram etki etmedi.
Tavan falan için aynı malzemenin ''extreme'' versiyonu var. O gri kutulu, onu da tavan için kullanmıştım. Bayağı oldu tabii. Benim arabamın plastiklerinde gayet iyi iş görüyor, BMW için tavsiye ederim.

Tavan falan için aynı malzemenin ''extreme'' versiyonu var. O gri kutulu, onu da tavan için kullanmıştım. Bayağı oldu tabii. Benim arabamın plastiklerinde gayet iyi iş görüyor, BMW için tavsiye ederim.

Sonax’da Xtreme ürünler bence piyasadaki en başarılı olanlar. Çoğu bendeki ürün Xtreme ve çok memmunum gerçekten.

Herkese merhabalar. Oto iç detailing temizlik vs bazı konular var biliyorum.

Bi konu da ben açmak istedim. Alfa'nın iç koltuklarda bazı lekeler var. Motor içini de ıslak mendille falan sildim biraz ama iç motor vs komple temizletmek istediğimde oto kuaförler 150-250TL civarında Rakamlar istedi. Günümüz modası detailing tükanları da 500-600 TL civarında istiyor. Daha önceki konulardan ve izlediğim bazı videolardan esinlenerek ürünleri kendim alıp temizlik yapma kararı aldım. Bu akşam sipariş verip doğrudan almayı planlıyorum.

Bilgili ve ilgili arkadaşlarımın önerilerine açığım :)

Teşekkürler
Bilsem yani umudumu kaybetnesen öncesi sonrası yapardım. her türlü temizlik ürünü, (yıkama makinalı dahil) oto yıkamacılar dahil baya koltuktaki lekeleri çıkarmak için uğraşmış ve umudum bitmişti. ta ki bir sitede göz gezdirirken yarım litresi 35 tl olan ürün 1 lt si o fiyata satılınca ve kargo bedava olunca onuda deneyecem deyip aldım. ürün; valet pro classic carpet cleaner. ürünü püskürtetek uyguladım temizlik fırçası ile ovalayıp kurulama bezi ile kuruladım.hiç birşey kalmadı.
onun dışında iç olsun dış olsun megauirs marka ürünleri çok beğeniyorum.
bilgi maksadında sakın ola zift katran kiri çıkartıcı ürüne para vermeyin, ürün bildiğiniz gaz yağı :)
ben aldım siz almayın.

Konu içerisinde ki yorumları okuduğumda çok geride kaldığımı hissettim. Araç içerisini nemli fiber bezle siliyorum, deri koltukları aynı şekilde nemli fiber bezle siliyorum. Trimleri nemli fiber bezle siliyorum. Motoru nemli kumaş parçalarıyla siliyorum. Deri koltuklarımı baştan yaptırdığımda muhtemelen deri için ayrı bir bakım yumuşatıcı kullanacağım o kadar.

Edit: Nemli fiber bez bir tanemdir. :cool:

Son düzenleme:
Konu içerisinde ki yorumları okuduğumda çok geride kaldığımı hissettim. Araç içerisini nemli fiber bezle siliyorum, deri koltukları aynı şekilde nemli fiber bezle siliyorum. Trimleri nemli fiber bezle siliyorum. Motoru nemli kumaş parçalarıyla siliyorum. Deri koltuklarımı baştan yaptırdığımda muhtemelen deri için ayrı bir bakım yumuşatıcı kullanacağım o kadar.

Edit: Nemli fiber bez bir tanemdir. :cool:

Araba hafif tozluyken bu şekilde silen çok görüyorum ve efsane bi parlaklık oluyor. Acaba hızlı cila kullanmakta ben mi yanlış yapıyorum diye düşünüyorum bazen ama gece çiy düşmesiyle sabah boncuk boncuk görünce hızlı cilanın ne kadar doğru işlem olduğunu anlıyorum. Yola çıkıp hızlanmaya başladıkça da suyu üstünden atıyor zaten o da ayrı bir keyif [emoji1]

