"OY VER"

REFERANDUM HANGİ DOĞRULTUDA OY KULLANCAKSINIZ?

• EVET

Kullanılan: 20 21.5%
  • HAYIR

Kullanılan: 73 78.5%

• Kullanılan toplam oy
    93
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
cidden kadavralarında beyin nöronlarını incelemek istiyorum. ya arkadaş hergün kötüye gidiyoruz terör ekonomi güç olarak. hala nasıl doğruyu savunduklarından eminler. ulan madem doğrusunuz niye sürekli gemi su almaya devam ediyor. madem süper güç olarak görüyorlar kendilerini niye evlerinde etli yemek pişmiyor kıyma alamacak hale geldiler. lan madem doğru yaptıgını savunuyorsun niye hergün kötüye gidiyorsun. hollanda diyorlar şimdide cıldıracagım. ulan adamın topragı adamın evi. keyfi ne isterse onu yapar ona karısma hakkını nerden buluyorsun. madem özgürlük kendin olmayan topraklarda herşeyi yapma hakkını buluyorsun, onlar gelip sultanahmet caminde işemeli sıcmalı ayin yapsınlar, özgürlük deyip sessiz ve tepkisiz kalabilcek misin. kardeşim, toprak kiminse onun dediği olur. susucaksın. yarın öbürgün sende "kendi toprağında" hollanda vatandaşına yasak/deport koyarsın. tc sınırları içinde de senin borun öter bitti gitti. yaşam biçimlerine karışmayı o kadar hak göriyorlar ki kendilerine başka devletin toprak ve iç işlerinde bile söz hakkı buluyorlar kendi kafalarınca. ulan öğrencinin evine kızlı erkekli yaşamasına benzer mi bu, empati yoksunu çomar kardeşim
Çomar derken kimler köpek olmakta burada ?

hollanda polisinin k9 köpekleri varya. normal köpek hocam. bildiğiniz kurt. hani ingilizlerin atları varya, hollandalılarında köpekleri var polisin elinde. göstericilere tut oğlum diye salmışlar haberlerde gördüm
"empati yoksunu çomar kardeşim" demişsin. basbayağı bir kesime köpek diyerek hakarette bulunmuşsun.

hollanda demiş ki toprak benim kardeşim istemiyorum sizi defolun gidin demiş, bunlar kala kapıyı zorluyor. lan neyini anlamıyorsunuz adam evimde topragında istemiyorum gidin diyor. burası benim diyor, defolun kendi ülkenize diyor. bunu anlamayıp idrak edemeyecek ney var.

bide erdoğan hep mağdur. madem bu kadar kötü yöneticisin, niye hala siyasettesin. bırakta işini yapabilecekler otursun o koltuğa. yeni muhsinlere yer aç, 15 yıldır ilerleme kaydedemedik göz var izan var başarısızsın işte. devret koltugu dimi kardesim

İçimizdeki Hollandalılar şunu bilmeli uluslar arası anlaşmalar vardır. Ona göre hesap sormaktayız. Yoksa anlaşmalarda önceden de yapılamazdı. Ne oldu da şimdi böyle davranmaktalar ?

İçimizdeki Hollandalılar şunu bilmeli uluslar arası anlaşmalar vardır. Ona göre hesap sormaktayız. Yoksa anlaşmalarda önceden de yapılamazdı. Ne oldu da şimdi böyle davranmaktalar ?
uluslar arası anlaşmada başkasından izin almadan başkasının ülkesinde toprağında miting yapmakta varmı. varsa ilgili uluslararası mahkemelerde var oraya şikayet edersin.

bakın, kimse hollandayı savunmuyor. siz bütün hayırcıları vatan haini sanıyorsunuz ya. olay hollanda aşığı olmak değil. olay o vatandaşlar diyor ki, anlayısınızda nasıl bir problem var, ülke hollandanın kendi topragı, onlar sizi istemiyor, siz ise ben yapcam diye diretiyorsunuz. adamlar ülke benim defolun diyor, siz bunu anlamıyorsunuz. bu kadar basit birşeyi nasıl anlamıyorsunuz da gelip ülke geleceğine etki ediyorsunuz diyorlar. ben senin evinin salonunda sana sormadan çat kapı gelip miting yapsam, sen defol evimden desen bende cıkmamakta dirensem hoşuna gider mi? adamın topragı adamın evi. defolun istemiyorum sizi gelmeyin diyor. bunu anlamayacak ney var. bunu anlayamayan idrak edemeyen biri ülke kaderine etki ediyor verdiği oylarla. bunun sağlığını sorguluyor hayırcı cephe aslında

