Sigorta şişirmesi hasar kaydı (mide bulantısı)

lmter224

Asfalt Kurutucu
13 Eyl 2019
121
90
510
İstanbul
Bir araba alayım dedim 1 haftadır gece gündüz sahibindende ilan kovalıyorum başlığa yazdığım yalanı o kadar rahat bir şekilde yazıyorlar ki artık midem bulandı.
Bunu tekrar görünce midem bulanıyor abartısız.

Adam yazmış 40 bin ağır sigorta şişirmesi. ya demiyor ki ben bununla patladım biryere, arabayı pert ettim haşat ettim sigorta şişirmesi yalanına sığınıyorlar. Sizin karşınızda saf yok afedersiniz sen önden haşat ettiysen arabayı, airbag seti, emniyet kemerleri, ön düzen, jant lastik ön kısım komple değişmiş ki hasar kaydı işlemiş sigorta şirketleri hiç saf değil boşuna niye parça değiştirsin?

Ciddi ciddi araba almaktan soğudum araba almak filan istemiyorum piyasada hiç mi temiz araba kalmamış ya? hepsi bir yere patlamış hepsi tavan hariç boyalı. Birde boya değişen yok diye bakımsız haşat araçlarına deli paralar yazanlar var. Tamamen tok satıcı bunları alıcaksın böyle yatırıp artık döver misiniz başka birşey mi yaparsınız bilmiyorum piyasayı yükseltmekten başka bir işe yaramıyorlar adam onu görüp benim arabam daha fazla eder diyip 3 yukarısını yazıyor onu gören 3 yukarısı derken sonradan eklenen ilanlar hep yüksek fiyat yazıyor baktı arayan soran yok haftalarca yine piyasa fiyatına çekiyorlar.
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
17,940
7
51,186
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Piyasa gerçekten kötü durumda. İnsanların alım gücü de düştü zaten. Krizden etkilenmeyenler zaten 0 km lüks araç almaya devam edenler. Onları kenara koyarsak, baş ağrıtmayan alınası bir arabası olan kullanıcı, elindekinin kıymetini bilmeye başladı. O yüzden satılık araçlarda kusurlu problemli araçların oranı inanılmaz arttı. Kimse değişiklik olsun diye araba alıp satmaz oldu. Bu durum çok normal.
 

Mt.Akina

Reis
Beta Programı
18 Ocak 2017
5,579
1
22,226
5,670
Ankara
Marka
Ford
Maalesef piyasa çok kötü durumda, insanların yalan söylemesini geçin yalana kulp takmasına yanacağımız bir piyasa var.Yalan bir kişi tarafından söylenir ama eğer herkes aynı şeyi yazıyorsa toplumsal bir ahlaksızlık ve riyakarlık var demektir.

Bu durumda verebileceğim tek bir tavsiye var, pahalı demeden orijinal birini bulup en az 5 yıl bineceğiniz bir seçenek belirlemek.
Kolay gelsin sizi o kadar iyi anlıyorum ki, fakat 0 araçların besleyemediği bir piyasada kimse elindeki aracı satmak istemiyor doğal olarak istese dahi gidiyor eşi dostu alıyor malum mide bulandırıcı siteye atmıyor.
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: gokglsy ve sputnik

Toprak

Toprak
Faforitçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
6,824
26,080
5,720
Ankara
Marka
Skoda
Vallahi ben favorit alır bi sene biner satarım diye çıktım yola, alırken o kadar zorlandım ki o süreci bidaha yaşamamak için 3 favorit parası dursa hepsapta yine değiştirmem herhalde bikaç yıl.

Arıyosun araba yok buluyosun sahibi cinslik yapıyo, sahibi bişey yapmasa başka bişey çıkıyo işkence oluyo araba alma süreci şahsen ben almaktan soğudum, satmaya kalkarsam o da zor olur muhtemelen bundan sonra her arabayla gittiği yere kadar zorlamak lazım. İmkanı olan sıfır alsın derim ben öyle büyük zevk beklentileri yoksa eğer, en azından bayiye gelirken tırdan düşme ihtimali 2. Eldeki pertten toplamayla kazıklanmaktan daha düşük
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,104
45,653
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Maalesef yetkili merciler de buna çanak tutuyor. Ağır hasar kaydı almış arabaların çoğuna çekme belgesi aldır, yaptır, tamir ettir, Tüvtürk muayenesine kazasız arabaların girdiği kriterlerde sok, trafiğe çıkabilir raporunu al sonra şişirme kardeşim şişirme diye ver ilana. Sigorta şirketleri de çakallık yapıyor ekspertizleri kullanarak. Ağır hasar kaydı almış aracı hurda sınıfına sokarlarsa müşteriye aracın parasını ödüyor kendi elinde bir şey kalmıyor. Ama çekme belgeli sınıfa soktururlarsa müşteriye parasını ödedikten sonra yukarıda anlattığım gibi aracı yaptırılmak üzere satıp zararlarını telafi etmeye çalışıyorlar. Burada ağır hasar kaydı almış aracın hurdaya mı ayrılacağının yoksa çekme belgesi verilip tekrar trafiğe mi sokulacağının doğru düzgün denetimini yaptırmadan, kazalı aracı adam akıllı standartlarla inceletmeden veriyorlar raporu. Sonra olan vatandaşa oluyor. Nereden bakarsan bak ekspertizinden sigortacısına, bu konuyla ilgili yetkili devlet kurumlarından Tüvtürk'e, alım satımı yapan galericilere kadar hepsi bu işten sorumlu.
 

