"OY VER"

REFERANDUM HANGİ DOĞRULTUDA OY KULLANCAKSINIZ?

• EVET

Kullanılan: 20 21.5%
  • HAYIR

Kullanılan: 73 78.5%

• Kullanılan toplam oy
    93
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bugün bir siyasi partinin üyeleri kağıt dağıtıyorlardı. Buruşturup attım. Neden parti ile böyle bir seçimi birbirine karıştırıyoruz? Bu konuyu bir türlü anlamadım. Üzerlerinde partinin amblemi olmasa anlarım.

Hollanda' da bu akşam olanlar umarım hala uyumakta olanların uyanmasına vesile olur. Biz başkanlık mı getireceğiz yoksa başka bir şey mi yapacağız size ne ? (Almanya, Hollanda v.b. ) Şu an Türk Bakanı resmen alıkonulmakta.

artık mağduriyeti bile ithal ediyoruz:D
benim baş örtülü bakanımı alıkoydulaaaarrrrrrr!!!!!!!!
eyyyy bağcılarlı kardeşlerim, şimdi buradan, bağcılar meydanından faşist hollandaya notasını veriyor musunuz???? - Eveeeettt (resmen yaşandı)

insanları aşağılamak istemiyorum ama bugün erduvanın konusma yaptıgı kalabalığa baktım, sorsan ne faşist kelimesinin anlamını bilirler nede hollandanın haritada yerini. haklarında hiçbir fikirleri yok ama zikirleri var. bugün resmen başlarında bir çoban neyi güderse onlarda hiçbir fikirleri olmadan sadece söylenen herşeye eveeeett diyorlar. hatta düşünmek bile yok herşey çok hızlı işliyor. elinde mikrafonlu olan ne derse otomatik cevap eveeeeettt:D ya kardeşim erduvanı seversin, bir partiye gönül verirsin onu anlarımda yüzünüzden belli gelirken beyni dolaba bırakmıssınız resmen söylenen herşeyi hiç düşünmeden, burda ne dedi demeden, bir anlama filtresinden geçirmeden otomatik cevap eveeeet diye bağırıyorlar. konusmayı idrak edememeyip beyin süzgeçlerinden geçiremedikleri kameralara bariz yansıyor yüz ifadelerinden. ulan ne komik milletimiz var be:D
Ben de aynı şeyleri sizin gibiler için düşünmekteyim. Öyle ağzını eğerek Bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na da bize de hakaret EDEMEZSİN.

Ben de aynı şeyleri sizin gibiler için düşünmekteyim. Öyle ağzını eğerek Bu ülkenin Cumhurbaşkanı'na da bize de hakaret EDEMEZSİN.
bir ülkenin cumhurbaşkanı, o milletin vekil olarak seçtiği, maaşını ödediği, cebine maaşını koyduğu, bir nevi avukat olarak tuttuğu vekildir. maaşlı çalışanıdır bir nevi diplomasi işini yürütsün diye. kula kulluk etmeyin bu kadar siz parasını ödeyip vekalet verdiğiniz kişiler karşısında bu kadar el pençe olmayın, bırakın onlar sizin karşınızda el pençe olsunlar. cebine maaşlarını siz koyuyorsunuz, ödediğiniz vergilerle unutmayın

Son düzenleme:
bir ülkenin cumhurbaşkanı, o milletin vekil olarak seçtiği, maaşını ödediği, cebine maaşını koyduğu, bir nevi avukat olarak tuttuğu vekildir. maaşlı çalışanıdır bir nevi diplomasi işini yürütsün diye. kula kulluk etmeyin bu kadar siz parasını ödeyip vekalet verdiğiniz kişiler karşısında bu kadar el pençe olmayın, bırakın onlar sizin karşınızda el pençe olsunlar. cebine maaşlarını siz koyuyorsunuz, ödediğiniz vergilerle unutmayın
duygulandım :D <3
basbakanin_ayakta_alkisladigi_iki_performans13714505190_h1039369.jpg

Bu Avrupa devletleri ne kadar da işini biliyor, nasıl çakal siyaseti uyguluyor hey gidi hey..