Son düzenleme:
yine mi mağduriyet. hocam artık politikanız kabak tadı vermeye başladı:D

hocam boşverin siz evet deyin mutlu olun bizde hayır diyelim mutlu olalım. boşuna tartışmayalım. bakın arkadaşlar birsürü soru sormuşlar, siyaset konusmak isterseniz onların sorularını cevaplayarak başlayabilirsiniz. benide engelle butonundan engelleyebilirsiniz. ortaya attıgım lafları üstünüze alınmanıza gerek kalmaz. kendinizi biliyorsunuz değil mi, madem öyle değilsiniz o zaman alınganlık yapmaya gerek yok. bırakın çomarlar alınsın cevap versin.
Arkadaşım senin yazdıkların basbayağı suç. Nefret var, aşağılama var kamplaşma var. Evet mi ? Hayır mı bir sürü yorum yazan var ama bir kaç kişinin hiç ayarı yok. Zaten yazılanların birçoğu benim için o kadar çarpık ki hiç cevapla uğraşmıyorum. Bari aşağılama ve hakaret olmasın.

bakın akın bey şöyle yapalım. ben haksızlığımı kabul ediyorum. ben yanlışım. ben doğruyu görememişim. yanlış yoldaymışım. şeytanın etkisi altındaymışım. akp li oldugunuza göre dine yakın birisiniz muhtemelen. o zaman bilirsiniz mevlana ne olursan ol tövbe et yine gel demiş. allahın da (kitap aracılıgı ile) peygamberinde hadislerinde tövbeyi her şartta kabul edeceğini yazıyor. tamam ben tövbe ediyorum yanlışlarım için, sizdende cumhurbaşkanından da, hakaret ettiğim kitleden de özür diliyorum.

sizden tek ricam, sizde kendiniz gibi olanlarda kendinizden olmayanı ayırmayın bundan sonra. siz biz olmasın, ötekileştirmeyin kimseyi. sokakta el ele tutuşuyor diye gençlere saldırmayın. ramazanda su içiyor diye insanlara saldırmayın. dövmesi var diye atayiz bu diye yargılamayın. yeterki sırf sizin gibi düşünmüyor diye kimseye saldırmayın salça olmayın bana yeter. bakın siz bir yandaş kazandınız benimle, bende bir insanlık kazanmak istiyorum sizinle. anlaştık mı?

Son düzenleme:
@tesla Hocam fikirlerini, üzüntünü, öfkeni ve hayalkırıklıklarını anlayabiliyorum. Ama karşıt fikirli insanlarla diyalog haline girildiğinde onlara sert çıkışlar ve biraz daha üst perdeden konuşmalar hiç bir şeyi değiştirmeyeceği gibi, senin savunduğun fikirlerin tam aksine bir yön izlemelerini de pekiştirecektir. Hislerini anlıyorum ama biraz daha ılımlı olabilirsen ortada bir sorun kalmayacaktır. İnşaallah yanlış anlaşılmamışımdır.

Uluslararası anlaşmalarda Hollanda ve Türkiye arasında yaşanan bu tarz bir krizde yapılabilecek maksimum yaptırım iki ülkenin tüm ekonomik ve siyasi ortaklıklarının bitirilmesi, konsoloslukların kapatılması veya vatandaşların karşı ülkeye ihracı şeklinde sıralanabilir fakat bunların olması Hollanda'ya zaten bir zarar vermeyecektir. Yaptıkları davranışların bedeli herhangi bir savaş çıkmasını gerektirecek nitelikte değildir.

2010 yılında %52 küsür evet oyu ile geçen referandumda halk anayasanın değişikliğini kabul etti. Bu değişikliklerin içinde özellikle askeri ve yargı alanında büyük değişiklikler yapıldı. Bu iki alana özellikle dikkat çekmek istiyorum çünkü kumpas davalarıyla içeri tıkılan askerler, temizlenen ordu yerine fetöcü yapılanmanın elemanları getirildi. Bu anayasayı da önümüze getiren gülen cemaati emriyle akp idi. Zaten o davalarda içeri atılan vatansever askerlerin de suçsuzluğu kanıtlandı. Yerlerine getirilen askerler zaten 15 temmuzu yaptı.

Özellikle;
Askeri yargının görev alanı daraltılıyor. Askerler ağır cezalık suçlarda sivil mahkemelerde yargılanacak.
Askeri yargı organlarının kuruluş ve işleyişinin "askerlik hizmetlerinin gereklerine göre düzenlenececeği" ibaresi anayasadan çıkarılıyor.

Bu iki maddeyle ve anayasadaki yargı kolunda yapılan değişiklikler, kumpas davasıyla suçlanan vatansever askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açtı. Özellikle kumpas olduğu ortaya çıkan Balyoz ve Ergenekon davaları da bu değiştirelen maddeler sayesinde görülebildi.

2010 referandumunda değiştirilen anayasaya hiç bir Avrupa devleti tek laf etmezken, bugünki anayasaya değişikliğinde evet oyuna karşı çıkmaya çalışmalarının en büyük sebebi, milliyetçilik duygularımıza oynayarak halkın evet vermesini sağlamaktır. Çok basit bir mantıktır bu, evet oyu ile gelecek başkanlık rejimini, karşı çıkan hangi Avrupa devleti kullanıyor ? Madem Türkiye için böylesine yararlı olacak bir yönetim şekli bu, neden kendi ülkelerinde bu rejimi uygulamıyorlar ?