Ugur

Panpa
Destekçi
Beta Programı
10 Eyl 2016
2,295
6,325
4,270
.
Boyaya çok fazla takılmadan bakın bence. Hasar kaydı da ağır veya yüksek olmadığı sürece takmamaya çalışın. Hatta şahsi fikrim, bir arabada boya-değişen varsa hasar kayıtlı olan bence daha güvenilir. Sonuçta sanayide nasıl toplandığı belli olmayan hasar kayıtsız araba onun kadar iyi olmaz bence. İstisnalar illa ki vardır (bu benim gibi adamlar oluyor) ancak bulması da zor.
 
  • Beğeni
Tepkiler: bt ve gokglsy

Sari

Profesör
2 Ocak 2018
951
1,428
2,020
Edirne
Marka
Opel
Valla astra 4 yıldır bizimle birlikte. Boyası-değişeni yok. Şimdi yeni araç aramak hatasızını bulmak baya dert şeyler. Fakat 4 yıldan beri kullanmışlığın bi sıkkınlık var üzerimde son 1 yıldır. Fakat babamın her seferinde hadi sattık ne alıcaz? sorusu cidden kafamı kurcalayıp duruyordu. Bir nevi haklıydı tek kapı istemiyor, 4 kapılı 65bin gibi bir fiyata C segmenti bi araç soru işareti cidden bu donanımda özellikle. Golf 6 1.4 tsi comfortline bile olmuş 75bin tl. Şu önümüzdeki 2-3 yıl en mantıklısı olan elimizdekini korumak olucak gibi gözüküyor.
 

Berkin

Reis
Yönetici
Admin
7 Eyl 2016
4,055
3
15,290
5,720
26
Istanbul
Marka
Honda
Aracınız varsa elinizden geldiğince en iyi şekilde korumaya çalışın, yok ise ve almanız elzem değilse almayın.

Eğer almanız gerekiyorsa ve gerçekten ihtiyacınız var ve tercihinizi ikinci elden yana kullanacaksanız, bol sabırlar. Umarım hayalinizdeki arabaya kavuşursunuz.
 

lmter224

Asfalt Kurutucu
13 Eyl 2019
121
90
510
İstanbul
Bide şöyle bir yalan var; diyor ki 24 bin hasar kaydı var karşı tarafın ki bana yazıldı:)

O kadar haklısınız ki aklınız varsa elinizdekini çıkarmayın pişman olursunuz. 80bin TL param var araba alamıyorum duruma bakar mısınız. Sahibinden.com pert araçtan, sigortadan alınma araçtan geçilmiyor.
Sigortanın perte çıkardığı araçları alıp toplayıp binenler siteyi istila etmiş.
Hatasız araçlara bu sebeple deli paralar yazıyorlar satılıyor mu satılmıyor tabiki de. 92 model crx e 47 yazan var Allah için:D:D

Gidip 80 bine sıfır ayarında egea Clio symbol filan alacağım ama bu seferde verdiğim paraya yanacağım kafam çok karışık artık değişeni geçtim birkaç parçası boyalı araç arıyorum ama oda yok:D feleğin çemberinden geçmiş araçlara ciddi paralar istiyorlar. Yanlış anlaşılmasın benim boya takıntım yok şimdi bu yorumu okuyan ikinci el araç alıyosun hatasız araç bekliyosun diyecek ama siteyi açıp bakın araçlar komple boyalı.

bagaj kaput değişik sol arka kapı sağ arka kapı değişik bel altı temizlik boyası var boya takıntısı olan aramasın:D:D:D
 

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,104
45,653
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
80bin TL param var araba alamıyorum duruma bakar mısınız.
Söylediklerinizle paralel 80 bin lira günümüz şartlarında maalesef 2.el araçlar konusunda tam geçiş rakamlarından biri. O paraya ya gidip 2.el temiz, az kullanılmış B segment alacaksınız ya da dediğiniz gibi km'si ve yaşı yüksek veya daha yeni ama pertten toplanmış C segment araçlar alacaksınız. Hatta bugün bırakın 80 bin liraya c segment araç bulmayı, şöyle eli yüzü düzgün, otomatik, az biraz dolu, km'si de fazla olmayan bir c segment için bile kapıyı 95-100'den açmak gerekiyor.
 