Motor için würth tavsiye ederim. Döşemeler için Türk malı Megurex Nano temizleyici süper iş görüyor. Torpido için Sonax’ın Xtreme Matt. Jant için Astonish. Lastik parlatıcı için en ucuz ne bulursan onu kullan. Plastik aksam için Meguiars PlastX Saydam. Cam yüzeyler için Amway Loc. Klima ve klima yolları temizleyici için Sonax Klima Temizleyici. Hızlı cila Sonax Brilliant Shine kullanıyordum ama yeni favorim Sonax Carnauba Highspeedwax (sarı sıvılı, şeffaf sprey kutulu). Ve her ürün için mutlaka güzel bi uygulama bezi, pedi, fırçası alman gerekiyor. Ben tamamını kullanıyorum ve bizzat çok memmunum. Kendi yerim olmadığı için şampuan tecrübe etmedim, petrollerde yıkayıp bu ürünlerle detaylandırıyorum. Belki toplu olarak en az bi detaylık ücreti kadar para yatırmış olacaksın ama, en az 1 yıldan fazla kullanacağın için ve devamlılık sağlayacağın için etkili ve kalıcı detaylandırmış olacaksın. Bu saydığım ürünlerin kullanımı içinde ayrıca bilgi verebilirim.

HB'd eveya N11 de zaman zaman oto temizlik ürünleri %50 indirime giriyor. Bu mesajı taslak olarak bir yere kaydetmek lazım.

Würt sıkıp motoru temizledik diyelim. Yağlı bir yüzey bırakıyormu. Yani aracı daha kirletmiyor dimi

Uçup giden bir madde. Yağlı bir yüzey bırakmıyor. Eğer öyle olsaydı, araç tekrar ve daha çabuk kirlenirdi. Ben öncelikle kaput keçesini ılık su, pril karışımıyla kötü bir bezle iyice siliyorum. Az nemli bezle de kaputtaki metal yerleri siliyorum. Sonra würth’ü motorun her yerine eşit miktarda sıkıp 10 dakika bekliyorum. Kuru, temiz ama kötü bir bezle tekrar elimin girdiği her yeri iyice siliyorum ki yağ ve yağ buharı olan yerlerdeki kiri almış oluyorum. Sonra kaputu kapatıp devam ediyorum [emoji1]
bu videodan referans alıp, denemiştim. 4-6 ay kadar da rahat rahat götürüyormuş.

Son düzenleme:
Araba hafif tozluyken bu şekilde silen çok görüyorum ve efsane bi parlaklık oluyor. Acaba hızlı cila kullanmakta ben mi yanlış yapıyorum diye düşünüyorum bazen ama gece çiy düşmesiyle sabah boncuk boncuk görünce hızlı cilanın ne kadar doğru işlem olduğunu anlıyorum. Yola çıkıp hızlanmaya başladıkça da suyu üstünden atıyor zaten o da ayrı bir keyif [emoji1]

Hızlı cila dediğin gibi çok doğru bir işlem. Yalnız aracı hafif tozluyken dışını asla silmiyorum hocam, zımpara etkisi gibi oluyor sonra. Nemli bezi dışında kullanmıyorum. :) Arabamın kaportasına çok özeniyordum senin gibi, İstanbul'a geldim geleli 4 defa park halinde vurmuşlar aracıma. Eskiden her ay düzenli cilasını atardım, didik didik cilayı işlerdim aracımın üstüne.

Hızlı cila dediğin gibi çok doğru bir işlem. Yalnız aracı hafif tozluyken dışını asla silmiyorum hocam, zımpara etkisi gibi oluyor sonra. Nemli bezi dışında kullanmıyorum. [emoji4] Arabamın kaportasına çok özeniyordum senin gibi, İstanbul'a geldim geleli 4 defa park halinde vurmuşlar aracıma. Eskiden her ay düzenli cilasını atardım, didik didik cilayı işlerdim aracımın üstüne.

Sakınan göze çöp batar misali ama ben seviyorum uğraşmayı. Yerim tamamen bana ait olsa neler neler yaparım da işte yer yok sıkıntı [emoji38]