Saydık, geri kalmış ülkeler haricinde hiç bir devlet tek adam rejimini kullanmıyor. Ülkelerin de isimlerini tek tek saydık. 2010'da evet dediniz, dedik ki ülke kötüye gidecek, gitti ve o değişen anayasayla ordu ihraç edildi ve darbe yapmaya kalktılar. Biz şimdi tekrar diyoruz, evet çıkması halinde bu ülke bölünmeye gidecek. İlk dediğimiz çıktı, bu seferkinin diliyoruz ki çıkmasın. Ama çıkarsa bu sefer öyle darbeyle falan kurtaramayız, komple ülke elden gider lütfen aklınızda olsun.

Son düzenleme:
uluslar arası anlaşmada başkasından izin almadan başkasının ülkesinde toprağında miting yapmakta varmı. varsa ilgili uluslararası mahkemelerde var oraya şikayet edersin.

bakın, kimse hollandayı savunmuyor. siz bütün hayırcıları vatan haini sanıyorsunuz ya. olay hollanda aşığı olmak değil. olay o vatandaşlar diyor ki, anlayısınızda nasıl bir problem var, ülke hollandanın kendi topragı, onlar sizi istemiyor, siz ise ben yapcam diye diretiyorsunuz. adamlar ülke benim defolun diyor, siz bunu anlamıyorsunuz. bu kadar basit birşeyi nasıl anlamıyorsunuz da gelip ülke geleceğine etki ediyorsunuz diyorlar. ben senin evinin salonunda sana sormadan çat kapı gelip miting yapsam, sen defol evimden desen bende çıkmamakta dirensem hoşuna gider mi? adamın topragı adamın evi. defolun istemiyorum sizi gelmeyin diyor. bunu anlamayacak ney var. bunu anlayamayan idrak edemeyen biri ülke kaderine etki ediyor verdiği oylarla. bunun sağlığını sorguluyor hayırcı cephe aslında
1. Bütün hayırcılar vatan haini değil.
2. Bizimle ilgili Avrupa devletleri ile bir takım anlaşmalarımız var. Buna istinaden konuşmalar hep olmaktaydı.
3. Türkiye Cumhuriyeti'nin Bakanı Türk konsolosluğuna (Türk Toprağı) gitmek istiyor ama yolu 30mt. kala kesiliyor.
4. Bırakalım da Hollanda söylesin neden yapılamayacağını. Olay daha tazeyken Hollanda'ya empati yapmak erken. Yarın bakarız "yoksa fazla gaza geliyoruz" diye.
5. Ne evetçiler ne de hayırcılar bu 18 maddeyi kendi Hukuk bilgisiyle çözemezler. Herkez aslında inandığı kimselerin tavrına göre davranmakta. Bu arada ben yaşadıklarım gereği başkanlık sisteminin çok daha iyi olacağına eminim.

@akinayk Bakın ne güzel söylemişsiniz herkes inandığı kimselerin tavrına göre davranmakta diye. Demek istediğimiz bunun olmaması gerektiği. Kimseden etkilenmeyip düşünerek araştırarak bir kanıya vardıysanız ben buna saygı duyarım. Ama chp veya akp böyle diyor o zaman tersi olmalı gibi bir düşünce olamaz. Bir de sakıncası yoksa sizin için başkanlık sisteminin daha iyi olacağını düşündüren şey nedir öğrenebilir miyim?

@tesla Hocam fikirlerini, üzüntünü, öfkeni ve hayalkırıklıklarını anlayabiliyorum. Ama karşıt fikirli insanlarla diyalog haline girildiğinde onlara sert çıkışlar ve biraz daha üst perdeden konuşmalar hiç bir şeyi değiştirmeyeceği gibi, senin savunduğun fikirlerin tam aksine bir yön izlemelerini de pekiştirecektir. Hislerini anlıyorum ama biraz daha ılımlı olabilirsen ortada bir sorun kalmayacaktır. İnşaallah yanlış anlaşılmamışımdır.

Uluslararası anlaşmalarda Hollanda ve Türkiye arasında yaşanan bu tarz bir krizde yapılabilecek maksimum yaptırım iki ülkenin tüm ekonomik ve siyasi ortaklıklarının bitirilmesi, konsoloslukların kapatılması veya vatandaşların karşı ülkeye ihracı şeklinde sıralanabilir fakat bunların olması Hollanda'ya zaten bir zarar vermeyecektir. Yaptıkları davranışların bedeli herhangi bir savaş çıkmasını gerektirecek nitelikte değildir.

2010 yılında %52 küsür evet oyu ile geçen referandumda halk anayasanın değişikliğini kabul etti. Bu değişikliklerin içinde özellikle askeri ve yargı alanında büyük değişiklikler yapıldı. Bu iki alana özellikle dikkat çekmek istiyorum çünkü kumpas davalarıyla içeri tıkılan askerler, temizlenen ordu yerine fetöcü yapılanmanın elemanları getirdi. Bu anayasayı da önümüze getiren gülen cemaati emriyle akp idi. Zaten o davalarda içeri atılan vatansever askerlerin de suçsuzluğu kanıtlandı. Yerlerine getirilen askerler zaten 15 temmuzu yaptı.

