Pert arabayı az hasarlı diye satmak. Vicdan!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan kandemir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Neleri var siz ucuz kurtulmuşsunuz hocam. Youtubede bir expertiz kanalı vardı connecte km tuşu yapmışlar 1milyon km dahi gezsen km yine 120binde kalıyor, üstüne arkası başka önü başka arabayı birlestirip hatasız satan mı istersin...

Öncelikle geçmiş olsun. Şans ve ince eleyip sık dokumakla ucuz atlatmışsınız. İstanbul, Ankara, Kocaeli, Sakarya, Bursa illerinden araba alırken arabaların geçmişini detaylıca araştırmak gerekiyor maalesef. Çünkü bu illerdeki oto sanayi sitelerindeki kaporta ve mekanik ustaları kendilerini bayağı geliştirmiş durumda. Pertten çok iyi araba topluyorlar, dikkatli gözler bile fark edemeyebilir.
Örneklemem gerekirse, böyle bir oto ekspertizin Kocaeli'de olması tesadüf değil:
https://www.ekspertizburada.com/ekspertiz-detay/92/tarcanlar-tuning-ekspertiz.html
https://forum.donanimhaber.com/kocaeli-ekspertiz-tarcanlar-tuning-dolandirici-avi--132493711
https://www.youtube.com/channel/UCCOqshD50lbsSQczY5YIFGg

Edit: İlanı şikayet etmeyi ihmal etmedim. :)

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun. Şans ve ince eleyip sık dokumakla ucuz atlatmışsınız. İstanbul, Ankara, Kocaeli, Sakarya, Bursa illerinden araba alırken arabaların geçmişini detaylıca araştırmak gerekiyor maalesef. Çünkü bu illerdeki oto sanayi sitelerindeki kaporta ve mekanik ustaları kendilerini bayağı geliştirmiş durumda. Pertten çok iyi araba topluyorlar, dikkatli gözler bile fark edemeyebilir.
Örneklemem gerekirse, böyle bir oto ekspertizin Kocaeli'de olması tesadüf değil:
https://www.ekspertizburada.com/ekspertiz-detay/92/tarcanlar-tuning-ekspertiz.html
https://forum.donanimhaber.com/kocaeli-ekspertiz-tarcanlar-tuning-dolandirici-avi--132493711
https://www.youtube.com/channel/UCCOqshD50lbsSQczY5YIFGg

Edit: İlanı şikayet etmeyi ihmal etmedim. :)
Evet ben de bu eksperizden bahsediyordum adını bulamamıştım :)

Çok geçmiş olsun, kalbiniz temizmiş verilmiş sadakanız varmış.
İlan için ben de şikayette bulundum..
Çok kızıyorum böyle şeylere, araba kazalı olabilir pert olabilir, çalışmayan aksamı olabilir vs.. Hiç sorun değil, trafikte her an her şey olabilir bu hepimizin başında ama bunu satarken söyleyeceksin arkadaş. Aksi takdirde bunun adı "dolandırıcılık".

aracı satan arkadaşla tekrar görüştüm. ilanı düzenlemiş. Kendisine aracı satan kişiyi de mahkemeye vermiş. Sizden ricam ilanı şikayet etmeyelim artık.
IMG-20180705-WA0001.jpg

Son düzenleme:
Bu piyasada acmazsan gozunu acarlar gozunu. Kimsenin yeminine sozune guvenmeyeceksin. Akrabandan alirken bile sorgulayacaksin. Para kolay kazanilmiyor, ama canin yanmasin istiyorsan bu biraz da senin elinde
En ufak bir mide bulantisinda farkli bir arac bakacaksin. Her turlu pisligi yapiyorlar cunku. Ekspertiz, usta vs. neyi var neyi yok baktiracaksin
Gectigimiz gun arkadasa araba baktik, satici da polis. Ilk sahibiyim diyordu, aracin sasi numarasi degismis. Yeni arac almak icin satiyorum sorun yok diyordu ama ekspertize sokturmamak icin yemin ustune yemin ediyordu. Bir devlet memuruyuz boyle bir sey yaparsak basimiz yanar diyordu. Sonra ne oldu ? Almaktan vazgectik iskillendigimiz icin. Akabinde bu araci satmak isteyen polis aradi ekspertize soktum aracimda hasar varmis, bu kadar indirim yaparim dedi.
Arkadasin ilk arabasi olacakti, sonra araba almaktan vazgecti

