KAPALI Son Karar - Golf TDI DSG - Ceed CRDI DCT

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan atoprak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

atoprak

Aydın
Panpa
1,589
Marka
Yok
Hadi sıkın dişinizi.. az kaldı alacam arabayı :)

Arkadaşlar,

Burada güzel güzel, bazen hararetli hararetli tartışıyoruz lakin benim aracı alma vaktim geldi.
Aklımda iki araç var, (iki tanede yedek model var, onlarıda en son yazıcam).

Öncelikle hafta içi sabah akşam ortala günde 120km yol yapacağım için dizel olmalı diye düşünüyorum. İstanbulda yaşadığım, trafikle cebelleştiğim içinde tıpkı eşimin şirket arabası gibi (Polo TDI DSG) otomatik vites var aklımda.

Diğer olası modelleri çeşitli nedenlerden ötürü eledim (V40, 308 ve Astra).
Tercihlerimde ilk önceliğim sürüş konforu, izolasyon, ikinci önceliğim, yol tutuş (özellikle yüksek hızlarda güven vermesi, biraz da çeviklik), performans, son önceliğim ise teknolojik oyuncaklar. Ceed in 0.5lt fazla yakması çok problem değil. Neticede biraz daha iyi gideceğini düşündüğümden o açığı kapatıyor diye düşünüyorum.

Otopark testinde And her iki aracıda öncelikli kriterlerime oldukça beğenmişti ancak karşılaştırma yapılmadığı için benim için havada kaldı biraz bu konular.

Tabiki VW nin ölüsü bile daha kıymetli 2nci elde ki bende 2nci el düşünüyorum. Bütçeyi düşürdüm malum koşullarda
Baktığım modeller 2015 VW Golf TDI DSG (euro 6 motor olanlar), 2015 - 2016 Kia Ceed Concept Plus veya denk gelirse Premium. Aralarında çok ciddi bir donanım farkı ve çokta az olmayan (ancak araç değerini koruduğundan çok takılmıyorum) bir fiyat farkı var. Premium Ceed zaten donanım olarak başka boyutta. Golf ise malum.. fakir resmen...

Çılgın kartlar ise Skoda Octavia ve Renault Megane. Octavia yı düşünüyorum çünki Style donanım ile çok dolu ve arka taraf ve bagaj devasa... Polodan sonra küçük araba istemiyorum ama bahsettiğim araçlarında arka bölümü Poloya göre oldukça geniş olduğundan devasa büyüklüğe ihtiyacım ne kadar olur bilemiyorum. Megane ise test etmediğim bir araç (hoş ben testlerden pek birşey çıkaramıyorum, çok kısa oluyorlar) çok fazla söven yok... sadece biraz ağır olduğu için hantal deniyor... şirket aracı olarak Fluance EDC kullandığım için performansını kestirebiliyorum ... ama Fluance kadar ruhsuz, kopuk ve leylek bir sürüş deneyimi olma olasılığı beni korkutuyor.

Evet, siz ne dersiniz ?
"Golf den şaşma, dünya şaşmıyor...",
"Sürüden kurtul Ceed candır, gırtlak dolu, garantiside uzun"
"Aile babası ve kocaman bir adamsın(öyleyim), al Octavia püfür püfür gez"
veya
"Sadece farları için bile alınır bu Megan"

Şimiden youmlarınız için teşekkürler

Baktım bende 3 tane insignia çıktı 85k ya, olan da sanırım business donanım...ya bütün arabalar uçmuş .... Kia Cerato ve Ceed e 10k zamn yapmış ...

hoş benim bayide baktığım insignia Cosmo idi ve sanırım Bose ses sistemi falanda vardı, 115 yazmışlardı fiyat olarak... fiyatı gayet mantıklı gibi gelmişti ki Cosmo baya dolu sanırım...Opel sanırım elindeki stokları bitiriyor yeni Insignia için

Baktım bende 3 tane insignia çıktı 85k ya, olan da sanırım business donanım...ya bütün arabalar uçmuş .... Kia Cerato ve Ceed e 10k zamn yapmış ...

hoş benim bayide baktığım insignia Cosmo idi ve sanırım Bose ses sistemi falanda vardı, 115 yazmışlardı fiyat olarak... fiyatı gayet mantıklı gibi gelmişti ki Cosmo baya dolu sanırım...Opel sanırım elindeki stokları bitiriyor yeni Insignia için
Aslında yeni İnsignia Ekimde gelecekmiş. Stok eritmek için baya erken. Bence ütünün diger D segmenti araçlar kadar kaliteli olmadığını (iç mekanda) biliyorlar buna ek olarakda düşük kurdan ithal ettilerse arabaları bu fiyatlar normal.

edition elegance hissettiğim eksikler geri görüş kamerası,afl plus farlar ve sağ koltuk yükseklik ayarı onun dışındakiler bence gereksiz mesela araba zaten karanlık cosmo ile perde koymuşlar bana gayet gereksiz geliyor. Fiyata gelirsek araba hep ucuzdu zaten bu kadar ucuz olmasa bende kolay kolay önermem açıkcası 2.0 motor olmadıktan sonra ben hiç bir insignia ya 120k üzeri para vermem hatta hiç bir d segmentine vermem.