Özellikle;
Askeri yargının görev alanı daraltılıyor. Askerler ağır cezalık suçlarda sivil mahkemelerde yargılanacak.
Askeri yargı organlarının kuruluş ve işleyişinin "askerlik hizmetlerinin gereklerine göre düzenlenececeği" ibaresi anayasadan çıkarılıyor.

Bu iki maddeyle ve anayasadaki yargı kolunda yapılan değişiklikler, kumpas davasıyla suçlanan vatansever askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açtı. Özellikle kumpas olduğu ortaya çıkan Balyoz ve Ergenekon davaları da bu değiştirelen maddeler sayesinde görülebildi.

2010 referandumunda değiştirilen anayasaya hiç bir Avrupa devleti tek laf etmezken, bugünki anayasaya değişikliğinde evet oyuna karşı çıkmaya çalışmalarının en büyük sebebi, milliyetçilik duygularımıza oynayarak halkın evet vermesini sağlamaktır. Çok basit bir mantıktır bu, evet oyu ile gelecek başkanlık rejimini, karşı çıkan hangi Avrupa devleti kullanıyor ? Madem Türkiye için böylesine yararlı olacak bir yönetim şekli bu, neden kendi ülkelerinde bu rejimi uygulamıyorlar ?

Saydık, geri kalmış ülkeler haricinde hiç bir devlet tek adam rejimini kullanmıyor. Ülkelerin de isimlerini tek tek saydık. 2010'da evet dediniz, dedik ki ülke kötüye gidecek, gitti ve o değişen anayasayla ordu ihraç edildi ve darbe yapmaya kalktılar. Biz şimdi tekrar diyoruz, evet çıkması halinde bu ülke bölünmeye gidecek. İlk dediğimiz çıktı, bu seferkinin diliyoruz ki çıkmasın. Ama çıkarsa bu sefer öyle darbeyle falan kurtaramayız, komple ülke elden gider lütfen aklınızda olsun.

Uluslar arası anlaşmalar derken orada bizim politikacılarımızın Türk vatandaşları ile çeşitli toplantılar konferanslar v.b. demek istiyorum.
2010 dan önce, kimin aday olup olamayacağına askerler karışmasaydı sistem tıkanmayacaktı. Doğru fetöcüler o zaman daha çok devlete girmişler. Ama Ben dahil kimse bunların bu kadar hain olabileceğini düşünmemiştik. Evet başındaki adam hem dinime hem de milletime haindi ama o zaman ki adıyla cemaatten olanların da bu kadar çoklukla haşhaşi olmalarını beklemedik. O meşhur bedduada ben zannettim ki işte maskesini çıkardı cemaatteki çoğunluk oradan uzaklaşır. Tam tersi oldu iyice radikalleştiler. Hasılı kelam 28 şubat 27 nisan gibi müdahaleler düzeni iyice bozdu. Bunu da onlar kullandı. Balyoz ve Ergenekon davaları 3-5 kişi için görülecek bir davaydı. Boş değildi yani. Ben daha o zamanlar bazı delillerin uydurma olduğunu anlamıştım. Aynı yöntemi bu sefer 17-25 Aralıkta hükümete denediler. O ses kaydı internete düştüğünde ne kadar seversem seveyim gerçek ne ise o diye dinledim. Tamamen montaj olduğu netti.
Ters manyel mantığı bence yanlış. Bu şekilde olayları anlamaya çalışırsanız içinden çıkılmaz. Yani bu şekilde davranarak evet için çalışıyorlar demek çok zor.
Tek adamlık rejimi değil zaten. Zorlama yorumlarla tek adam teması işleniyor. İyi değilse ya da daha iyisi gelirse onu seçeriz. Parlamenter sistemde nasıl olduğu belli. Planla ama yapama, sadece belediye başkanlığı gibi yönet. Bu konu uzun... Ha şu da var muhalefet de böyle rahat olamayacak. Proje vizyon güven vermeye çalışacak. Şimdi tek bildikleri her şeye olmaz demek. Partinin başındaki seçimde başarılı olamazsa o koltukta duramayacak.
Meselenin başı zaten 1960 darbesi. Ordu sadece asli görevini yapmalı. Ne parti gibi (27 Nisan) ne de iktidar gibi davranmamalı. Ülke olgunlaşmakta aslında, millet olarak. Kötüye gitmiyor. Sorun kripto hainlerde. Her kılığa girmekteler. Biz her türlü anlaşırız.