Türk halkının milliyetçilik duygularını kullanarak evet oylarını arttırmak için ne güzel taktikler uyguluyorlar. Referandumdan başkanlık sistemi çıksın, ülke bölünme sürecine girsin. Ondan sonra güneydoğu anadolu kürtlere, izmir ve çevresi yunanlılara, iç anadolu 1-2 il Suriyelilere.. böl bölebildiğin kadar. Yahu, madem bu başkanlık sistemi yani evet oyu bu kadar işe yarar bir yönetim şekli getiriyor, neden bu Avrupa devletlerinin 1 tanesi bile kendi ülkelerinde bu rejimi uygulamıyor ? Parlamenter ve demokratik bir sistem var şuan Türkiye'de, yani teoride böyle. Tıpkı Avrupa devletlerine benzer şekilde teoride böyle bir sistem var. Adamlar kendi uyguladıkları sistemin bizim ülkemizde olmaması için ellerinden gelen propagandayı yaparak, milliyetçilik duygularımızı kullanarak değiştirmeye çalışıyorlar. Maalesef başarılı da oluyorlar. İşin vahim yanı da şu ki ülke için bölünme başladığında bizi kurtaracak hiç bir lider çıkmayacak.

hocam şunu da anlatamıyoruz. evet diyebilirsin, bu senin hakkın. nasıl yönetilmek istiyorsan öyle yönetil. herkes hakkettiği gibi yönetilir. sen başkanlık istiyorsan o senin tercihin. ama istemeyen gruba aptal derler terörist derler her pisliği yapıstırrlar. niye? sanane kardeşim bende yönetilmek istemiyorum senin istediğin biçcimde buda benim hakkım. bunu bile anlayamıyorlar. bugün malum partiden aradılar evet dermisiniz diye, niye dedim. sayın cumhurbaskanımız diye cümleye girdiler bende böldüm onu biliyorum da niye evet diyeyim bana na sağlayacak yada ne değişcek bilgisini verin eğrisini doğrusunu bileyim öğreneyim ona göre mantıklıysa yararlıysa evet derim zaten diyorum hala bana işte sayın cumhurbaskanımız bik bik bik devam ediyor. daha kendileri neden evet dediklerini bilmiyorlar bana dedirtmeye casıyorlar. bende açıklamasını getiremedikleri birşeye katılamam deyince terörist vatan haini ilan ediliyorum. işe bakın

hocam şunu da anlatamıyoruz. evet diyebilirsin, bu senin hakkın. nasıl yönetilmek istiyorsan öyle yönetil. herkes hakkettiği gibi yönetilir. sen başkanlık istiyorsan o senin tercihin. ama istemeyen gruba aptal derler terörist derler her pisliği yapıstırrlar. niye? sanane kardeşim bende yönetilmek istemiyorum senin istediğin biçcimde buda benim hakkım. bunu bile anlayamıyorlar. bugün malum partiden aradılar evet dermisiniz diye, niye dedim. sayın cumhurbaskanımız diye cümleye girdiler bende böldüm onu biliyorum da niye evet diyeyim bana na sağlayacak yada ne değişcek bilgisini verin eğrisini doğrusunu bileyim öğreneyim ona göre mantıklıysa yararlıysa evet derim zaten diyorum hala bana işte sayın cumhurbaskanımız bik bik bik devam ediyor. daha kendileri neden evet dediklerini bilmiyorlar bana dedirtmeye casıyorlar. bende açıklamasını getiremedikleri birşeye katılamam deyince terörist vatan haini ilan ediliyorum. işe bakın
Evet diyenlerin aklından şüphe ederim. Çıkarı ne olursa olsun bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın durumu yok burada. Sayın chmrbşknmz :dd
yakında gücü alınca kimse durduramaz bu adamı. TV'de her kanalda bu adam. İnternet'te her yerde bu adam. Teknoloji sitelerinde bu adam. Annemden babamdan çok bu adamın yüzünü görüyorum. Aklı olan bir bakar etrafına niye her yerde bu adam var diye bir düşünür. Öyle ahım şahım bir başarısı da yok. Hep mağdur, hep kandırılıyor. :)
upload_2017-3-12_2-36-48.png

