Bu durumdaki bir sigorta kutusu temizlenmeli mi arkadaşlar? Temizlenmesi gerekiyor ise bu nasıl yapılmalı kontak sprey ile mi?
Ekli dosyayı görüntüle 28918
Wd40 sorun yaratır mı hocam?Bence kompresör ve nemli bez yeterli olabilir.
Bende hiç ellemek istemiyorum da geçen trafikte kablo yanığı gibi bir koku aldım baktım bazı sigortalar olması gerektiğinden yüksek takılmış onları normale çevirdim birde temizlesem mi diye düşünüyorum da bende korkuyprum...ben ellemezdim, ama istiyorsanız elektronik devre temizleyici spreyler işe yarar sanırım
Wd40 sıkmayın o yağlayıcı özelliği olan bir temizlik spreyi. Direkt kontak sprey almalısınız orası için.Wd40 sorun yaratır mı hocam?
Bende hiç ellemek istemiyorum da geçen trafikte kablo yanığı gibi bir koku aldım baktım bazı sigortalar olması gerektiğinden yüksek takılmış onları normale çevirdim birde temizlesem mi diye düşünüyorum da bende korkuyprum...
Wd40 sıkmayın aman diyim aşındırıcı özelliği vardır.Wd40 sorun yaratır mı hocam?
Bende hiç ellemek istemiyorum da geçen trafikte kablo yanığı gibi bir koku aldım baktım bazı sigortalar olması gerektiğinden yüksek takılmış onları normale çevirdim birde temizlesem mi diye düşünüyorum da bende korkuyprum...
Ha, yıllar önce yoklukta seferiyken bir tane sigorta yuvası temassızlık yapınca belki çözer diyerek zorunluluktan son çare olarak wd40 sıkmıştım, o anda o noktada işimi gördü. Ama kesinlikle riskli bir iş, tavsiye edemem.Wd40 sorun yaratır mı hocam?
4 yıllık konuya yazılır mı…Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama,
konu ile ilgili olduğu için yeni konu açmayayım dedim.
Elimizde bir araç var, klima kanalı temizliği yapıldıktan sonra kısa farlar çalışmamaya başlıyor. Muhtemeldir ki, şoför tarafı menfezden hemen aşağıda bulunan sigorta kutusuna sıvı sızıntısı oluyor.
Sigortanın kendisi ve far ampulü sağlam olduğu sonucuna ulaşıldı. Uzun farlar, parklar ve sislerde herhangi bir sorun bulunmuyor.
Şimdiye kadar 3 usta baktı, biri üstünkörü. 2'si biraz daha detaylıca... İlki far kolu teşhisi koymuştu. Sonrakiler sigortaları kontrol etti. Net sonuca ulaşamadı. Elektronikçilere sevk ettiler. Ben sorunun sigorta kutusundan kaynaklandığına emin oldum gibi.
Sigorta kutusunu söküp, kontak sprey veya tiner vb. bir madde ile temizlemeyi düşünüyorum ama bu konuda da pek elektronik bilgim olmadığı için çekiniyorum. Yukarıdaki mesajlarda stilo sahiplerinin söküp temizlediğinden bahsedilmesi bana da ilham oldu.
tavsiyelerinize ihtiyacım var.