Uluslar arası anlaşmalar derken orada bizim politikacılarımızın Türk vatandaşları ile çeşitli toplantılar konferanslar v.b. demek istiyorum.
2010 dan önce, kimin aday olup olamayacağına askerler karışmasaydı sistem tıkanmayacaktı. Doğru fetöcüler o zaman daha çok devlete girmişler. Ama Ben dahil kimse bunların bu kadar hain olabileceğini düşünmemiştik. Evet başındaki adam hem dinime hem de milletime haindi ama o zaman ki adıyla cemaatten olanların da bu kadar çoklukla haşhaşi olmalarını beklemedik. O meşhur bedduada ben zannettim ki işte maskesini çıkardı cemaatteki çoğunluk oradan uzaklaşır. Tam tersi oldu iyice radikalleştiler. Hasılı kelam 28 şubat 27 nisan gibi müdahaleler düzeni iyice bozdu. Bunu da onlar kullandı. Balyoz ve Ergenekon davaları 3-5 kişi için görülecek bir davaydı. Boş değildi yani. Ben daha o zamanlar bazı delillerin uydurma olduğunu anlamıştım. Aynı yöntemi bu sefer 17-25 Aralıkta hükümete denediler. O ses kaydı internete düştüğünde ne kadar seversem seveyim gerçek ne ise o diye dinledim. Tamamen montaj olduğu netti.
Ters manyel mantığı bence yanlış. Bu şekilde olayları anlamaya çalışırsanız içinden çıkılmaz. Yani bu şekilde davranarak evet için çalışıyorlar demek çok zor.
Tek adamlık rejimi değil zaten. Zorlama yorumlarla tek adam teması işleniyor. İyi değilse ya da daha iyisi gelirse onu seçeriz. Parlamenter sistemde nasıl olduğu belli. Planla ama yapama, sadece belediye başkanlığı gibi yönet. Bu konu uzun... Ha şu da var muhalefet de böyle rahat olamayacak. Proje vizyon güven vermeye çalışacak. Şimdi tek bildikleri her şeye olmaz demek. Partinin başındaki seçimde başarılı olamazsa o koltukta duramayacak.
Meselenin başı zaten 1960 darbesi. Ordu sadece asli görevini yapmalı. Ne parti gibi (27 Nisan) ne de iktidar gibi davranmamalı. Ülke olgunlaşmakta aslında, millet olarak. Kötüye gitmiyor. Sorun kripto hainlerde. Her kılığa girmekteler. Biz her türlü anlaşırız.
Vallahi bizler o zamanlar da söyledik, akp cemaatin kurduğu yapılanmaya göz yumuyor. Ne istediniz de vermedik serzenişleri hep çaresizliktendi. Henüz daha işin siyasi boyutuna inilmedi, bir inilse komple akp dağılacak. Chp, Mhp ve diğer partilerin içinden de gidecekler olacak ama bu işin yuvası akp'nin içinde. Zaten bu akp'li siyasilerin bir çoğu hocaefendi dedikleri zat ile bağlantılarını hiç bir zaman reddedemedi.
Akp'li bazı vatandaşlar ve siyasiler, cemaat bizi de kandırdı dediler. Belki akp'li halkı kandırmış olabilirler ama ülkeyi yöneten kadronun kandırılması gibi bir durum yok ortada. Zaten söz gelimi kandırılmış olsalar bile bu da vahim bir durumdur. Görevini layığıyla yerine getiremiyorsun, darbe yapacak kadar sizi kandırmışlar uyutmuşlar demektir. Bu durumda ben vatandaş olarak, kandırılan bu siyasi güruha ne diye bunca yetkiyi vereyim ? Zaten ekonomik, askeri, siyasi, sosyal, kültürel hemen her alanda gerideyiz. Bugün açlık sınırı asgari ücretin de üstünde. Benim cebime giren parada bir değişiklik yok ama alım gücüm yerle yeksan oldu. Ben hemen her şeyi geçtim, iyi yönetilen bir ülke göremiyorum. 15 yılda geldiğimiz noktada gün itibariyle ortada. Böyle yöneten bir kesime ben bu gücü vermem. Chp veya Mhp'ye de vermem. Onların da basiretsiz olduklarına inanıyorum. Bu meclis toptan feshedilecek, yerlerine kabiliyetli, akp'lilerin deyimiyle kandırılmayan, vatanını seven ve satmayan, cebini düşünmeyen insanlar getirilecek.. 550-600 küsür milletvekiline de ihtiyaç yok yasa çıkarabilmek için, 300 tane adam akıllı vatansever siyasi bu ülke için yeter de artar bile.

Son düzenleme:
@akinayk Bakın ne güzel söylemişsiniz herkes inandığı kimselerin tavrına göre davranmakta diye. Demek istediğimiz bunun olmaması gerektiği. Kimseden etkilenmeyip düşünerek araştırarak bir kanıya vardıysanız ben buna saygı duyarım. Ama chp veya akp böyle diyor o zaman tersi olmalı gibi bir düşünce olamaz. Bir de sakıncası yoksa sizin için başkanlık sisteminin daha iyi olacağını düşündüren şey nedir öğrenebilir miyim?
Biraz yazdım ama eklemeler yapayım. Bir defa insan doğası bunu bekliyor. Yani ne devlette ne yanlış olsa başbakan yada artık cumhurbaşkanı sorumlu tutulmakta. Ama gel gör ki Her birim kendi bildiğini sessizce okumakta. Bunlar açıktan konuşulamadığı için bilinmiyor. Davul birinde tokmak başkasında olmamalı.