Son düzenleme:
Evet diyenlerin aklından şüphe ederim. Çıkarı ne olursa olsun bana dokunmayan yılan bin yaşasın durumu yok burada. Sayın chmrbşknmz :dd
yakında gücü alınca kimse durduramaz bu adamı. TV'de her kanalda bu adam. İnternet'te her yerde bu adam. Teknoloji sitelerinde bu adam. Annemden babamdan çok bu adamın yüzünü görüyorum. Aklı olan bir bakar etrafına niye her yerde bu adam var diye bir düşünür. Öyle ahım şahım bir başarısı da yok. Hep mağdur, hep kandırılıyor. :)
Ekli dosyayı görüntüle 5101
resim büyük olunca heryerden görünüyor:D aslında erdoğanı değil, büyük resmi görüyorsunuz. erdoğan sadece büyük gücün surete vurulmuş hali:D

@tesla Bu 4 bilinmeyenli karışık bir denklem değil.. Avrupa devletlerinin bizi istememesi ve sevmemesi referandum ile başlayan bir gerçek ve süreç de değil. Ezelden beri bu zaten böyleydi. Avrupalılar karşı çıktıklarına göre evet vermemiz gerekiyor tezine karşı tek bir soru soruyorum, çok basit;

Madem Avrupalılar hayır oyu çıksın istiyor, yani evet oyuyla gelen başkanlık sistemini istemiyorlar, tek adamlı rejim değişikliğinin bizim yararımıza olacağını düşünüyorlar, o zaman bu devletlerden 1 tanesi bile niye başkanlık sistemiyle yönetilmiyor ?

4 bilinmeyenli denklem değil, çok basit soru. Cevabı verilemeyecek, düşünülemeyecek bir konu da değil.

@tesla Bu 4 bilinmeyenli karışık bir denklem değil.. Avrupa devletlerinin bizi istememesi ve sevmemesi referandum ile başlayan bir gerçek ve süreç de değil. Ezelden beri bu zaten böyleydi. Avrupalılar karşı çıktıklarına göre evet vermemiz gerekiyor tezine karşı tek bir soru soruyorum, çok basit;

Madem Avrupalılar hayır oyu çıksın istiyor, yani evet oyuyla gelen başkanlık sistemini istemiyorlar, tek adamlı rejim değişikliğinin bizim yararımıza olacağını düşünüyorlar, o zaman bu devletlerden 1 tanesi bile niye başkanlık sistemiyle yönetilmiyor ?

4 bilinmeyenli denklem değil, çok basit soru. Cevabı verilemeyecek, düşünülemeyecek bir konu da değil.
hocam zaten onu düşünebilseler bunları çekermiydik. hesap edin onu bile düşünemiyorlar. ama büyük resmi görmekte üstlerine yok. cahil olan biziz. biz çok komplocuyuz. bizim beynimizi yıkamışlar. onlar saf beyin. algı seviyemizin üzerinde o arkadaşlar. biz 2 boyutlu dünyada yaşarken onlar 5. boyuta geçmişler ki anlaşamıyoruz.

evet demek bir tercihtir diyebilirler, isterse somali gibi yönetilmek istesinler. tercihleri bir haktır isteyebilirler düşünebilirler özgürdürler. ama niye evet bir açıklasınlar bana. başkasının güttüğünü kabul etmeyip ya ben kendi irademle analiz ettim şu yüzden evet diyorum diye bi açıklasınlar bana söz evet oyu basacağım onlar icin burda da fotosunu paylasacsgım. ama bi acıklasınlar ya, kendi beyinleriyle düşünüp analiz edip biz şu sonucu cıkardık o yüzden evet diyoruz diye.

bunlar şeyide kabul etmiyo, 2011 de evet demeyin yargıyı bitirmeyin dedik. bize evet dedikte noldu yaşam biçiminiz mi değişti sanki dediler. yanıldınız dediler. şimdi inatla kabul etmiyorlar hala o referandum fetönün sızmasına kadrolaşmasına çanak tuttugunu.

