Oto Temizlik Ürünleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan alfhonso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Uçup giden bir madde. Yağlı bir yüzey bırakmıyor. Eğer öyle olsaydı, araç tekrar ve daha çabuk kirlenirdi. Ben öncelikle kaput keçesini ılık su, pril karışımıyla kötü bir bezle iyice siliyorum. Az nemli bezle de kaputtaki metal yerleri siliyorum. Sonra würth’ü motorun her yerine eşit miktarda sıkıp 10 dakika bekliyorum. Kuru, temiz ama kötü bir bezle tekrar elimin girdiği her yeri iyice siliyorum ki yağ ve yağ buharı olan yerlerdeki kiri almış oluyorum. Sonra kaputu kapatıp devam ediyorum [emoji1]
bu videodan referans alıp, denemiştim. 4-6 ay kadar da rahat rahat götürüyormuş.

bu baya uzaktan cort cort sıkıyor :D bizim benzinli arabalarda bu kadar sıkmak dert yaratmaz dimi :D

Lastik parlatıcı
İç trim Genel temizleyici
Koltuk kumaş temizleyici
Plastik temizleyici
Hızlı cila
Çizikler için kuvvetli cila

Bunların hepsini ya bir süre kullandım, ya da devamlı evimde/arabamda bulundurdum. Hepsi de güzel ürünler, tavsiye ederim.

Würth motor temizleyici güzelmiş. Bu tür temizleyiciler çok çabuk buharlaştığından kısa devre riski düşüktür, o sebeple kolay kolay elektronik parçalara zarar vermez. Ama kontak açıkken uygulamamakta fayda var. Bir de bunun gibi spreyleri sıktıktan sonra güzelce temizlenmezse, sonrasında üerinde çok fazla toz tutar.

Lastik parlatıcı
Koltuk kumaş temizleyici
Plastik temizleyici
Hızlı cila

Bunların hepsini ya bir süre kullandım, ya da devamlı evimde/arabamda bulundurdum. Hepsi de güzel ürünler, tavsiye ederim.

Würth motor temizleyici güzelmiş. Bu tür temizleyiciler çok çabuk buharlaştığından kısa devre riski düşüktür, o sebeple kolay kolay elektronik parçalara zarar vermez. Ama kontak açıkken uygulamamakta fayda var. Bir de bunun gibi spreyleri sıktıktan sonra güzelce temizlenmezse, sonrasında üerinde çok fazla toz tutar.

Würth’te toz tutma olayı yok. Elimin girmediği yerleri silemedim, toz tutmadı henüz.

Son düzenleme:
Temizlemeden önce sonra çeker misin abi
Before/After istiyoruz sn. müdür @alfhonso

tamam tamam yapıcam da ürünlerin tamamı gelmedi parça parça geliyor kargo değişik iş. büyük ihtimal haftasonuna yaparım

Alfada kullan, çalışmazsa motor haber ver :)

abi internette epey fazla video yorum vs var, motora zarar verdiğini söyleyene rastlamadım henüz. Kullanınca haber veririm yine de :)

Lastik parlatıcı
Koltuk kumaş temizleyici
Plastik temizleyici
Hızlı cila

Würth Motor Temizleyici
Sonax Xtreme Torpido Temizleyici
Meguiars Zemin Temizleme

olarak 3 ürünü aldım, yanlarına da
Sinbo SVC-3460 Islak&Kuru Elektrikli Araba Süpürgesi aldım ihtiyacım vardı. Tabi ben aldığımda 25 tlydi şimdi 41 olmuş :)

Ürünler kısım kısım geliyor, yarın tamamlanır tahminimce. Cuma veya duruma göre cumartesi günü uygulama yapacağım. Bilgi veririm :)

tamam tamam yapıcam da ürünlerin tamamı gelmedi parça parça geliyor kargo değişik iş. büyük ihtimal haftasonuna yaparım

abi internette epey fazla video yorum vs var, motora zarar verdiğini söyleyene rastlamadım henüz. Kullanınca haber veririm yine de :)

Würth Motor Temizleyici
Sonax Xtreme Torpido Temizleyici
Meguiars Zemin Temizleme

olarak 3 ürünü aldım, yanlarına da
Sinbo SVC-3460 Islak&Kuru Elektrikli Araba Süpürgesi aldım ihtiyacım vardı. Tabi ben aldığımda 25 tlydi şimdi 41 olmuş :)

Ürünler kısım kısım geliyor, yarın tamamlanır tahminimce. Cuma veya duruma göre cumartesi günü uygulama yapacağım. Bilgi veririm :)
Bu islak kuru supurge koltuk islaksa icindeki pislikleri cekermi yani hali yikama vb gibi

Beyler arabayı kendim şampuanlamak için bugün harika bir işleme denk geldim. Sabah işyerinin servisini beklerken petrola girdim sakız almaya, bir dolmuşçu camlarına basınçlı ilaçlama pompasıyla su sıkıyordu. Bende de yeşil ışık yandı. O ilaçlama pompasına şampuanı hafif sulandırıp koysam ve arabayı o şekilde şampuanlasam, petrolün sadece 2 liraya tazyikli yıkama suyunu kullansam çok süper olur diye düşünüyorum. Pompa şudur:
9aaa625b14adf04f45b87aa5523f3774.jpeg

Fikirleriniz nedir?

Beyler arabayı kendim şampuanlamak için bugün harika bir işleme denk geldim. Sabah işyerinin servisini beklerken petrola girdim sakız almaya, bir dolmuşçu camlarına basınçlı ilaçlama pompasıyla su sıkıyordu. Bende de yeşil ışık yandı. O ilaçlama pompasına şampuanı hafif sulandırıp koysam ve arabayı o şekilde şampuanlasam, petrolün sadece 2 liraya tazyikli yıkama suyunu kullansam çok süper olur diye düşünüyorum. Pompa şudur:

Fikirleriniz nedir?
Arabaya asla kuyu suyu kullandirma derim

Fikirleriniz nedir?
Şampuanın, oto yıkama makinalarındaki köpük gibi kostikli olmayacağı için yine süngerle güzel güzel silmen gerekecektir. Sonrasında, benzinliğin tazyikli suyu şebekeye bağlıysa onunla durularsın.
Edit: yalnız aklında olsun, bu pompalar dışarıdan gözüktüğü kadar pratik değiller. Sürekli pompalayıp durman lazım. Çok tazyikli de değiller. Bir de üstüne kolayca pompa mekanizması bozuluyor patlıyor işi çabuk bitiyor.

Son düzenleme:
Şampuanın, oto yıkama makinalarındaki köpük gibi kostikli olmayacağı için yine süngerle güzel güzel silmen gerekecektir. Sonrasında, benzinliğin tazyikli suyu şebekeye bağlıysa onunla durularsın.

Ph nötr şampuan kullanıp, sadece tazyikli suyla arabayı durulayacağım için boyayı bence çok çok daha iyi kurtarmış olacağımı düşünüyorum bende.