Biraz yazdım ama eklemeler yapayım. Bir defa insan doğası bunu bekliyor. Yani ne devlette ne yanlış olsa başbakan yada artık cumhurbaşkanı sorumlu tutulmakta. Ama gel gör ki Her birim kendi bildiğini sessizce okumakta. Bunlar açıktan konuşulamadığı için bilinmiyor. Davul birinde tokmak başkasında olmamalı.
Peki sorunu neden yukarıdaki insanları ''sessizce okuduğunu yapan'' değil de ''her şeyi açık açık konuşup birlikte harekete geçen'' insanlar olarak seçerek çözmüyoruz?

Vallahi bizler o zamanlar da söyledik, akp cemaatin kurduğu yapılanmaya göz yumuyor. Ne istediniz de vermedik serzenişleri hep çaresizliktendi. Henüz daha işin siyasi boyutuna inilmedi, bir inilse komple akp dağılacak. Chp, Mhp ve diğer partilerin içinden de gidecekler olacak ama bu işin yuvası akp'nin içinde. Zaten bu akp'li siyasilerin bir çoğu hocaefendi dedikleri zat ile bağlantılarını hiç bir zaman reddedemedi.
Akp'li bazı vatandaşlar ve siyasiler, cemaat bizi de kandırdı dediler. Belki akp'li halkı kandırmış olabilirler ama ülkeyi yöneten kadronun kandırılması gibi bir durum yok ortada. Zaten söz gelimi kandırılmış olsalar bile bu da vahim bir durumdur. Görevini layığıyla yerine getiremiyorsun, darbe yapacak kadar sizi kandırmışlar uyutmuşlar demektir. Bu durumda ben vatandaş olarak, kandırılan bu siyasi güruha ne diye bunca yetkiyi vereyim ? Zaten ekonomik, askeri, siyasi, sosyal, kültürel hemen her alanda gerideyiz. Bugün açlık sınırı asgari ücretin de üstünde. Benim cebime giren parada bir değişiklik yok ama alım gücüm yerle yeksan oldu. Ben hemen her şeyi geçtim, iyi yönetilen bir ülke göremiyorum. 15 yılda geldiğimiz noktada gün itibariyle ortada. Böyle yöneten bir kesime ben bu gücü vermem. Chp veya Mhp'ye de vermem. Onların da basiretsiz olduklarına inanıyorum. Bu meclis toptan feshedilecek, yerlerine kabiliyetli, akp'lilerin deyimiyle kandırılmayan, vatanını seven ve satmayan, cebini düşünmeyen insanlar getirilecek.. 550-600 küsür milletvekiline de ihtiyaç yok yasa çıkarabilmek için, 300 tane adam akıllı vatansever siyasi bu ülke için yeter de artar bile.
Akparti içinde de varlar diğerlerinde de. ama onların istediği gibi de olamıyor. Çünkü Diyalog safsatasını,"Beceremediniz artık gidin" laflarını unutmayan bir kısım ve etkili akpartili onlara meydan bırakmadı. Yandaş medya diyerek tukaka yapılan medya da takip edilirse orada bunlar irdelenmekte. Akparti daha iktidar olur olmaz 14 sene önce asker-bürokrat CHP birlikte amansız saldırı başlattı 4-5 yıl seçmenine söz verdiği hiç bir şeyi yapamadı. O zamanlar bilmediğim için kızmaktaydım Meğer ne muhtıralar verilmiş. O kapatma davası neydi? 27 nisan bildirisi neydi ? Cumhuriyet mitingleri ne anlama geliyordu ? 28 şubat sonrası 2001 krizini yaşamadık mı ? İşte ekonomik çöküntü öyle olur. İstanbul trafiği resmen boşalmıştı. Benim işyerime gelen bir grafiker 250TL ( o zaman milyon) ye çalışmaya razıydı. Kısaca her yerden sıkıştırılan bir iktidar dost eli gibi uzatılan güya "alnı secdelilere" güvendi. Bir Müslüman iftira atar mı ? (Denizcilere yapılanlar) daha kimlere ne iftiralar atılmış. Ama aslında "Beyefendi" bunlara hiç ısınamayanlardandı. (ben de) Fetö kendi diyor. Yıldızımız barışmadı gibisinden, ama parti hükümet sonuçta bir ekip işi. Ekip olarak tavır belirlemek lazımdı. Bir de bunların bağlı oldukları ağababaları var. Top yekun savaşacaksan onların da gücünü bilmek lazım. O ağababaların kullandıkları daha nice grup örgüt var içimizde. Davranış birlikteliğinden apaçık ortaya çıktılar.
İyi yönetildiğine inanmıyorsanız daha iyisini aday göstermeniz lazım. Darbeyle, her şeye hayır demekle, çalıştırmamakla bu iş olmaz. Daha ben Akpartiin ilk 4-5 yılında söylemeye başladım muhalefet yok diye. hala da yok. Belki MHP olabilir. Ama CHP de hiç ışık yok. Gerçekten isterim.

