Sizce bu arabalara ne oluyor????

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@motorsinann sayesinde öğrenipte hayat kurtaran bir bilgi , ambeleye kalkmak , kendi aracımdada yaşadığım turbonun emme manifolduna yağ basmasıyla gerçekleşen araçtaki yağın yanma odasına girip yanmaya başlamasıyla gerçekleşen olay , kontağı kapatsanız bile yağ yanmaya devam ettiği için 2 şekilde bu sorundan kurtulabiliriz , 1.si vitesi 5e takıp debriyajdan ayağımızı çekmek kısacası stop ettirmek , 2.si ise hava filtresi hortumunu iman gücüyle sıkıp turboyu durdumak yada elinizde balyoz varsa o turboyu orda hemencecik kırın
Kısaca yağ yakma.

%90 bu durumun olmasının sebebi araca bakım yaparken dalgınlıkla eski yağın boşaltılmadan üzerine yeni yağın konmasından dolayı oluyor, başka sebepleride olabilir.

Motorun ambale olması. Kontak kapatmakla stop ettiremezsiniz. Sadece ve sadece motorun hava girişini kapatırsanız stop eder. Yoksa yağ bitene kadar ya da motor bitene (iflas edene) kadar son devirde çalışır.

Motorun bakımsız ya da eski olmasından kaynaklıdır. Motorun üst kapaktaki bakımsızlığından dolayı yağ buharı tahliyesinden yağ buharını yakar. Tamir edilmezse bir süre sonra ansızın motor içindeki tüm yağı ve yağ buharını yakmaya başlar. Çalışma sistemi benzinlilerdeki gibi buji mantığında olmadığından motor yağ buharını ve yağı yakıt zannederek yüksek devirlere otomatikman çıkıp sonsuz döngüye girer.

Sonra bir sigara yakarak seyredersiniz olayı. Konuyu bilirseniz hava girişini büyükçe bir bez ile tıkayarak (tabii hava girişine erişimde o anda bambaşka bir sorun) ya da başka bir şeyle kapatırsanız stop eder. Sadece dizel motorlara özgü bir şeydir benzinlilerde böyle bir olay yaşanmaz.

Son düzenleme:
Youtubedan izlerken bile ses korkunç. Otomatik arabada başıma gelse karşısına oturur ağlayarak motorun bitmesini izlerim heralde :D

Mevzudan babama bahsedeyim dedim, Allah korusun başımıza gelirse falan tecrübe olsun diye. Ben anlatırken sözümü kesti vitesi 5e veya 4e kaç vitesliyse takıp arabayı stop ettir üç beş lirayla kurtarırsın yoksa al eline motoru bahçede süs olarak kullan dedi. He ben de onu dicektim dedim döndüm odama..... :( :D

Araç dizel otomatikse de stop ettirme yöntemini yapamayacağımız için bu duruma karşı motora giden havayı kesmek için ön prova yapılabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...