Son düzenleme:

gokglsy

gökhan
Profesör
22 Ağu 2019
632
638
1,820
26
trabzon
Marka
Ford
bildiğim kadarıyla yurt dışında bir aracın motoru sorunlu veya ciddi arıza verdiği zaman servisler iyi niyet garantisi kapsamında ve özel durumlarda motoru bir şey talep etmeden değiştiriyor. yurt dışında 2.el arabalar diyelim ki 2000 model arabanın boyası solmuş veya motorunda arızalar var kullanıcı aracı tümüyle boyar ve motoru yaptırırsa bu değerini arttırıyor çünkü yeni alıcı aracın masrafları yapıldığı için belli bir süre masraf yapmadan binmeyi hedefliyor gelelim bizim ülkemize :(
.bir akrabamın başına gelen olayı anlatacağım 2017 yılında trabzondan muğlaya tatile gitmişlerdi sıfır model 2014 skoda octavia 1.6tdi dsg ile tatil bitince otelden çıkıp antalyaya bizim yanımıza geleceklerdi otelden sadece 5-8 km yol gittikten sonra dağ yolunda araç vites arızası verdi ve antalyaya 800-850 km çekicinin içinde geldiler servistekiler iyi niyet garantisi ile yarısı bizden yarısı sizden demişler sonra olanlar oldu tabi akrabalar sıfır araba bu hep serviste bakım yaptık ne bu istek sonra vites için 2.000-3.000tl gibi paraya yaptırdılar zaten hemen sattılar yani türkiyede kronik sorunlu olan veya sıfır arabalar tırdan inerken hasar alıp hasarsız gibi satan firmalara denk geldik bu yüzden arabayı satan firmalar böyle çakallıklar yaparken sigorta firmaları neden yapmasın.
.türkiyede araba almak her zaman zor olmuştur (babam ilk arabasını 42 yaşında aldı) eğer bu zamanda araba almak istiyorsanız bana göre şu adımlar takip edilebilir: (80.bin tl kimine göre kolay kimine göre zor kazanılan bir para en iyi şekilde değerlendirmek hakkınız)
1) 80bin tl sıfıra yakın temiz bir araç istiyorsanız b segment ve az km araç bulunur ama diğer sürücüler, doğal afet veya insanlar tarafından türlü kazalar hasarlar gelebilir ve değeri düşebilir.
2) 80bin tl 100.000-150.000 km ve boyalı, değişenli veya az kazalı ve hasarlı arabalarda bulunabilir önemli olan kullanıcının nasıl bir araç istemesi bütçenize göre hareket edin ve piyasanın doğrultusunda (2.eli iyi olan servis bakım maliyeti cep yormayan) arabalarda alınabilir kullanıcıya kalmış bir durum. ciddi kazası olmayan geçmişi bilinen servis bakımlı araba almaya çalışın.

babam zamanında 2011 skoda octavia 1.4tsi almayı düşünmüştü ama vw grubu olduğu için parçaları maliyeti pahalı olduğu için ford focus tercih etmişti daha uygun olduğu için yanı türkiyede istediğiniz arabayı almak zor. zaten trafikte saygı yok her arabası olan yolların kralı olduğunu sanıyor kurallara uymayanlar fazla bu yüzden ayağınızı yerden kesecek bir araç alın yola devam edin.
 