Akparti içinde de varlar diğerlerinde de. ama onların istediği gibi de olamıyor. Çünkü Diyalog safsatasını,"Beceremediniz artık gidin" laflarını unutmayan bir kısım ve etkili akpartili onlara meydan bırakmadı. Yandaş medya diyerek tukaka yapılan medya da takip edilirse orada bunlar irdelenmekte. Akparti daha iktidar olur olmaz 14 sene önce asker-bürokrat CHP birlikte amansız saldırı başlattı 4-5 yıl seçmenine söz verdiği hiç bir şeyi yapamadı. O zamanlar bilmediğim için kızmaktaydım Meğer ne muhtıralar verilmiş. O kapatma davası neydi? 27 nisan bildirisi neydi ? Cumhuriyet mitingleri ne anlama geliyordu ? 28 şubat sonrası 2001 krizini yaşamadık mı ? İşte ekonomik çöküntü öyle olur. İstanbul trafiği resmen boşalmıştı. Benim işyerime gelen bir grafiker 250TL ( o zaman milyon) ye çalışmaya razıydı. Kısaca her yerden sıkıştırılan bir iktidar dost eli gibi uzatılan güya "alnı secdelilere" güvendi. Bir Müslüman iftira atar mı ? (Denizcilere yapılanlar) daha kimlere ne iftiralar atılmış. Ama aslında "Beyefendi" bunlara hiç ısınamayanlardandı. (ben de) Fetö kendi diyor. Yıldızımız barışmadı gibisinden, ama parti hükümet sonuçta bir ekip işi. Ekip olarak tavır belirlemek lazımdı. Bir de bunların bağlı oldukları ağababaları var. Top yekun savaşacaksan onların da gücünü bilmek lazım. O ağababaların kullandıkları daha nice grup örgüt var içimizde. Davranış birlikteliğinden apaçık ortaya çıktılar.
İyi yönetildiğine inanmıyorsanız daha iyisini aday göstermeniz lazım. Darbeyle, her şeye hayır demekle, çalıştırmamakla bu iş olmaz. Daha ben Akpartiin ilk 4-5 yılında söylemeye başladım muhalefet yok diye. hala da yok. Belki MHP olabilir. Ama CHP de hiç ışık yok. Gerçekten isterim.
O dost gibi el veren alnı secdelilere güvendi diye akp'li siyasileri mazur göstermeye çalışıyorsunuz ama o kandırılan cumhurbaşkanının mübarek Kuran'ı elinde sallayarak miting meydanında oy istediğini de gördü bu gözler. Ben elimin teri kitaba bulaşmasın diye ellerimi silerken, bunlar meydanlarda oy malzemesi haline getirdi mübarek kitabı.

Geçmişte yaşanılan krizler ve çöküntülerin bir toparlanması vardı ve oldu da. Fakat şuan stand by dediğimiz bekleme sürecindeyiz. Özelleştirme adı altında satılmış tüm kurumlarımız ( sahipleri artık yabancılardır, hepsinin listesi vardır ) bu bekleme süreci bittiğinde hepimizden tamamen alınacak. İçeriğinde yabancı uluslararası şirketlere devir ve işletme hakkı verilebilir ibaresi bulunan varlık fonuna devredilen tüm değerli yer altı madenlerimizin de tıpkı elimizden alındığı gibi. Eskiden en azından ekonomi çalkantılı günler geçiriyordu, şimdi bizim olanlar da teker teker satıldı.

Ve cümlemin en başında dediğim gibi, din kisvesi adı altında kandırıldığına inandığınız o siyasi liderdi elinde Kuran'ı sallayan. Böyle bir şahsın adı olsa olsa kafir olur. Benim kafirlerin izinden gidecek bir imanım yok. Bunun hesabını ben öbür dünyada veremem, verebileceğini düşünenlere ise kolay gelsin.

yapmayın hocam bu kadar da olmaz ama konusmiyim konusmiyim diyorum dayanamıyorum. o ses kayıtlarının fake oldugu nasıl barizdi. madem sahte montaj yapacaklardı, fake yapan adam öylemi montaj yapar malum kişiyi idama götürürdü ve allaha falan küfür ettirerek. yapmayın ya. valla pes artık. montaj olsa adam hardcore alkolden kadından zinadan vatana ağır ihanetten dini istismardan yapardı montajını linç ettirebilcek şekilde. vallahi pes abi yemij ediyorum şu cümleyle benim içimdeki son kalan umut kırıntısını bitirdiniz millet olarak. ben artık inanmıyorum bu ülkeyede bu milletede hiçbirşey olmaz bu ülkeden cacık bile. referandurumda oy kullanmayada gitmiyorum en kısa zamanda yurt dışına da temelli taşınıyorum. bir dahada bu topraklara tatile gelmem gidersem pes artık adam montaj diyor ya. öyle montaj mı olur montaj yapacak adam ortaya bir kaset çıkarırdı hollywood kıskanırdı.

