Renault Megane 2001 Coupe.

Teşekkür ederim, hepimiz için İnşallah.
Balata olarak kale balata ses yapmıyor diye duymuşuluğum var ama biraz daha araştırırsan tam bilgiye ulaşabilirsin. Hem yerli hem kaliteli balata diye biliyorum. Ben aldığım zaman kale balata istedim ama şansıma kalmamıştı.

Kale'nin balata hariç hemen hemen otomobil için olan çoğu ürünlerini kuzenim deposuna alıyor, siz dediğinizde araştırdım ve memnun kalınmış. Kuzenime bildireceğim, MGA'nın yanında seçenek olarak Kale'yi de sunsun. Hem bu sayede toptan fiyatına almış olurum ürünü. :D Çok teşekkür ederim tavsiyen için. MGA'dan sonra sıra Kale'de. :)

Bizde TRW hiç ses yapmadı ama bazıları diyorki TRW sert olduğu için diski eziyor . Emin olmamakla beraber bizde öyle olmuş olabilir çünkü fren yapınca araba titriyor vibrasyon oluyor .

Kale iyidir , Sinan usta da önermişti yumuşak olduğunu söylemişti . Yerli malı zaten .

Lenovo K53a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TRW Renault araçlarda ne zaman taksak ağırlıklı olarak ses yapıyor, bu yüzden artık rafa TRW balata koymuyoruz bile. Siz şanslısınız, ya da araçlara göre ürettiği balatalarda değişiklik olabilir. Sizin de bahsettiğiniz üzere TRW sert bir balata, diski ezebilecek dayanıklılıkta değil ama kavrayamıyor diski. MGA'dan sonra Kale'ye geçeceğim bu önerilerden sonra. :) Çok teşekkür ederim tavsiyen için, kafamda yer etti artık. :)

Ben Focus'da Kale'yi kullanıyorum gayet memnunum.
Üstündeki Motocraft idi ama kale de bir eksiklik hissetmedim gayet de memnunum.

Bu kadar çok Kale kullanıldığını hiç bilmiyordum. Ağırlıklı olarak Radyatör gibi ürünlerinde sık kullanım olduğunu düşünürdüm. Tavsiyelerinizi dinleyip Kale'ye geçiş yapacağım. Çok teşekkür ederim hocam. :)

Hadi be. Motocraft kadar iyi performans sergiliyorsa süper. Dayanıklılık konusunda nasıl? Yoğun kullanımda kolayca kendini salıyor mu? Balata ömrü nasıl, çabuk bitiyor mu?

Dayanıklılığı konusunda bir şey diyemeyeceğim ikisini de omurleri bitecek kadar kullanmadım. Ama basınca gayet ayni duruyor açıkçası.
Yoğun kullanımda hafif hafif başlıyor salmalar ama bu yani epey bildiğin yoğun kullanım.
Erciyesten inerken bile iki araç gidiyorduk (yaştan ve saygıdan dolayı akrabamızı geçmedim) epey fren yapa yapa neredeyse hic motor freni kullanmadan bir iniş yaptık ve o halde ben antepe kadar durmadan devam ettim. Bi sıkıntı olmadı ve bana verdiği hisler de iyiydi..

Merhaba günlük! Merhaba Otopark!

Çamurluğumuzun üzerine bisiklet gidonu düşmüştü, bu üzücü durumun sonrası çoğu kişi nazarlık kalsın dedi. Bir yandan da arabanın pasta-cila-hare giderici ve boya koruma vakti gelmişti. Hazır bu işlemleri yapacağız, çamurluğu aradan çıkartalım dedik.

Çamurluk çekiçlendi, tekrar boyandı. Arabayı bırakıp dönmem gerektiği için fotoğraf çekemedim. Çamurluk için 150 TL ödedim, revizyonu da aynı yerde yaptırdığım için ve artık gel git dostluk bağı olduğundan dolayı 150 TL pasta-cila, boya koruma ve hare giderici işlemi yapıldı. Kullanılan ürünler Auto Glym’ın ürünleriydi.

