Bizi VW düşmanıymışız gibi görüp lanse etmeniz yanlış. Sağlıklı zihin yapısına sahip bir insan, herhangi bir mal üreten firmaya tapmaz veya düşman olmaz diye düşünüyorum.
Sorun çıkarmayan bir mal hakkında bu kadar konuşulmaz. DSG'yi kenara bırakalım. CVT kullanan bir çok marka var. Sadece Nissan'ın CVT'si sorun çıkarıyor diye internette bir çok konu bulabilirsiniz. Size göre bu da gerçek dışı. Çevrenize önerin o zaman, sorun olursa güncel fiyatlarla 30 bine yaklaşan masrafa hazırlıklı olmalarını şimdiden öneririm.
Türkiye'de kullandığı malı kötüleyecek, gerçekleri söyleyecek karakterde insanlar çok yok maalesef. Sorunlarla başını kaşıyacak zamanı olmayanlar, "araç çok sorunsuz, şöyle, böyle" dedikten iki gün sonra ilana koyuyor.
@MiHaRBi burada yazan arkadaşların çoğu forumda devamlı yazan, kendi yapmayacağı şeyi, almayacağı arabayı başkasına önermeyecek kişiler. Samimi düşüncelerimizi aktarıyoruz. İkinci elde her markada sorun olabilir çünkü önceki sahibi veya sahiplerini bilemeyiz. Ancak sadece DSG değil genel olarak çift kavramalı şanzımanların diğer otomatik şanzımanlara göre narin olduğu bir gerçek. Yerinizde olsam İster benzinli ister dizel olsun otomatik Passat almazdım, manuel alırdım. Otomatik alacaksam biraz daha yaşlı 2.0 Audilere bakardım. Onlardaki DSG sorun çıkarmaya bu kadar meyilli değil diye biliyorum.
Benim de çevremde DSG'den sorun yaşayanlar oldu. Biri çok yeni, 1.5 ay kadar önce oldu. Tdi Jetta.