Son düzenleme:

muhammed37

Panpa
17 Haz 2018
2,630
2,857
4,020
İstanbul
Marka
Yok
Bide şöyle bir yalan var; diyor ki 24 bin hasar kaydı var karşı tarafın ki bana yazıldı:)

O kadar haklısınız ki aklınız varsa elinizdekini çıkarmayın pişman olursunuz. 80bin TL param var araba alamıyorum duruma bakar mısınız. Sahibinden.com pert araçtan, sigortadan alınma araçtan geçilmiyor.
Sigortanın perte çıkardığı araçları alıp toplayıp binenler siteyi istila etmiş.
Hatasız araçlara bu sebeple deli paralar yazıyorlar satılıyor mu satılmıyor tabiki de. 92 model crx e 47 yazan var Allah için:D:D

Gidip 80 bine sıfır ayarında egea Clio symbol filan alacağım ama bu seferde verdiğim paraya yanacağım kafam çok karışık artık değişeni geçtim birkaç parçası boyalı araç arıyorum ama oda yok:D feleğin çemberinden geçmiş araçlara ciddi paralar istiyorlar. Yanlış anlaşılmasın benim boya takıntım yok şimdi bu yorumu okuyan ikinci el araç alıyosun hatasız araç bekliyosun diyecek ama siteyi açıp bakın araçlar komple boyalı.

bagaj kaput değişik sol arka kapı sağ arka kapı değişik bel altı temizlik boyası var boya takıntısı olan aramasın:D:D:D
Laguna ya da latitude bulunur o fiyatlara diye düşünüyorum
 
  • Beğeni
Tepkiler: gokglsy

tequila

Profesör
12 Kas 2017
1,452
841
1,920
bununla ilgili konu
 
  • Beğeni
Tepkiler: gokglsy

Onemanband

Fatih
Panpa
8 Eyl 2016
1,131
1
3,131
3,770
İstanbul
Marka
Skoda
Dün trafikte canım sıkılmış düşünürken karşı yönde gelen bi Q5'in içinde şallı bi ablamızı gördüm. Neden bilmiyorum birden arabanın geleceği göründü bana. 20k hasar kayıtlı halde malum sitede ilanı geldi aklıma direk... Araba var, ama ne kullanmayı bilen ne de bozulduğunda onarmayı bilen.
 

Tatarzapata

Asfalt Kurutucu
19 Şub 2019
109
79
585
37
Marka
Audi
Uygun fiyata araba devri biteli çok oldu. Uygun fiyata ağır hasarlı araç devri biteli de çok oldu yakında direk pert halini yapılmamış şekilde ilanlarda görürsek şaşırmayın ona doğru gidiyoruz çünkü insanlar çaresiz.Ben eskisi gibi 1-2 sene bin sat olayının da bittiğini düşünüyorum piyasadan dolayı en az 5 hatta 10 sene bildiği temiz araca binmeyi tercih ederim. Kendi arabam 13 yaşında 100 bin km ye yeni geliyor böyle araba piyasada yok denecek kadar azdır bulunması zaten zor fiyatı da yüksek olur zaten.
 

KeremDK

Profesör
2 Şub 2017
204
203
1,185
istanbul
Çekme belgeli alıp binmeyi o kadar çok düşündüm ki ... Piyasanın yarı fiyatına almak bazen çok cazip geliyor
 

Ugur

Panpa
Destekçi
Beta Programı
10 Eyl 2016
2,295
6,325
4,270
.
Bide şöyle bir yalan var; diyor ki 24 bin hasar kaydı var karşı tarafın ki bana yazıldı:)

O kadar haklısınız ki aklınız varsa elinizdekini çıkarmayın pişman olursunuz. 80bin TL param var araba alamıyorum duruma bakar mısınız. Sahibinden.com pert araçtan, sigortadan alınma araçtan geçilmiyor.
Sigortanın perte çıkardığı araçları alıp toplayıp binenler siteyi istila etmiş.
Hatasız araçlara bu sebeple deli paralar yazıyorlar satılıyor mu satılmıyor tabiki de. 92 model crx e 47 yazan var Allah için:D:D

Gidip 80 bine sıfır ayarında egea Clio symbol filan alacağım ama bu seferde verdiğim paraya yanacağım kafam çok karışık artık değişeni geçtim birkaç parçası boyalı araç arıyorum ama oda yok:D feleğin çemberinden geçmiş araçlara ciddi paralar istiyorlar. Yanlış anlaşılmasın benim boya takıntım yok şimdi bu yorumu okuyan ikinci el araç alıyosun hatasız araç bekliyosun diyecek ama siteyi açıp bakın araçlar komple boyalı.

bagaj kaput değişik sol arka kapı sağ arka kapı değişik bel altı temizlik boyası var boya takıntısı olan aramasın:D:D:D
Astra j bakabilirsiniz, birkaç parça boyalı ve çok da yüksek olmayan kilometrelerde bulabilirsiniz.
 

lmter224

Asfalt Kurutucu
13 Eyl 2019
121
90
510
İstanbul
Astra j bakabilirsiniz, birkaç parça boyalı ve çok da yüksek olmayan kilometrelerde bulabilirsiniz.
Hocam bundan bir hafta önce yeni kasa düşünüyordum ama piyasası ölü gibi Opel satılmıyor gitmiyor. Favori ilanlarıma bakıyorum hiçbiri satılmamış bir haftadır. Ford focus sedanda karar kıldım bu araçlarında bu fiyat aralığında temizi ilanda 1 gün durmuyor kimi arasam opsiyonlandı diyor :)

Symbol, clio, Renault modelleri, Hyundai, Toyota, gibi araçları direk eledim Fiat egea da dahil araba pazarında hepsine indim bindim çok kalitesiz çok kötü araçlar.