Son düzenleme:
aracı satan arkadaşla tekrar görüştüm. ilanı düzenlenmiş. ona aracı satan kişiyi de mahkemeye vermiş. sizden ricam ilanı şikayet etmeyelim artık. Ekli dosyayı görüntüle 13980
Ben de mesaj atmıştım bu ne rezillik şeklinde. Satıcı döndü aradı beni olanları anlattı birebir kontak halindeyiz. Bu konunun linkini de verdim girmiş incelemis. Helal olsun diyorum ben. Avukatı aracılığıyla umarım hallolur olay.

aracı satan arkadaşla tekrar görüştüm. ilanı düzenlenmiş. ona aracı satan kişiyi de mahkemeye vermiş. sizden ricam ilanı şikayet etmeyelim artık. Ekli dosyayı görüntüle 13980

İlk iletimi düzenleyemedim ama nasıl ki ilan aynı durduğunda şikayet ettiysem şimdi de hakkını teslim ediyorum.
Umarım kısa sürede satıcının mağduriyeti giderilir. Davasını kazanır.

Ben de mesaj atmıştım bu ne rezillik şeklinde. Satıcı döndü aradı beni olanları anlattı birebir kontak halindeyiz. Bu konunun linkini de verdim girmiş incelemis. Helal olsun diyorum ben. Avukatı aracılığıyla umarım hallolur olay.
Aynen adalet varsa bu ülkede arkadaşın parasını geri verip birde hapisle cezalandırılmalı. Bu bildiğin dolandırıcılık. Ama ikimiz içinde büyük bi ders olduğuna inanıyorum. Bu arada aracı motor fanı arızası olmasaydı Tarcanlarda baktıracaktık. Kim bilir orda daha neler çıkacaktı. Eminim ki hava yastıkları da yoktur aracın. Arkadaş aracı kullanmasa iyi olur aslında ne olur ne olmaz.

Arka bagaj kapağı parçaları eksik. Satan kişi farketmemiş mi acaba? Al-sat yapan biri galiba hala 20'ye okutmaya çalışıyor.

benden önce böyleymiş meğer ben de şimdi öğrendim olayına da pek inanmıyorum genelde ama umarım samimidir bu satıcı. Zaman gerçekten çok kötü, bayiden sıfır araç alırken bile tedirginlikle yaklaşır olduk. Bayiler bile boyalı, değişenli arabalar satabiliyor tırda veya gemide hasar görmüş.

Adam almış plakayı değiştirmemiş üstüne bide ilana plakası açık şekilde koymuş. Bence bilmiyordu aracın böyle olduğunu
Hasar kaydı 1250 TL değil mi abi ? Plakasını değiştirmesi veya açık şekilde koyması bir şeyi değiştirmiyor. Okuduğum kadarıyla hasar kaydı işlenmeden yapılmış bunlar.

Hasar kaydı 1250 TL değil mi abi ? Plakasını değiştirmesi veya açık şekilde koyması bir şeyi değiştirmiyor. Okuduğum kadarıyla hasar kaydı işlenmeden yapılmış bunlar.
Aracın pert olduğunu bilseydi en azından ilerde satarsam diye plakasını değiştirirdi. Hasar kaydıyla alakası yok. Sonuçta bu aracın pert olduğu eski plakasının üzerinde olmasından anlaşıldı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...