Merhaba,
Passat sadece Türkiye değil, dünya genelinde başarılı bir araç.
Türkiyede de, ikinici el piyasası güçlü, her türlü alıcısı olan bir araç...
3 farklı TDI sahibi olmuş, bunlara ek iki farklı TSI sahibi de olmuş biri olarak, eğer çok uzun yollar yapılmıyorsa (ki anladığım kadarıyla siz de yapmıyorsunuz) ben TSI ı tercih ederim ... şu an yılda 45k km yol yaptığım için TDI kullanıyorum, evet az yakıyor, performansı da makul gibi .. ama TSI ler çok daha keyifli ve konforlu ...
DSG konusu biraz şansa da bağlı ... şu anki aracım TDSI DSG (Leon) ... bundan önce golf ve Polo TDI DSG ler de kullandım ... Golf ü 111k km da sattım ... senkromej dalması problemi vardı (üretim kaynaklı), o yüzden şanzıman komple değişti... araç iyi niyet garantisinde olduğundan ücret ödemedim... bunun dışın da İstabulun en iğrenç trafik hatlarından birinde eşim 70k km kadar Polo TDI DSG kullandı ... onda hiç bir sorun yaşamadık ... şu anki aracımda da bir sorun yok çok şükür (40k km oldu) ... DSG da nin, mevcut durumunda çıkması en mümkün problemi kavrama setinin görece erken bitmesidir... değişim maliyeti de biraz pahallı olduğundan insanların canını acıtıyor... yukarıdaki hiç bir araçta kavramamız değişmedi.... biraz şans işi ... herkes de aynı olmayabiliyor... bunun dışında özel servisler de 2500-3000 TL gibi bir rakama değişebiliyor kavrama...
Eğer VW gruptan bir araç alacaksanız üretici garantisinin olması .. veya en azından servis bakımlı olup, çok km yapmamış, iyi niyet garantisi devam eden bir araç almanız daha doğru olur...