Aslında şu an o kadar farklı olabilirdi ki ülke adına herşey. Ekonomimiz, ülkenin itibarı, yaşam kalitemiz. Milletimizin şu arap seviciliği ve ümmetçiliği olmasa. Zamanında Kemal Derviş mükemmel bir sistem oturttu ekonomide, malum parti de bunun ekmeğini yedi yıllarca. Fırsatımız varken tüketici yerine üretici bir çizgi izlenseydi, ucuz dövizle bazı kesimlerin günü kurtarma, har vurup harman savurma politikası yerine ar-ge ye yatırım yapılsaydı, bilime ve sanata gereken değer biraz olsun verilseydi, iç ve dış politikada sayısız hata yapılmasaydı, bu denli verimli topraklarımız olmasına rağmen üreticiyi çiftçiyi aç bırakıp aracıların kaymağını yediği bir sistem oturtulmasaydı o kadar farklı olabilirdi ki herşey. Özellikle benim mesleğim olan turizme gelecek olursak: Yıllarca bu işin veteranları bağırdı durdu baştakilere bütün yumurtaları aynı sepete koymayın, rus turiste bel bağlamayın dünyaya açılın diye ama nafile. Yıllardır ticarete turizme devam ettiğin, nükleer santralini bile adamlara yaptırdığın bir ülkenin kalkıp uçağını düşürmek nedir? Bu sezon iyi olacak falan deniyor ama benim düşüncelerim çokta parlak değil ne yazık ki. Dediğim gibi şu an çok daha farklı bir yerde olabilirdik ülke olarak. Bunu sadece iktidar partisi için söylemiyorum muhalefet partileri için de konuşuyorum. Şu son Hollanda olayına gelecek olursak: Hem orada hem burada yaklaşmakta olan bir seçim var biliyorsunuz, onlar Türklere karşı bir politika izliyor oy toplamak için bizimkiler de mağdur ayağına yatıyor milleti gaza getirip evet dedirtmek için. Düşünün arkadaşlar düşünün. Asla o şunu diyor bu bunu diyor o yüzden şu bu demeyin. Daha söyleyecek çok şey var ama en azından bazı önemli noktalara parmak bastığımı düşünüyorum.

Aslında şu an o kadar farklı olabilirdi ki ülke adına herşey. Ekonomimiz, ülkenin itibarı, yaşam kalitemiz. Milletimizin şu arap seviciliği ve ümmetçiliği olmasa. Zamanında Kemal Derviş mükemmel bir sistem oturttu ekonomide, malum parti de bunun ekmeğini yedi yıllarca. Fırsatımız varken tüketici yerine üretici bir çizgi izlenseydi, ucuz dövizle bazı kesimlerin günü kurtarma, har vurup harman savurma politikası yerine ar-ge ye yatırım yapılsaydı, bilime ve sanata gereken değer biraz olsun verilseydi, iç ve dış politikada sayısız hata yapılmasaydı, bu denli verimli topraklarımız olmasına rağmen üreticiyi çiftçiyi aç bırakıp aracıların kaymağını yediği bir sistem oturtulmasaydı o kadar farklı olabilirdi ki herşey. Özellikle benim mesleğim olan turizme gelecek olursak: Yıllarca bu işin veteranları bağırdı durdu baştakilere bütün yumurtaları aynı sepete koymayın, rus turiste bel bağlamayın dünyaya açılın diye ama nafile. Yıllardır ticarete turizme devam ettiğin, nükleer santralini bile adamlara yaptırdığın bir ülkenin kalkıp uçağını düşürmek nedir? Bu sezon iyi olacak falan deniyor ama benim düşüncelerim çokta parlak değil ne yazık ki. Dediğim gibi şu an çok daha farklı bir yerde olabilirdik ülke olarak. Bunu sadece iktidar partisi için söylemiyorum muhalefet partileri için de konuşuyorum. Şu son Hollanda olayına gelecek olursak: Hem orada hem burada yaklaşmakta olan bir seçim var biliyorsunuz, onlar Türklere karşı bir politika izliyor oy toplamak için bizimkiler de mağdur ayağına yatıyor milleti gaza getirip evet dedirtmek için. Düşünün arkadaşlar düşünün. Asla o şunu diyor bu bunu diyor o yüzden şu bu demeyin. Daha söyleyecek çok şey var ama en azından bazı önemli noktalara parmak bastığımı düşünüyorum.
ben en çok şunu merak ediyorum. aynı yünanistanın geçtiği yollardan geçiyoruz ekonomik gidişatta. şimdi battılar ama memurlarnın maaşlarını avrupa birliği ve almanya finanse edebiliyor. biz çökünce bize verecekte olmadıgına göre, açlıktan tırnak kemirip, olayları bastıracak polislerin bile maaşlarını ödeyemecek hale geldiğimizde "büyük resmi görebilcek mi" yoksa o halde bile idrak edemeyip suçluyu başka yerde mi arayacaklar çok merak ediyorum. bence bunlar o zaman bile idrak edemez. dış güçlerin oyunu yüzünden iflas ettik zannederler:D