Sanırım ikinci el geçerliliğinden dolayı Golf ve Octavia benim için daha mantıklı olacak ...
Seneye aracı satmak istediğimde Ceed i elimden çıkarması çok daha zor olabilir gibime geliyor.
Şimdi Sahibinden e bakıyorum ... Ceed Concept Plus da hakkaten 2nci el fiyatına göre çok dolu bir araç...

Hocam kia'da genelde sıfır alınırken değer kaybı olur.İkinci el alıp satarken çok değer kaybedeceğini zannetmem.Bizim şu ana kadar 2 tane kia ceedimiz oldu ıkisinide sıkıntısız kısa sürede değer kayıpsız sattik.Eğer gerçekten kia ceed istiyorsanız 2.eli almanız için engel olmasın.Çünkü her gün o arabayı kullanacaksınız,bir gün satacaksiniz.Ama gönlümüz golften yana ise düşünmeden golf alın.Kia nin 2.eli ne kadar bahsettiğim gibi olsada golf tabiki onun önündedir.

Arkadaşlar,

Bu gün çok zamanım olmadı... bu işlerden anlayam bir arkadaşımı aradım, telefonda uzun uzun konuştuk ve birlikte değişiklik olsun dedik, hem performans olarakta ara hızlanmaları vs leri golf tdi dan daha iyi olur dedik... Ceed baktık... :)

Sonra listemdeki araçlardan birine gidip baktım galeride .. araç gayet temiz..18-19k km de Concept plus .. motor çalışıyoken direksiyonunu harket ettirdim.. resmen kuş gibi desem yeri vardı ama gösterge panelinin ortasındaki ekran idare etsede orta konsoldaki multimedia ekranı milattan kalma.. oraya bir unİte şart :)..

Sonra oradan çıkıp Avek e gidip son kez Octavia ya bakayım dedim(yani görüldüğü üzere Golf ten vaz geçtim!)...
Test sürüşü yaptık .. satış danışmanı arkadaşta gayet ilgili ve dürüsttü..... açıkçası hava yağmurlu ve kış lastikleri olmasına rağmen, çok hızlanmamış olsamda herhangi bir izolasyon problemi göremedim... arka süspansiyonlarda makul tümsek ve çukurlarda gayet normal ve makul ses çıkartıyordu... Otopark testinde bahsedildiği kadar bir durum göremedim... iki şey dikkatimi çekti ek olarak ..ilki araç Polo dizel dsg den bile daha düşük devirde vites yükseltiyor ve genel seyrinide çok düşük devirde yapabiliyor... bu demek oluyorki gerçekten ekonomik...ikincisi ise dsg sanki Polo da ki kadar keskin ve kararlı değil gibi geldi,., devir yükselteceği anca çok az bir bekleme yapıp, devir sabit kalıyor ve öyle vites yükseltiyor...genel olarak beğendim aracı..rekli orta ekranı, gayet başarılı multimedia ünitesi, ne biliyim arka koltuk ayak koyma yerlerindeki ışıklandırmaları vs gayet güzel...

Tek sıkıntısı otomatik klimanın style pakette oluşu...
Yani en dolu paketini almam gerekiyor bu da bütçeyi üst limite şıp diye taşıyor...

Eğer aynı parayı vereceksem o zaman Premium ceed lerede bakabilirim diye düşündüm...Ceed ile de yarın bir test sürüşü yapacağım farklı bir bayide... artık ne kadar ilzenim edinebilirim bilmiyorum ...bakalım

Yarın bir Ceed e daha bakmak için uzak bir yere gideceğim... belki civardaki olası Octavia larada bakarım ...
Bu arada Skoda bayi çok ciddi indirim yapıyor.. indirim oranına şaşmadım desem yeri var..0km almak isteyenler bayiye mutlaka gidip fiyat alsınlar...

2.el alımda hiçbir zaman dsg önermem. Çünkü memnun olanlar genelde satmadan kullanıyor, memnun olmayanlar ve gizli ayıpları kullanıcı hatası diye araç sahiplerine yüklenen araç sahipleri mecburen satarak kurtulmaya bakıyor.
2.el alırsanız değer kaybetmeyecek olan cee'd leri ben de öneririm.

2.el alımda hiçbir zaman dsg önermem. Çünkü memnun olanlar genelde satmadan kullanıyor, memnun olmayanlar ve gizli ayıpları kullanıcı hatası diye araç sahiplerine yüklenen araç sahipleri mecburen satarak kurtulmaya bakıyor.

Yahu tamam, bu dsg güzel birşey ve biraz da çıt kırıldım bir yapısı var ancak biraz fazla acımasız değil mi yahu?
Dsg si düzgün çalışan biri aracını değiştirip farklı bir araç almak istemez veya paraya ihitiyacı hiç olmaz mı ...

Gerçekten Octavianın hacmine ihityacım var mı kesiteremiyorum..Ceed in bagajı üzer mi yarın öbür gün..onuda bilemiyorum.. yarın bir bakıcam diğer bayide ceed e son kez ..hayırlısı :)

Abi biraz abartmıyor musun? Biz Golf'ü sattığımızda 18k km de idi ve DSG'den falan çok memnunduk sadece model yükseltmek için sattık. O yüzden bence genelde sıkıntıdan satılmıyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...