Pasta cila işlemimizden sonra kapı ayarları tekrar elden geçirildi. Artık seneye yaza kadar başka işlem yapmıyoruz. :)

1553CDE5-445F-4FE4-9A76-7E0386A911EF.jpeg

9C67652B-E511-49BD-9AF2-2D1C09C413F4.jpeg

276C4E00-1377-4402-A386-3FBCE6F852F8.jpeg

Arabanın sol arka kapısının olması gereken yere telefonu dayayıp fotoğraf çektim:

6010D3B4-7792-4972-9CAC-5F9C4D9D9981.jpeg

Son düzenleme:
Hafta sonu Zonguldak'ta yağ bakımına giderken video çekmek istedim. Filyos-Zonguldak(Çaycuma üzerinden) yolları çok keyiflidir. Tekzen'de indirime girmiş telefon tutacağı vardı, hazır almışken 5S hurda telefonumla video çektim. Telefon tutacağını sunroofa takıp çekecektim oradan kısa kaldı, arka camdan çok uzak kaldı, koltuğa tutturamadık. O yüzden anlamsız bir açıyla çekim yaptım.

Çekim sonunda videoyu incelediğimde çok şaşırdım, böyle bir ses kalitesizliği olamaz. Sanırsınız ki araba malum arabalar gibi ses çıkartıyor. Bir nebze hızlı gidiyorum, 60'la gidiyor gibi çekmiş, titreşimler cabası. :D Neyse artık arkadaşlar, o kadar çektim yükleyeyim dedim. :)

Hafta sonu Zonguldak'ta yağ bakımına giderken video çekmek istedim. Filyos-Zonguldak(Çaycuma üzerinden) yolları çok keyiflidir. Tekzen'de indirime girmiş telefon tutacağı vardı, hazır almışken 5S hurda telefonumla video çektim. Telefon tutacağını sunroofa takıp çekecektim oradan kısa kaldı, arka camdan çok uzak kaldı, koltuğa tutturamadık. O yüzden anlamsız bir açıyla çekim yaptım.

Çekim sonunda videoyu incelediğimde çok şaşırdım, böyle bir ses kalitesizliği olamaz. Sanırsınız ki araba malum arabalar gibi ses çıkartıyor. Bir nebze hızlı gidiyorum, 60'la gidiyor gibi çekmiş, titreşimler cabası. :D Neyse artık arkadaşlar, o kadar çektim yükleyeyim dedim. :)

Maşallah maşallah ciğer bol :D

Ah birde karşı yoldan kimsenin gelmeyeceğinden emin olsan daha hakki verilerek gazlanır :D

Hocam içimden geçenleri söylediniz. O gaz pedalına basmaya korkuyorsunuz, çok kör nokta var. Karşıdan kimsenin gelmeyeceğinden emin olunsa virajların da hakkı daha çok verilir. Önden bir arkadaşı yollamak gerek en iyisi bu yolda. :D

Janta oturacak ve orjinal duracak bir Renault amblemi kapağı vs bulabilirsen kurtarabilir yani pek kötü görünmüyor bence
Edit : büyütunce gördüm Renault amblemi var orda ama siyah olduğundan belli olmuyor

Son düzenleme:
Janta oturacak ve orjinal duracak bir Renault amblemi kapağı vs bulabilirsen kurtarabilir yani pek kötü görünmüyor bence
Edit : büyütunce gördüm Renault amblemi var orda ama siyah olduğundan belli olmuyor

Aslında Renault ambleminin gümüş tarzı bir rengi vardı, zamanla boyası çıkmış kalitesiz olduğundan. Dediğiniz gibi jantlar o kadar da kötü görünmüyor, yani öğğh denilecek kadar değil. :D İdare edeceğini düşünüyorum bir süre, şu piyasa şuan hiç janta masraf edebileceğimi düşünmüyorum bir süre.