@tesla Valla bilemiyorum umarım görmeyiz o günleri :) İranlı bir tanıdık aynen şöyle dedi: Devrim öncesinde biz ne yaşadıysak aynıları şimdi sizde oluyor. Biz şanslıydık kaynaklarımız ülkenin ayakta durmasını sağladı. Sizin tek gelir kaynağınız turizm, o da bitince ne olacak?

hocam zaten onu düşünebilseler bunları çekermiydik. hesap edin onu bile düşünemiyorlar. ama büyük resmi görmekte üstlerine yok. cahil olan biziz. biz çok komplocuyuz. bizim beynimizi yıkamışlar. onlar saf beyin. algı seviyemizin üzerinde o arkadaşlar. biz 2 boyutlu dünyada yaşarken onlar 5. boyuta geçmişler ki anlaşamıyoruz.

evet demek bir tercihtir diyebilirler, isterse somali gibi yönetilmek istesinler. tercihleri bir haktır isteyebilirler düşünebilirler özgürdürler. ama niye evet bir açıklasınlar bana. başkasının güttüğünü kabul etmeyip ya ben kendi irademle analiz ettim şu yüzden evet diyorum diye bi açıklasınlar bana söz evet oyu basacağım onlar icin burda da fotosunu paylasacsgım. ama bi acıklasınlar ya, kendi beyinleriyle düşünüp analiz edip biz şu sonucu cıkardık o yüzden evet diyoruz diye.

bunlar şeyide kabul etmiyo, 2011 de evet demeyin yargıyı bitirmeyin dedik. bize evet dedikte noldu yaşam biçiminiz mi değişti sanki dediler. yanıldınız dediler. şimdi inatla kabul etmiyorlar hala o referandum fetönün sızmasına kadrolaşmasına çanak tuttugunu.
Ben evet vereceği için kimseyi yargılamıyorum. Dediğim gibi evet veren insanlar da sonuçta benim halkımdan, belki senin benim akrabam, eşim, dostum, kardeşim..

O yüzden ben evet veya hayıra göre kimseye tavır almıyorum. Fakat burada çok ince bir ayrıntı var ki bu referandum particilik yahut küçük bir siyasi oylama değil. Ülkenin komple yönetimi değişecek. Yüz bin kere söyledik, geri kalmış ülkeler dışında hiç bir süper devlet ( ABD hariç, onun başkanlık sisteminin detaylarında istisnalar var ) başkanlık sistemi yani tek adamlı rejimle yönetilmiyor. Atatürk bu ülkeyi kurtarırken ve kurarken Avrupalı devletlerin oluşturduğu sistemi alıp Türkiye'ye uyarladı. Biz o sayede bugünleri gördük. Anlamadım, bu millet Liberya, Meksika, Haiti, Bolivya, Nijerya vs. gibi bir ülkeye mi sahip olmak istiyor da evette ısrar ediyorlar bilmiyorum. Avrupa devletlerinin hiç biri bu sistem ile yönetilmiyor.

Yarın bir gün, evet oyu verenlerin kararı yüzünden bu ülke bölünme sürecine girdiğinde bunun vebalini ve bedelini ne yazık ki karşı çıkmaya çalışan bizler de ödeyeceğiz, yani hep beraber bu bedelin altında kalacağız. Ve şundan her şekilde adım gibi eminim, bu süreç başladığında gemiyi ilk terkedecek olanlar o çok güvendikleri siyasetçiler olacaktır. Onlar çoktan yurt dışı hesaplarına istiflediler 7 sülalelerini doyuracak paraları.

Biz artık ne desek, ne yapsak boş..Görmek, duymak, bilmek istemeyenlere hiç bir şey anlatamayız. Bu millet kendine acımıyor, Allah acısın halimize ne diyeyim.

Son düzenleme:
@tesla Valla bilemiyorum umarım görmeyiz o günleri :) İranlı bir tanıdık aynen şöyle dedi: Devrim öncesinde biz ne yaşadıysak aynıları şimdi sizde oluyor. Biz şanslıydık kaynaklarımız ülkenin ayakta durmasını sağladı. Sizin tek gelir kaynağınız turizm, o da bitince ne olacak?
bor'u yu döşeyeceyiz heralde. ıslak rüyalar görüyorlar lozan, 2023 coming soon

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...