yemişim ülkeyi ya ben mi kurtarcam vatanı anasını satayım ne hali varsa görsün batarsa batsın mk, hiçbirşey olmaz bu milletten bir bok olmaz. ne sinirimi yıpratcam bu vatan için daha fazla valla yetti artık canıma tak etti. iflah mı olur bu millet. adam kendi kendisini düşünmüyo ben mi düşüncem daha fazla. batınca açlıktan kemirsin tırnaklarını banane artık ya. gideyim de medeniyet göreyim. refah refah yaşiyim. bu ülkede barbarosun dediği gibi boğulurda batar daha da iflah olmaz
Arkadaşım o tape de bir senaryo kurmuşlar. Ona göre montaj. İnsanlar neye kızarlar paraların götürülmesine demişler. Ona göre dinleme kayıtlarından kelimeler türeterek istedikleri cümleleri kurdurmuşlar. Seslerdeki tonlar ve dip gürültüsü değişmekteydi. Bir de ikide bir anlamsız Sümeyye geldi mi cümlesi tekrarı vardı. Zaten acele yapılmış bir montajdı. Başka ne yaparlardı sorusu başka. ama baykalın varan 2 si hiç çıkmadı mesela. Niye ? Arkadaşım bu dünya kirli dünya sen kendini temiz tut. Benim de senin de bilmediği çok şey var. Umudunu kesme. Ben sadece doğruları isterim demen yeterli. eninde sonunda ona kavuşursun. Ama mutlak doğrular Allah katındadır

O dost gibi el veren alnı secdelilere güvendi diye akp'li siyasileri mazur göstermeye çalışıyorsunuz ama o kandırılan cumhurbaşkanının mübarek Kuran'ı elinde sallayarak miting meydanında oy istediğini de gördü bu gözler. Ben elimin teri kitaba bulaşmasın diye ellerimi silerken, bunlar meydanlarda oy malzemesi haline getirdi mübarek kitabı.

Geçmişte yaşanılan krizler ve çöküntülerin bir toparlanması vardı ve oldu da. Fakat şuan stand by dediğimiz bekleme sürecindeyiz. Özelleştirme adı altında satılmış tüm kurumlarımız ( sahipleri artık yabancılardır, hepsinin listesi vardır ) bu bekleme süreci bittiğinde hepimizden tamamen alınacak. İçeriğinde yabancı uluslararası şirketlere devir ve işletme hakkı verilebilir ibaresi bulunan varlık fonuna devredilen tüm değerli yer altı madenlerimizin de tıpkı elimizden alındığı gibi. Eskiden en azından ekonomi çalkantılı günler geçiriyordu, şimdi bizim olanlar da teker teker satıldı.

Ve cümlemin en başında dediğim gibi, din kisvesi adı altında kandırıldığına inandığınız o siyasi liderdi elinde Kuran'ı sallayan. Böyle bir şahsın adı olsa olsa kafir olur. Benim kafirlerin izinden gidecek bir imanım yok. Bunun hesabını ben öbür dünyada veremem, verebileceğini düşünenlere ise kolay gelsin.[/QUOT

Ve cümlemin en başında dediğim gibi, din kisvesi adı altında kandırıldığına inandığınız o siyasi liderdi elinde Kuran'ı sallayan. Böyle bir şahsın adı olsa olsa kafir olur. Benim kafirlerin izinden gidecek bir imanım yok. Bunun hesabını ben öbür dünyada veremem, verebileceğini düşünenlere ise kolay gelsin.
Bir Müslümana kafir diyen kafir olur. Ayrıca bu millet elinde Kuran var diye oy vermez. Kendinizi aldatmayın. BU anlaşmalar gerçekten dediğiniz gibi ise ben de seninleyim. ama burada da çok karalamalar olmakta. Hakikaten de yapılmış olanlar da var gibi. Ama muhalefet muhalefet muhalefet Çıkaracak ispatlayacak. Haaa bir de güven verecek. Devleti batırmayacak ileri götüreceğine inandıracak. Kimler gelirse gelsin birileri hep cukkayı doldurma peşinde olacak. Bunu sürekli düzeltecek sistemlere açık olmak lazım.

Ben boşuna sabahlamışım. Gezi olaylarına katılmışlar yaptıkları ihaneti ne bilirler ki? Kendileri maddiyatçı olanlar devletin başını da öyle biliyorlar. Hala altın edebiyatı. Hep aynı teraneler. "100 Yııllık Terane" kitabını açıp sadece bakın. Hasan Karakaya hakkında nasıl öyle iftira atabiliyorsun ? kanıtınız nedir ? Fetönün bir oyunu da gezi olaylarıydı. Bir fetöcü, o zamanlar cemaatçi gezi olaylarını garip şekilde savunmuştu. Fetönün bütün yalanlarını saptırmalarını satın almışsınız burada bir de vatansever geçiniyorsunuz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...