Aslında Renault ambleminin gümüş tarzı bir rengi vardı, zamanla boyası çıkmış kalitesiz olduğundan. Dediğiniz gibi jantlar o kadar da kötü görünmüyor, yani öğğh denilecek kadar değil. :D İdare edeceğini düşünüyorum bir süre, şu piyasa şuan hiç janta masraf edebileceğimi düşünmüyorum bir süre.
O boyası akan kısmı tekrar boya bence ama tek düze olmasın Renault amblemini ve tabanı farklı renk yap. Hatta jantında renk tonunu degistirebirsin do it yourself olarak hem etkinlik çıkmış olur hemde masraf etmemiş olursun :D

O boyası akan kısmı tekrar boya bence ama tek düze olmasın Renault amblemini ve tabanı farklı renk yap. Hatta jantında renk tonunu degistirebirsin do it yourself olarak hem etkinlik çıkmış olur hemde masraf etmemiş olursun :D

Amblemi ilk önce zımparalıyorum, sonrasında Renault logosu olan kısmı kağıt bant ile maskeleyip sprey metalik gri boya atıyorum. Sonrasında geri kalan tabanı hangi renk yapabilirim aklıma gelmiyor. Siyah kalması daha iyi olabilir sanki. Önerini alırım. :D Jantın renk tonunu almak istediğim jant renginden yapabilirim. Haklısın, keyifli bir uğraş olur. :)

3e80428b-0a14-4f57-b946-4d7dea6995aa.jpg

Amblemi ilk önce zımparalıyorum, sonrasında Renault logosu olan kısmı kağıt bant ile maskeleyip sprey metalik gri boya atıyorum. Sonrasında geri kalan tabanı hangi renk yapabilirim aklıma gelmiyor. Siyah kalması daha iyi olabilir sanki. Önerini alırım. :D Jantın renk tonunu almak istediğim jant renginden yapabilirim. Haklısın, keyifli bir uğraş olur. :)

Ekli dosyayı görüntüle 15646
Jantı siyah mı yapayım diyorsun ? Renk olarak Renault amblemini krom renginde boyayabilirsen daha hoş olur bence tabanı da jantla aynı renk olabilir.

Son düzenleme:
Jantı siyah mı yapayım diyorsun ? Renk olarak Renault amblemini krom renginde boyayabilirsen daha hoş olur bence tabanı da jantla aynı renk olabilir.

Tam olarak siyah değil, griye çalan bir siyahtan yanayım. Fakat bu janta yakışır mı emin olamıyorum. Krom rengi aklımda, deneyeceğim bakalım. İki janta farklı boyamalar yaparım, hangisi hoşuma giderse onu devam ettiririm daha iyi olur. :)

Son düzenleme:
Aracımın revizyon süreci ile ilgili kısa, yüzeysel videoyu buradan izleyebilirsiniz. :)

İstanbul Park'a giderken aynada görünce ne diri ne güzel megane demiştim. Sebebi bu videodaymış. Emeklerinize, cebinize sağlık. Gereken ilgi alaka, arabanın özüne döndürülmesi budur. Keyifle uzun yıllar binmen dileği ile

İstanbul Park'a giderken aynada görünce ne diri ne güzel megane demiştim. Sebebi bu videodaymış. Emeklerinize, cebinize sağlık. Gereken ilgi alaka, arabanın özüne döndürülmesi budur. Keyifle uzun yıllar binmen dileği ile

Aynanda görebilmen için yetişmek pek kolay olmadı.. :) Direkt göz ile bakıldığında o diriliğini belli edebilmişse daha çok mutlu oluyorum. Videoda kısa gözüken o süreçte; stres, korku, sabırsızlık eksik olmadı. Değdiğini görebilmek çok güzel. Güzel yorumun ve iyi dileklerin için teşekkür ederim :)