Polo gti düşünüyordum yağ eksiltme ve patlamaya hazır bomba dsg si yüzünden arabadan tiksinti geldi 1.4 TSI motorlu bütün araçlara karşı yaşanan piston kırma yağ eksiltme olaylarından dolayı bir bulantı geldi. Sorun yaşayanda var yaşamayanda var. Daha yeni arkadaşım Scirocco 160bg daha 100 bindeki aracın turbo, eksantrik zincir dişli değişti bide sekman kırıkmış pistonun birinde. herşeyi bir kenara koydum Dizel az yakan birşey bakıyorum artık:D
Aynı zamanda arabasızlıktan çıldırıyorum koca İstanbul'da hergün evdeyim gezmeyi özledim araba almak ne zor işmiş
 

Ugur

Panpa
Destekçi
Beta Programı
10 Eyl 2016
2,295
6,325
4,270
.
Hocam bundan bir hafta önce yeni kasa düşünüyordum ama piyasası ölü gibi Opel satılmıyor gitmiyor. Favori ilanlarıma bakıyorum hiçbiri satılmamış bir haftadır. Ford focus sedanda karar kıldım bu araçlarında bu fiyat aralığında temizi ilanda 1 gün durmuyor kimi arasam opsiyonlandı diyor :)

Symbol, clio, Renault modelleri, Hyundai, Toyota, gibi araçları direk eledim Fiat egea da dahil araba pazarında hepsine indim bindim çok kalitesiz çok kötü araçlar.

Polo gti düşünüyordum yağ eksiltme ve patlamaya hazır bomba dsg si yüzünden arabadan tiksinti geldi 1.4 TSI motorlu bütün araçlara karşı yaşanan piston kırma yağ eksiltme olaylarından dolayı bir bulantı geldi. Sorun yaşayanda var yaşamayanda var. Daha yeni arkadaşım Scirocco 160bg daha 100 bindeki aracın turbo, eksantrik zincir dişli değişti bide sekman kırıkmış pistonun birinde. herşeyi bir kenara koydum Dizel az yakan birşey bakıyorum artık:D
Aynı zamanda arabasızlıktan çıldırıyorum koca İstanbul'da hergün evdeyim gezmeyi özledim araba almak ne zor işmiş
Opelin ikinci eli fena değil aslında ya. Araba satış işlerinde biraz nasip işi de var tabi.

Yakın arkadaşım c4 picasso sattı ve bayağı arayan da çoktu, bayağı şaşırmıştım yani piyasası kötü olan arabalardan aslında.

Yine bu forumdan @Ozgur Gunes mesela lancer direkt satmıştı anan golf 6 satarken bayağı beklemişti ona göre.

Yani işin özü piyasadan ziyade nasip işi var ve opelin de birkaç modeli hariç piyasası iyi. Çünkü fiyatına göre mantıklı arabalar, özellikleri, sürüşü ile.

Focusun şirket çıkması olmayanını bulmak lazım, onun için biraz uğraşmak gerekiyor
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
17,940
7
51,186
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Opelin ikinci eli fena değil aslında ya. Araba satış işlerinde biraz nasip işi de var tabi.

Yakın arkadaşım c4 picasso sattı ve bayağı arayan da çoktu, bayağı şaşırmıştım yani piyasası kötü olan arabalardan aslında.

Yine bu forumdan @Ozgur Gunes mesela lancer direkt satmıştı anan golf 6 satarken bayağı beklemişti ona göre.

Yani işin özü piyasadan ziyade nasip işi var ve opelin de birkaç modeli hariç piyasası iyi. Çünkü fiyatına göre mantıklı arabalar, özellikleri, sürüşü ile.

Focusun şirket çıkması olmayanını bulmak lazım, onun için biraz uğraşmak gerekiyor
Opelin piyasası iyi de, kazayla sorunsuz Opel'e sahip olan varsa kolay kolay satmıyor. Satılık ilanda olan Opel'lerin çoğu iflah olmaz arızalar barındırıyor.
 
  • Beğeni
Tepkiler: tequila
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım